41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 2-10 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Etkinliğin konukları arasında “Olasılıksız” ve “Empati” adlı romanlarıyla çok satanlar listelerinin zirvesinden yıllardır düşmeyen Amerikalı yazar Adam Fawer da yer alıyor. Ünlü yazar, “Olasılıksız” kitabında hayatta her şeyin bir olasılığı olduğunu, hiçbir şeyin imkânsız olamayacağını söylüyor.
#OlasılıksızHürriyet Kitap Sanat’ın geleneksel ‘Yılın en iyi kitapları’ seçkisi için kitap ekleri editörleri ve eleştirmenlerden oluşan 19 kişilik jürimiz bu sene yayımlanan kitapları, kurgu ve kurgu dışı olarak ayrı ayrı değerlendirdi. Hürriyet Kitap Sanat yazı işleri ekibi olarak biz de bir seçki hazırlayarak jürinin ‘+1’i olduk. Jürinin sıralamasına göre yaptığımız puanlama sonucunda, Orhan Pamuk'un 'Uzak Dağlar ve Hatıralar'ı kurgu dışı kategorisinde birinci seçildi. İşte jürimizin seçkisiyle, 2022’nin kurgu dışı kategorisindeki en iyi 50 kitabı.
#2022 En İyi KitaplarRap/trap müzikte başarısı ülke sınırlarını aşan Lil Zey’in yeni teklisi ‘OnlyFans’, adını ‘kadın bedeni sömürüsü’ tartışmalarının odağındaki sosyal medya platformundan alıyor. “Geleceğimle ilgili kaygılanabiliyorum ama umutsuz değilim” diyen sanatçı: “Özgürlükleri ortadan kaldırılıp evine, birilerinin eline mahkûm edilmezse bu ülkenin kadının başaramayacağı hiçbir şey yok.”
#Lil ZeyHélène L’Heuillet, kriz anının, şimdinin içinden düşünen bir filozof. Ele aldığı konular, şehir toplumlarının yaşadığı acil sorunlar. Şimdinin içinde zaman, yakalanamayan, döngüsel bir şeydir. Kendi kuyruğunun peşinde olan yılan gibi... L’Heuillet, ‘Gecikmeye Övgü’de tam da böyle bir duruma odaklanıyor.
#Hélène L’HeuilletSimon Critchley eksoterik yapıtlarında, son yarım yüzyılda hayatımızda merkezi konuma gelen futbol, intihar, mizah gibi olgulara, modern felsefenin ilgili felsefi bilgi ya da argümanları üzerinden odaklanır ve bu argümanlara yeni bir perspektif getirir.
#Simon CritchleyBugünlerde iki kitabı Türkçeye çevrilen yeni filozof kuşağından Quentin Meillassoux, ‘Sonsuzluğun Sonrası’ ile ‘Bilimkurgu ve Bilimdışı Kurmaca’da Yeniçağ’dan günümüze modern felsefeyi sorunsallaştırıyor ve yeni bir felsefenin yolunu açıyor.
#Quentin MeillassouxBEN galiba hızlı, parlak, her şeyi ‘küt’ diye kavrayabilen, yeniliklere açık insanlardan etkileniyorum. En önemlisi, hayatı anlamaya ve yakalamaya çalışan... Yüce Zerey onlardan biri!Bir pazarlama profesyoneli.Aynı zamanda akademisyen.Çok sıkı bir eğitimi var. Üstelik eğitiminin tamamı burslu. London School of Economics’te okursun da, burs alarak okumak tabii daha özel...THY, Coca Cola, Unilever gibi büyük şirketlerde çalışmış, şimdi de Hepsiburada’nın CMO’su...Araştıran, okuyan, yazan, her şeyin dibini kurcalayan biri. En son ‘Fabrika Ayarlarınıza Dönün’ diye bir kitap yazmıştı. Şimdi aşmış kendini, bir roman yazmış: ‘Mima’...Bu söyleşiyi ‘Mima’ şerefine yaptık.Çarpıcı ve derin bir kitap. ‘Mima’, son insan topluluğunun yönetim modeli. Toplulukta dünyanın farklı milletlerinden insanlar var. ‘Mima’nın iki kurucusu ve romanın ana kahramanı da Türk.Roman şu tespitle başlıyor: “İnsanoğlu olarak biz, bu zamana kadar en iyi neyi yönettik? Şirketleri. Dünya da bir şirket gibi yönetilmeli... Bu mümkün mü?”İşte kitapta pek çok şey gibi bunun da cevabını buluyorsunuz.Ama Yüce Zerey’den bu söyleşide öğrendiğim bir şey beni çok çarptı. Performans meselesi. Bana da sanki öyle geliyordu. Hayat bir performans sergileme alanı. Ve yaşarken yaptığımız, tüm performansları üst üste koymak. Yani şöyle: Her gün benim daha iyi performans sergilemem gerekiyor. Hep daha iyi işler yapmam, daha iyi röportajlar sunmam, daha fit olmam, daha derin olmam, daha bilgili olmam...Yüce bu röportajda dedi ki “Artık kendimizle yarışmaktan öleceğiz!”. Doğru. Başkasıyla değil, kendimizle yarışıyoruz! Çok matah bir şeymiş gibi. Hep daha iyisi için. Ve sürekli “performans” sergiliyoruz. Ben sevgilimi arıyorum, o da o sırada performans sergiliyor, ya toplantıda ya seyahatte oluyor. Ulaşamıyorum. Çünkü o da elinden gelenin en iyisi yapmaya çalışıyor, kendisiyle yarışıyor, hep daha iyi olmak için...Ve şimdi dönüyorum Yüce’nin lafına: “Performans uğruna aşklarımızı feda ediyoruz!” Valla bana hayat dersi gibi oldu Yüce Zerey. Size de olması dileğiyle...
#YazarBazı dizi türleri geniş kitlelerin izlediği ve çok sevdiği türler olarak bilinmektedir. Bu türlerin başında ise fantastik içerikli türlerin geldiği görülmektedir. Çünkü bu tarz yapımlar heyecan ve gizem dolu etkileyici yapımlardır. Sizler için en iyi fantastik diziler - en çok izlenen Çin, Kore, Türk yapımı fantastik dizileri derledik.
Tünel filmi (The Tunnel) yapımcılığını Kim Seong-hun yaptığı bir hayatta kalma filmidir. 2016 yılında vizyona gören film televizyon ekranlarında izleyicisyle buluşacak. Peki, Tünel filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte Tünel filmi hakkında merak edilenler...
#Tünel FilmiDünya üzerinde birçok ülke ve bu ülkelere ait farklı diller bulunmaktadır. Her bir ülke de ise o ülkenin diline ait isimler bulunur. Yani o ülke de hangi dil konuşulursa çocuğa o dile ait isimler verilir. Kore, dünya üzerinde önemli ülkelerden biridir. Peki Korece erkek isimleri ve anlamları nelerdir? En çok kullanılan popüler Kore erkek isimleri hangileridir tüm detayları ile derledik.
Netflix platformu pek çok filmi ve diziyi yayınlayan bir platformdur. Netflix platformu için çekilmiş olan dizilerden birisi de The Heirs dizisidir. The Heirs dizisi romantik dalında çekilmiş olan bir dizidir. Özellikle ülkemizden de izleyici kazanan bu dizi kısa sürede geniş izleyici kitlesine ulaşmayı başarmıştır. The Heirs dizisine dair internette araştırma yapılmaktadır. Peki, The Heirs dizisinin konusu nedir? The Heirs dizisi kaç bölüm çekilmiştir ve kaç sezondur? The Heirs dizisinde hangi ünlü oyuncular yer almaktadır? İşte The Heirs dizisine dair bütün detaylı bilgiler.
#The Heirs Dizisinin Konusu Nedir?Kill it dizisi 2019 yılında başlayan aksiyon ve gizem türüne ait olan bir dizidir. Bu dizi Güney Kore ülkesine ait olan ve orada çekilen kaliteli bir dizidir. Kill it dizisinin dili Korece'dir. İşte, Kill it dizisine ait tüm detaylar.
#Kill İt Dizisinin Konusu Nedir?