Yaptırdığı estetik ameliyatlar, çene törpületme işlemi ve yaşa bağlı olarak çene kemiğinde meydana gelen deformasyon sonucu iki dişini kaybeden Ajda Pekkan ile çıkan haberler sonrası, çene kemiği erimesi sorunu merak edilir hale geldi. Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, konu hakkında bilgi verirken, ağız sağlığına dikkat etmenin, çene kemiğine de olumlu etkisi olduğunu ekledi.
#Çene Kemiği Erimesi TedavisiDiş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer uyardı: “Günlük ağız bakım yöntemlerinin gerektiği gibi uygulanmaması sonucu, diş etlerinde kanamayla birlikte iltihap oluşur. Bu basit diş eti iltihabı, tedavi edilmezse zamanla dişlerin etrafını saran kemik dokusunu etkiler ve çene kemiğinin boyutsal olarak şekil değiştirmesine ve erimesine yol açar. Ayrıca diş çekimlerinden sonra da çene kemiğinde hızla erime meydana gelebilir. Bunun dışında kötü yapılmış kron köprü protezlerinin bakımları ihmal edilirse yine kemikte geniş kayıplar oluşabilir. Son olarak uzun yıllar damaklı protez kullananlarda da kemik kayıplarına rastlanmaktadır.”
#Nihat TanferGeleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinden hacamatın tıbbi tedaviye destek olarak uygulandığını söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Suzan Üstün, "Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için düzenli olarak hacamat yaptıran kişiler kronik hastalıklara karşı korundukları gibi bakteri ve virüslere karşı da çok daha güçlü olurlar" dedi.
#HacamatGeleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinden hacamatın tıbbi tedaviye destek olarak uygulandığını söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Suzan Üstün, "Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için düzenli olarak hacamat yaptıran kişiler kronik hastalıklara karşı korundukları gibi bakteri ve virüslere karşı da çok daha güçlü olurlar" dedi.
#Nöroloji Uzmanı Dr. Suzan ÜstünÇene kemiğinde erimeler olan bireyler, diş tedavisi konusunda ciddi sorunlarla karşılaşabiliyor. Zigoma İmplantı (elmacık kemiği) yöntemi sayesinde çene kemiğinde erime sorunu saptanan hastaların diş tedavileri problemsiz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı, Prof. Dr. Serhat Yalçın, konuyla ilgili detaylı bilgiler verdi.
#DişPeriodontoloji (Diş Eti Hastalıkları ve Tedavisi), diş hekimliği bölümünün ana bilim dalıdır. İnsan sağlığı için çok önemli dişleri ana konusu olarak alır. Ağız ve diş sağlığı çok önemlidir. Diş sağlığı direk vücut sağlığını da etkilediği için diş sağlığınıza çok dikkat etmelisiniz. Periodontoloji hakkında detaylı bilgiyi bu yazıda bulabilirsiniz.
#Periodontoloji Nedir?Kadınların yaşam döngüsü içerisinde fizyolojik bir süreç olarak tanımlanan menopoz dönemi ortaya çıkan önemli biyolojik, psikolojik ve sosyal değişimler nedeniyle aslında kritik bir geçiş dönemidir. Yaşam kalitesini düşüren belirtileri nedeni ile çoğu kadını sosyal hayatından uzaklaştıran menopoz dönemi alınacak önlemler ile daha keyifli geçirilebilir.
#Genel SağlıkKadınların yaşam döngüsü içerisinde fizyolojik bir süreç olarak tanımlanan menopoz dönemi ortaya çıkan önemli biyolojik, psikolojik ve sosyal değişimler nedeniyle aslında kritik bir geçiş dönemidir. Yaşam kalitesini düşüren belirtileri nedeni ile çoğu kadını sosyal hayatından uzaklaştıran menopoz dönemi alınacak önlemler ile daha keyifli geçirilebilir.
#MenopozMuş’un Korkut ilçesine bağlı Karakele Köyü yaylasında göçerlik yapan Keşli ailesinin 7 çocuğunun, hastalık nedeniyle dişleri döküldü. Aile çocukların tedavi için yetkililerden yardım bekliyor. Dişleri olmayan Meryem ve Fatma kardeşler, "Dişlerimiz olmadığından kimse bizi beğenmiyor. Evlenmek istiyoruz. Ne olur bize yardım edin" sözleriyle yardım istiyor.
#Akraba EvliliğiÇene kemiğindeki kayıplar, implant yapılmasına artık engel değil. İmplant, üst çenesinde kayıp olan hastaların elmacık kemiklerine uygulana biliyor. Alt çene kayıplarında uygulanan bir başka teknikle ise ağız içinde kemik oluşturuluyor. Söz konusu iki yeni teknik, daha önce implanta uygun olmayan ağızlar için yeni birer seçenek oldu bile...
#DişAmerika şu sıralar, dünyanın en ünlü kalp cerrahlarından biri olarak gösterilen Columbia Üniversitesi uzmanı Mehmet Öz’ün yazdığı kitabı konuşuyor. Öz’ün Cleveland Hastanesi bilim adamlarından Michael Roizen’la birlikte yazdığı ‘You: The Owners Manual’ (Siz: Kullanım Kılavuzunuz) adlı kitap, 26 Nisan 2005 günü piyasaya çıktı ve daha ilk günden bir numaraya oturdu.