Sağlık için çikolata

Güncelleme Tarihi:

Sağlık için çikolata
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2004 11:14

Bilim adamları çikolatanın sağlığa yararlarını ele almak için Washington’da bir araya geldi. Uzmanlar çikolatanın kalbi koruduğunu, tansiyonu düşürdüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Uluslararası toplantıda katılımcılara Aztek’lerin geliştirdiği ilk çikolatanın benzeri ikram edildi. Uzmanlar çikolatanın, kırmızı şarap ve yeşil çayda da bulunan vücuda yararlı kimyasalları içerdiği için kalp damar sağlığını koruduğunu, tansiyonu düşürdüğünü belirtti.

Dünyanın en sevilen yiyeceği çikolata, ABD Ulusal Bilimler Akademisi’nin toplantısına konu oldu. Toplantı boyunca çikolatanın tarihi, kültürel etkileri ve tıbbi yararları tartışıldı.

Alman bilim adamı Dr. Helmut Sies, çikolatada bulunan flavanoid bileşimlerinin kalp sağlığını korumada etkili olduğuna dikkat çekerken, Amerikalı bilim adamı Norman K. Hollenberg de çikolatanın ana maddesi kakaonun tansiyon düşürücü etkisi olduğunu belirtti.

Ayrıca “koruyucu antioksidanlar” olarak tanımlanan flavanoid bileşimlerinin beyne, kol ve bacaklara kan akışını arttırdığı, bunun da yaşlılar için yararlı olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Çikolatanın yararlarını ele alan uzmanlar, içerdiği yağ ve şekere dikkat çekerek, çikolatanın fazla tüketilmesinin yarardan çok zarar getireceğini de ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!