Uzay madenciliği nedir? Elmas uzay madenciliğinde hedef alınabilecek en iyi maden midir? Teknolojik anlamda uzaydan elmas elde edebilecek düzeye geldik mi? İşte uzay madenciliğinde hedef alınabilecek en değerli maden nedir sorusunun cevabı..
#Uzay Madenciğinde Hedef Alınabilecek En Değerli Maden Nedir?Uzay madenciliği nedir? Elmas uzay madenciliğinde hedef alınabilecek en iyi maden midir? Teknolojik anlamda uzaydan elmas elde edebilecek düzeye geldik mi? İşte uzay madenciliğinde hedef alınabilecek en değerli maden nedir sorusunun cevabı..
#Uzay MadenciliğiHükümet 97 oktan benzinin 4 lirayı aşması üzerine harekete geçip dağıtım şirketi-bayi kârı ve promosyon giderlerine odaklanıp, fiyat ateşini düşürmeye çalışırken, dün motorine 7-8 kuruş zam geldi. Avrupa’daki ağır kış koşullarının motorin fiyatlarını etkilediğini belirten Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Başkanı Muammer Ekim, “Akdeniz petrol borsasını referans aldığımız için burada fiyatların artması bizi de etkiledi” dedi.
Otomobil, kamyonet, kamyon, otobüs gibi içten yanmalı motora sahip olan araçlara yönelik egzoz emisyon denetimleri gerçekleştiriliyor. Araçlar sıfır alınırsa ilk 3 yıl egzoz emisyonu yaptırılmıyor. Ticari araçlarda 1 yıl, hususi araçlarda da her iki yılda bir egzoz emisyonu yapılması gerekiyor. Ancak egzoz emisyon ölçümleri de manipüle edilmeye başlandı.
#Egzoz EmisyonuA noktasından B noktasına gitmeye çalışırken küresel ısınmayı ne kadar etkiliyoruz? Her geçen gün daha çok hissettiğimiz iklim kriziyle mücadele için pek çok çözüm üzerine düşünüyoruz. Havayolu, karayolu ve demiryolu ulaşımına karşı "çevreci" seçeneklerle büyük farklar yaratmak mümkün...
#İklim KriziHuawei Türkiye Dijital Enerji Zirvesi (Huawei Turkey Digital Power Summit), sektörün lider kurumlarının temsilci ve uzmanlarını, dijital enerji sektörünün son dönemde yaşadığı zorlukları ve gelecekteki yeni fırsatları değerlendirmek üzere 3 Haziran’da çevrimiçi olarak bir araya getirdi. Etkinliğin odağında, geleceğin enerji trendleri ve sektörün dijital dönüşümü vardı.
#HuaweiAvrupa’nın ticari araç üretim merkezi konumundaki Ford Otosan, elektrikli ve çevreci yatırımları ile büyümesini devam ettiriyor. Toplam 20.5 milyar TL’lik, entegre batarya üretim tesisinin de dahil olduğu yatırımı hayata geçirmek için çalışmalara başlayan Ford Otosan’ın, üretim merkezlerinin de 2050’ye kadar karbon nötr olacağı belirtildi. Kamyonda da 2040’a kadar sıfır emisyona geçileceğini belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 2030’a kadar araç başına düşen karbon emisyonunu yüzde 55 düşüreceklerini vurguladı.
#GazetehaberleriÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum iklim değişikliğine ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum "Ülkemizin tamamında sel, heyelan, erozyon, taşkın tehdidi altında bulunan bölgelere yeniden inşa faaliyetine kesinlikle izin verilmeyecektir. Tüm bu risk altındaki yapılar için uygun alanlar belirlenecek ve kamulaştırma ve o alanlarda dönüşüm projeleriyle taşıma süreci başlatılacak" dedi.
#Murat KurumJaguar’ın 480 kilometre menzile sahip ilk elektrikli otomobili I-Pace’in hem yolda, hem pistte, hem arazide gösterdiği şaşırtıcı performans, dünya basını tarafından, “100 yıldır fosil yakıtlarla kandırılmışız” esprisinin yapılmasına sebep oldu. İngiltere tahtının varisi Prens Charles’ın da tercih ettiği araçtan Türkiye’de şimdiden 106 adet satıldı. 41 TL’ye dolan pilleriyle 480 kilometre giden araçın Türkiye fiyatı ise 88 bin Euro.
#Prens CharlesPazartesi günü Paris’te Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı (21. Conference of Parties – COP21) başlıyor. Konferansa dünyadan yaklaşık 150 lider katılacak. Amaç, toplam sera gazı salımını, endüstri devrimi dönemiyle karşılaştırıldığında küresel sıcaklık artışını 2 derecenin altında tutacak şekilde sınırlamak.
#Paris İklim ZirvesiOtomotiv firmaları son yıllarda çevreci, sıfır emisyonlu otomobil üretimi için büyük mücadele verirken asıl soru: ‘Peki ya bu araçları üreten fabrikalar?’ Evet bazıları fabrikalarında rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerjiden elde ettiği elektriği kullanıyor ama yeterli olamıyor. Yeni adım ise çöp gazından yani metandan elde edilen elektrikle otomobil üretilmesi.
YAŞAR Üniversitesi Elektrik ve Enerji Bölümü akademisyenleri, son günlerde, İzmir ve Ege Bölgesi genelinde havadaki insan sağlığına zararlı partikül madde değerlerinin sınır değerleri aştığını belirterek uyarıda bulundu. Hava kirliliğini önlemek için alınacak önlemler, yapılması gerekenler ve çözüm yolları anlatıldı.
- Yaşar Üniversitesi MYO Elektrik ve Enerji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gürkan: - "İzmir ve Ege, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı açısından büyük potansiyele sahip. Kentin rüzgar enerjisi açısından bin 854 megawattlık kapasitesi bulunuyor"
YAŞAR Üniversitesi Elektrik ve Enerji Bölümü akademisyenleri, son günlerde, İzmir ve Ege Bölgesi genelinde havadaki insan sağlığına zararlı partikül madde değerlerinin sınır değerleri aştığını belirterek uyarıda bulundu. Hava kirliliğini önlemek için alınacak önlemler, yapılması gerekenler ve çözüm yolları anlatıldı.
Çevreyi ve havayı kirletmeyen, çevreci LPG kullanımının yaygınlaştığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Diğer yakıtlar gibi yanma sırasında kurum üretmeyen çevreci LPG kullanımı hızla artıyor. Otomobillerde yüzde 41,5 oranında LPG kullanılıyor. Bu çevreci anlayışın yaygınlaşması için de LPG’ye zam yerine, teşvik verilmesi gerekli” dedi.