İster doğum günü ister yıldönümü, özel günlerimizin vazgeçilmezi... Misafirliğe giderken ‘eli boş gitmek olmaz’ kaygısının da bir numaralı kurtarıcısı... Şimdilerde trendi sürekli değişen özel tasarım pastalar biraz daha moda olsa da pandispanyası yumuşacık, kreması bol klasiklerin yerini hiçbiri tutmuyor. Hakiki yaş pastanın en iyisi nereden alınır, jürimize sorduk.
#PastaBugün sizlere en iyi fikirlerin bazen hatalardan doğduğuna hepimizi inandıracak bir tarif vereceğim. Belki adını duydunuz ya da bir İtalya seyahati sırasında tadına baktınız... Ama arkasındaki hikâyeyi daha önce duymadığınızı düşünüyorum. Benim favori tatlılarımdan torta Caprese...
#Capri AdasıGoogle trend verileri airfry satışlarında baş döndürücü bir artış olduğunu söylüyor. Kızartma makinesi ve kaloriden tasarruf denince hepimizin aklına ilk olarak patates geliyor ama hayalleri daha geniş tutmak gerek. Sosyal medyada biraz araştırma yapınca güzelcekızarmış tost mu istersiniz, unsuz çikolatalı kek mi yoksa cheesecake mi? Neler var, neler...
#KızartmaMüzisyen kocası John Legend ve iki çocuğuyla birlikte kurduğu güzel yuvanın üzerinde daha çok kısa bir süre önce kara bulutlar dolaşmış, kaybettiği bebeği yüzünden çok zor günler geçirmişti. Modellik, sunuculuk, girişimcilik derken koltuklarında bir sürü karpuz taşıyan Chrissy Teigen, bir anda kendini çirkin bir kavganın ve çok ciddi suçlamaların ortasında buldu…
#Chrissy TeigenSütlü, beyaz, bitter... Brownie, profiterol, rokoko... Çikolatasız bir dünya hayal edemeyenler için çeşit çok... Sadece kokusu bile mutluluk hormonu salgılatan bu özel tadı ne sıklıkla, nasıl yiyorsunuz? Şef İdil Yazar’ın tarifleri ilham olacak cinsten...
#İdil Yazarİngiltere’de, University of Surrey’de otel, yiyecek-içecek eğitimi aldıktan sonra Bodrum’da kendi otellerinin işletmeciliği ile iş yaşamına atılan, ardından 1994 yılında Gümüşlük’te Karaf adlı ilk restoranını açan Kaya Demirer, 26 yıl sonra yeni projesiyle tekrar Bodrum’da.
#İngiltereTamam, Paris’tekiler gibi üst düzey bir pastane değil. Olamaz, çünkü orada, diyelim Pierre Hermé gibi bir tatlıcının bulduğu ürünleri bizde sürekli bulmaya imkân yok. Ama Arpège olabilecek en iyi ürünleri buluyor ve doğru teknikleri uygulayarak güzel makaron ve pastalar hazırlıyor. Ben denediğim beş pastayı da başarılı buldum.
#Paris