İlim Yayma Vakfı’nın düzenlemiş olduğu ‘Lisansüstü Öğrenci Buluşması’nda konuşan Vakıf Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan, "Memleket dahilinde ve haricinde ilmin yayılması amacıyla sizleri destekliyoruz. Burada birçok ülkeden akademisyen adaylarımız var. Türkiye'de de olsanız yurtdışında da olsanız ilmin yayılmasına hizmet edeceksiniz" dedi.
#Bilal Erdoğanİlim Yayma Vakfı’nın düzenlediği 'Lisansüstü Öğrenci Buluşması'na katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suriye ile 11 yıl sonra ilk defa bakanlık düzeyinde gerçekleşen görüşmeye ilişkin Kalın, "O toplantı, olumlu bir havada geçti. Bizim açımızdan sınır güvenliği, PKK terör örgütü ve onun uzantıları olan PYD ve YPG'ye karşı somut adım atılması, mültecilerin geri dönüşü ve Suriye tarafında yerlerinden edilmiş olan Suriye vatandaşlarının güvence altına alınması, aynı zamanda Astana süreci başlığı altında da Anayasa Komisyonu çalışmalarının devam etmesi bizim ana gündem maddelerimiz" dedi.
#İbrahim KalınCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarına yapılan atamalar Resmi Gazete'de yer aldı. Cumhurbaşkanı kararıyla, Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula 76 isim atandı. Politika kurullarına atanan isimler arasında Mehmet Ali Yalçındağ, Alev Alatlı, Prof. Dr. İskender Pala, Murat Bardakçı, Orhan Gencebay, Rasim Özdenören ve Prof. Dr. Ümit Meriç de bulunuyor.
#ErdoğanTürkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, sadece eser incelemesiyle doçent unvanı verilmesi ve kadro ataması yapılmasının, Türk yükseköğretiminin kalite ve performansının geliştirilmesi hedefine çok fazla destekleyici katkısı olmayacağını söyledi.
#DoçentlikDeğişim Dinamikleri Yönetim Merkezi tarafından bu yıl 4. kez gerçekleştirilen “Büyüme ve Kurumsallaşma Sürecinde Değişim Yönetimi” konulu panel, iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Panelde konuşan İstanbul Ticaret Odası eski başkanı Doç. Dr. Murat Yalçıntaş, şirketlerin batma sebeplerinin kötü yönetim olduğuna işaret etti.
#Doç. Dr. Murat YalçıntaşTürkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (GEBİP) ve Bilimsel Telif Eser Ödül Programı (TESEP) 2018 yılı başvurularının 8 Ocak'a kadar yapılabileceğini bildirdi.
#BilimTürkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Avusturyalı Türkolog Prof. Dr. Andreas Tietze’nin Tarihi ve Etimolojik Türkiye Türkçesi Sözlüğü’nün ilk dört cildinin TÜBA tarafından yayımlanacağını söyledi. Acar, “Eserin kalan dört cildini, Tietze’den kalan özgün taslak ve malzemelere dayalı olarak 2018 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.
#Andreas TietzeDünyanın en iyi üniversitelerinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla çok sayıda ödüle layık görülen Türk bilim insanları tecrübelerini, öğrencilerin kurduğu TAF Network tarafından organize edilen 5’inci Yurt Dışı Farkındalık Zirvesi’nde paylaştı. TAF Network’un bu yıl ikincisini verdiği ‘Sınır Tanımayan Başarı Ödülü’ne ise Drexel Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği ve Sağlık Sistemleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Banu Onaral layık görüldü.
#Bilim İnsanıÖğretmenlere akademisyenler tarafından uygulamalı eğitimlerin verilmesini içeren programın açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin “İstediğiniz kadar eğitim reformu yapın, müfredat değiştirin, kağıt üzerinde güzel düzenlemeler yapın, bunların sınıfa yansımasını öğretmenin niteliği belirliyor. Öğretmen arkadaşlarımızın önlerine gelen müfredatı veya ders kitabını hiç sorgulamadan, eleştirmeden, incelemeden kağıt üstünde olduğu gibi aynen bire bir alıp uygulamasını istemiyoruz. Bu müfredatın veya ders kitabının öncelikli olarak yorumlayıcısı olmanızı istiyoruz” dedi.
#MüfredatTürkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) düzenlediği, “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ürünlerinin Ruhsatlandırılması Sempozyumu”nda ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Dünyada pazar büyüklüğü 115 milyar doları bulan ürünlerin, yanlış kullanıldığında kanseri arttırdığı bildirildi.
#Tamamlayıcı Tıp100 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Halil İnalcık için Ankara Üniversitesi DTCF’de ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde tören yapıldı. Doğramacızade Ali Paşa Camisi’nde Prof. Dr. Halil İnalcık için cenaze töreni düzenlendi. Ankara’daki törenlerin ardından Prof. Dr. Halil İnalcık naaşı toprağa verilmek üzere İstanbul’a götürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve Bakanlar Kurulu kararı ile İnalcık’ın naaşı İstanbul’da Fatih Camii Haziresi'ne defnedilecek.
#Prof. Dr. Halil İnalcıkYurtdışındaki Türk bilim insanları ile öğrenciler İstanbul’da bir araya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde TAF Network tarafından gerçekleştirilen 4’üncü ‘Yurt Dışı Farkındalık Zirvesi’ne ABD’den Japonya’ya kadar dünyanın birçok farklı ülkesinde çalışan onlarca Türk bilim insanı katıldı. Akademisyenler öğrencilerin yurtdışında eğitimle ilgili sorularını yanıtladı, önerilerde bulundu.
#TAF Network