Şanslıyız, baharın çeşit çeşit taze otlarını toplayıp yemeklerimize katabildiğimiz, kurutup aromalarından yıl boyu faydalandığımız verimli topraklarda yaşıyoruz... Aromatik otlar, doğru kullanıldığında yemeklerin lezzetine boyut atlatıyor. Bazen de ağır ya da yağlı tatları dengeleyerek ferahlık hissini güçlendiriyor...
#AromaBazı yörelerde 'Aslan Ayağı' olarak bilinen aslan pençesi otu, dağlık bölgelerde yetişen faydalı bitkilerden biridir. Çay olarak tüketilebilen aslan pençesi otu, sağlığa sağladığı faydalarla tanınan bitki türüdür. Aslan pençesi otu nedir, faydaları nelerdir, nasıl kullanılır, ne işe yarar, zararları var mıdır, nerelerde satılır gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Aslan PençesiBilim adamları, Dünya topraklarını Vejetasyon bölgeleri olarak adlandırılan bölgelere ayırır. Bu alanlar farklı bitki türlerine, toprağa ve hava koşullarına sahiptir. Peki, Vejetasyon tam olarak nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Vejetasyon Nedir?Fındık fidanı nedir? Fındık fidanı nasıl dikilir? Fındık fidanı ne zaman ve hangi ayda dikilir? Fındık fidanı bakımı nasıl yapılır? Fındık fidanı kaç yılda meyve verir? Fındık fidanı yetiştirmenin püf noktaları nelerdir? Fındık fidanı ortalama fiyatları ne kadardır? Fındık fidanı çeşitleri var mıdır? Fındık fidanı özellikleri hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Evin hem içinde hem dışında olabildiğimiz, rahat bir nefes alabildiğimiz balkonların değeri yeniden anlaşıldı! Karantina günlerinde balkonlar bizlere ‘dışarıya çıkma’ fırsatı sunuyor. Havamızı değiştiren balkonları nasıl güzelleştirebiliriz? Eskisinden daha çok vakit harcadığımız bu alanları hangi mimari uygulamalarla daha çok yararlı hale getirebilir, hangi bitkilerle süsleyebiliriz?
#Gazetehaberleri- Sağlığa faydaları nedeniyle doğadan toplanarak tüketilen bazı yabani otların, zehirli olan benzerleriyle karıştırılmasının ölümle sonuçlanan vakalara yol açabildiği belirtildi- Zararsız otlarla en çok karıştırılan zehirli yabani bitkiler; baldıran otu, acı çiğdem ve boru çiçeği olarak biliniyor- Prof. Dr. Menemen: "Baldıran otunun birkaç gramı bile yetişkin bir insanın ölümüne neden olabilir"
Yassıada'nın imara açıldıktan sonra adeta şantiyeye dönen çehresini gözler önüne seren fotoğrafların, geçen hafta basına yansımasının ardından yetkililer harekete geçti. "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" projesi kapsamında, 103 bin metrekare yüzölçümüne sahip Yassıada'nın 63 bin metrekarelik bölümüne 388 ağaç, 5 bin 373 çalı, 14 bin çiçek, sarmaşık ve yer örtücü olmak üzere 20 bin 635 yeni bitki dikileceği açıklandı.
#YassıadaMELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, 2015 YILI İLKBAHAR DÖNEMİ FİDAN DİKİM ÇALIŞMALARININ BAŞLATILDIĞINI VE BUGÜN YAPILAN ÇALIŞMA İLE MİMARSİNAN BÖLGESİ ŞİRİNEVLER MAHALLESİNDE 500 FİDANIN TOPRAK İLE BULUŞTUĞUNU SÖYLEDİ.
MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, 2015 YILI İLKBAHAR DÖNEMİ FİDAN DİKİM ÇALIŞMALARININ BAŞLATILDIĞINI VE BUGÜN YAPILAN ÇALIŞMA İLE MİMARSİNAN BÖLGESİ FATİH MAHALLESİNDE 500 FİDANIN TOPRAK İLE BULUŞTUĞUNU SÖYLEDİ.
MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DR.MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, 2015 YILI İLKBAHAR DÖNEMİ FİDAN DİKİM ÇALIŞMALARININ BAŞLATILDIĞINI VE BUGÜN YAPILAN ÇALIŞMA İLE MİMARSİNAN BÖLGESİ BAHÇELİEVLER MAHALLESİNDE 500 ÇAM FİDANIN TOPRAK İLE BULUŞTUĞUNU SÖYLEDİ.
Çiçekler ve kokuları ile garip bir ilişkim var. Kısa süreli güzelliklerini hatırda tutabilmek için, kokularını bir şekilde yakalamak ve uzun süre saklamak, hatta bir parçam haline getirmek için onları yemek arzum her yıl kıpraşıyor. Ama bu hafta en güzellerinden birini, mürveri nasıl ‘içeceğimizi’ anlatacağım.
Masayı donatan meze çeşitleri uzun bir meyhane gecesinin habercisidir. Sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılan mezenin hası mutlaka günlük yapılır. İçkinin özellikle de rakının en yakın arkadaşı olan mezelerin tazeliği ve lezzeti bir meyhanenin şanındandır. Soğuk meze ayrı bir hüner gerektirir.
Bayram tatilinde Şile yolunda ormanlık alanda bir ailenin önüne çıkıp büyük bir kazaya sebep olan yaban domuzu sürüsü hepimizi şaşırttı. Yabani hayvanlar yollara çıkar da, böylesini pek duymamıştık. Bilim insanları bazı bölgelerde yaban domuzu sayısının arttığını söylüyor. Durum Avrupa’da da aynı. Bunlar öyle bir döngünün sonucu ki, dünyanın değişen sosyal yapısından başlıyor; ucu küresel ısınmaya kadar dayanıyor. Nasıl mı?