Mevsim güzeli mandalinayı tüm kek tariflerinde kullanabilir, makarondan şekerlemeye onunla yeni lezzetler yaratabilir ya da erimiş çikolataya batırarak pratik bir kahve atıştırmalığına dönüştürebiliriz. Pırasa, kereviz ve yerelması gibi zeytinyağlıya çok yakıştırdığım kış sebzelerine de muhakkak katıyorum.
#Gastronomiİster doğum günü ister yıldönümü, özel günlerimizin vazgeçilmezi... Misafirliğe giderken ‘eli boş gitmek olmaz’ kaygısının da bir numaralı kurtarıcısı... Şimdilerde trendi sürekli değişen özel tasarım pastalar biraz daha moda olsa da pandispanyası yumuşacık, kreması bol klasiklerin yerini hiçbiri tutmuyor. Hakiki yaş pastanın en iyisi nereden alınır, jürimize sorduk.
#PastaVegan yazarımız, şef Deniz Yoldaç “Vegan olmak sadece beslenme tercihleriyle sınırlayamayacağımız bir kavram... Bir trend ya da diyet değil, tüm canlılarla bir arada yaşamayı savunan bir felsefe…” diyor. 1 Kasım Dünya Vegan Günü yaklaşırken Yoldaç, birlikte mutfağa girmeyi çok sevdiği şeflerin birbirinden lezzetli bitki temelli tariflerini paylaştı. Biz de açıldığı günden bu yana bitki temelli mutfağıyla kendi müdavim kitlesini oluşturan başarılı restoran Bi Nevi Deli’den, vegan fırın Sisters&Harvest’tan ve House of Ekria’nın şefi Yaren Çarpar’dan bitkisel tarifler aldık.
#VeganSalatalara ve yemeklere katmaktan büyük zevk almakla beraber, narenciyenin tatlıları bir üst aşamaya taşıdığına inanıyorum... Sütlü tatlılarda limonun sadece kabuğunu kullanmayı seviyorum; portakalıysa tarçınlı supangleye ve kahveli çikolata musa çok yakıştırıyorum. Bergamot ve turuncun da şekerlemesini yapınca öyle güzel oluyor ki...
#Narenciye14 Şubat Sevgililer Günü’ne çok az kaldı. Birçok kişi planlarını çoktan yaptı ama siz henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu önerilerimize bir göz atın. İşte herkese uygun seçeneklerle Sevgililer Günü tavsiyelerimiz...
#Sevgililer GünüÇubuklu bir diğer adıyla çubuklu kekler son yılların trendleri arasına girdi. Görüntüsüyle iştah açan çubuklu kekleri evinizde bulunan malzemelerle yapabilir, zevkinize göre süsleyebilirsiniz. Dilerseniz de yılbaşı, doğum günü veya yeni iş hediyesi olarak sevdiklerinize verebilirsiniz. Peki, çubuklu (lolipop) kek nasıl yapılır? İşte çubuklu kek tarifi
#ÇubukluC vitamini ve lezzet deposu portakal, kış aylarının en sevilen meyvelerinin başında geliyor. Kısa bir süre içinde pazar tezgahlarının bir numarası haline gelecek portakalın lezzetini yaz aylarına da taşımak istiyorsanız yapabileceğiniz en kolay şey portakal reçelidir. Peki portakal reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm merak ettikleriniz...
#PortakalSAĞLIK Bakanlığı, etiketlerinde, “trans yağ asidi yoktur” uyarısı bulunmayan çikolata, şeker, gofretler, kekler, tatlı bisküviler, meyveli paylar, cipsler, gevrek çerezler, meyve suları kola, dondurma, dondurulmuş yoğurt, buzlu şekerlemeler gibi yiyeceklerin reklamlarının yasaklanacağını duyurdu.
#ReklamCupcake, Amerikalıların en sevdiği tatlılardan. Bu süslü minik pastalar 350 farklı çeşidiyle şimdi İstanbullularla buluşuyor. Amerika’nın ünlü zinciri ‘Yummy Cupcakes’in ülke dışındaki ilk şubesi sebebiyle Türkiye’de bulunan Tiffini Soforenko ile bu tek kişilik lezzeti konuştuk