Türkiye maruz kaldığı kıta yükselme ve alçalma hareketleri sonucu oluşumunu tamamlayarak günümüzdekini halini almıştır. Bu oluşum Türkiye'de farklı güzelliklerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu güzelliklerden biri de koylar olarak ifade edilmektedir. Koylar, mavi ve yeşilin en güzel tonlarını sergileyen alanlar olarak insanları doğaya hayran bırakmaktadır. Ceneviz koyuda bunlardan biri olarak ele alınmaktadır. Peki, Ceneviz koyu nerede? Nereye bağlı? Ceneviz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.
#Ceneviz Koyu NeredeKurban Bayramı’na artık sayılı günler kaldı. Hafta sonuyla birlikte toplamda 9 günü bulacak tatil, bir nefes alma fırsatı olacak. Biz de uzmanlarımıza ‘Bayram tatilinde bütçeyi çok da zorlamadan nereleri keşfe çıkmalı?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel 15 öneri sundular...
#TatilTürkiye’nin en önemli turizm merkezi olan Antalya’nın kıyılarının uzunluğu, girinti çıkıntı dahil 640 kilometre. Turist akınına uğrasa da kıyı şeridinde kalabalıktan uzak, izole bir tatil yapılabilecek pek çok nokta bu sayede bulunabiliyor. Bazılarına tekneyle ulaşılabiliyor, bazıları da aslında popüler ama kimselerin uğramadığı köyleri var... Mesela, Kaş’ın İzne Köyü’nü hiç duymadıysanız önerilerimize bakın.
#SeyahatFoça’ya ilk adım attığım günü hatırlıyorum. Günün en güzel saatleriydi. Güneş Foça’daki güne veda etmeye hazırlanırken önümdeki denizi kırmızıya boyamış, üzerine içinden geldiği gibi serpiştirdiği balıkçı teknelerini küçük dalgalarla okşuyordu. Biri küçük diğeri büyük deniz adı verilen koyların önündeki irili ufaklı adacıklar ve girinti çıkıntılar ufuk çizgisini görmemi engelliyor hemen karşıdaki burunda yer alan deniz feneri ise yaklaşan akşam için sabırsızlanıyordu.
#BursaKaradeniz'de doğa manzarası hayal edin; derin vadiler, şelaleler, berrak akan dereler, alabildiğince yeşillik ve fındık bahçeleri... Tüm bunların harmanlandığı yer Akçakoca... Batı Karadeniz’de Düzce’ye bağlı, küçük ama kocaman bir açık hava müzesi... İşte size Akçakoca rehberi
#AkçakocaDoğanın binbir renge büründüğü şu günlerde kısa bir bahar kaçamağı yapmanın tam zamanı. 23 Nisan fırsatını değerlendirip, dört günlük tura çıkabilirsiniz. Mehmet Yaşin, Kapıdağ Yarımadası’nda yapacağınız yolculukta ilkbaharın tüm tonlarını gözlemleyebileceğinizi söylüyor. Fatih Türkmenoğlu’nun bahar önerisi günbatımı manzarasıyla, balık restoranlarıyla ünlü Amasra. Saffet Emre Tonguç, sıcaklar bastırmadan Sivas’ta beş uygarlığın izlerini sürmenizi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren Divriği’nin Ulu Cami’sini keşfetmenizi tavsiye ediyor. Nedim Gürsel ise, bu hafta sonunda İstanbul’da kalanlara ya da İstanbul’a gelenlere Anadolu Hisarı’nda karşılaşacakları bahar sürprizlerini yazdı.
Çandarlı Körfezi, Ege Denizi’nin pek bilinmeyen cennet köşelerinden biridir. Dikili’yi, Foça’yı, Bergama’yı, Aliağa’yı kollarının arasına alan körfezde çeşitli yönlerden esen rüzgarlar çarpışıp dururlar. Çandarlı’yı tanıyanlar bir daha ondan vazgeçemezler. Bu hafta Atlas Dergisi’nin Anadolu gezgini Cüneyt Oğuztüzün’le birlikte sizleri bu şirin körfeze götüreceğiz.
Doğal güzelliği, tarihi, tertemiz denizi, birbirinden şirin evleri ve üzüm bağlarıyla Bozcaada, sakin tatilden hoşlananların adresi. Antik çağdaki adıyla Tenedos’ta balığa doyabilir, yanında yerel şarapları tadabilir, bağlarda gezintiye çıkabilirsiniz.
Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada. Ege Denizi’nin kuzeyinde, Çanakkale Boğazı açıklarında. İlk ve orta çağların İmroz Adası. Ya da İmbros, "rüzgarlı diyar" anlamına geliyor. Rüzgar adanın tepelerinde, göllerinde, vadilerinde hiçbir zaman eksik olmuyor. Bu sarp ada aynı zamanda Ege’nin en sulak adalarından biri. Gelibolu Yarımadası’ndaki Kabatepe İskelesi’nden ya da Çanakkale’den binilen feribotlar, kısa sürede Kuzu Limanı’na ulaştırırlar sizi. Gözünüze ilk olarak boz, renksiz kayalık bir ada gibi görünecek, umudunuzu kırmayın, iskeleden içlere doğru yapacağınız yolculuk size adanın renklerini gösterecek.