Dr. Kerem Turgut Atasoy: Çene kemiği eriyenlerde de sabit diş protezi mümkün

Güncelleme Tarihi:

Dr. Kerem Turgut Atasoy: Çene kemiği eriyenlerde de sabit diş protezi mümkün
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2021 11:05

Ağız-diş ve çene cerrahisi uzmanı Dr. Kerem Turgut Atasoy, hiç çene kemiği dokusu kalmamış kişilere bile zigoma implant tedavisi ile sabit protez uygulanabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

 Muğla’da katıldığı seminerde zigoma implantı hakkında bilgiler veren Dr. Atasoy, “Uzun yıllar hareketli protez kullanan kişilerde üst çene kemiği erimesi söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda hareketli protezlerin dahi ağızda duramayacağı, düzleşmiş bir çene kemiği dokusu söz konu[1]sudur. Kişinin yaşam kalitesi bu durumdan son derece olumsuz şekilde etkilenmektedir. Bunun gibi üst çenesi tamamen erimiş kişilerde zigoma implant tedavisi sayesinde hiç çene kemiği dokusu olmasa dahi sabit protez uygulamak mümkün” dedi.

ÖNCE ÇENE TOMOGRAFİSİ

Genel sağlık durumu normal dental implant yapılmasına izin verecek seviyede olan herkese zigoma implantının uygulanabileceğini dile getiren Dr. Kerem Turgut Atasoy, “Öncelikle kişinin üç boyutlu çene tomografisi ile kemik yapısının ayrıntılı bir biçimde değerlendirilmesi gerekir. Bu sayede kişinin çene kemiğine uygun boyutlarda zigomat implantları ameliyata girmeden önce sanal bir yazılımla doğru şekilde seçilir” bilgisini paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!