Bayramlaşma sonrası incecik, porselen bir fincanda bol köpüklü bir Türk kahvesi, yanında lokumu ve likörüyle ikram edilir. Eskiden ev sahibinin nezaketini kaybetmeden sıkıldığı misafiri yolcu etmesini sağlayan âdetse şerbet ikramıymış... Bazı şeyler var ki bizleri görünmez iplerle geçmişimize ve birbirimize bağlıyor, tıpkı sonsuz çeşitlilikteki bayram ikramlarımız gibi...
#BayramGünümüzde kahvaltılarda tatlı olarak bal, tahin-pekmez ve hazır market ürünleri dışında reçel de kendine yer bulur. Reçel Anadolu’da evlerde kadınlar tarafından hazırlanmaya devam ediyor. Yaz mevsiminde bolca çeşit meyve bulunduğundan reçeller de salça gibi, erişte gibi kışlık hazırlıklar arasındadır.
#BursaThe Poet House, İsmail Sertaç Yılmaz’ın hayat verdiği yeni ve farklı bir yayın mecrası. ‘Sonu Gelmiş Ülke’ ve ‘Ölü Berber’, Haydar Ergülen’in ‘Kuşların Göğü Altında’ eseri ile okura sunuluyor. Kapak, iç tasarım ve görsel çizimlerle, her zaman denenmesi ve sahip çıkılması gereken bir işe girişiyor.
#Kuşların Göğü ÖnündeŞimdi çağla zamanı! İlkbaharın gelmesiyle tezgâhlarda yerini almaya başlayan çağla badem oldukça sağlıklı bir meyve. Üstelik tezgâhta kalma süresi yalnızca 20 gün ile sınırlı. Bu nedenle çağla bademi bugünlerde beslenme listenize eklemeyi unutmayın.
#ÇağlaTürkiye'de ilk çağla bademinin meyve verdiği Datça'da üreticiler hasada başladı. Çağla bademi yerinde kilosu 40-50 liradan satılıyor. Ege ile Akdeniz'in kesiştiği noktada bulunan ve ılıman iklimi ile dikkat çeken Datça'da, Ocak ayında etkili olan soğukların ardından geciken çağla bademi hasadı başladı.
#ÇağlaTürkiye'de ilk çağla bademinin meyve verdiği Datça'da üreticiler hasada başladı. Çağla bademi yerinde kilosu 40-50 liradan satılıyor. Ege ile Akdeniz'in kesiştiği noktada bulunan ve ılıman iklimi ile dikkat çeken Datça'da, Ocak ayında etkili olan soğukların ardından geciken çağla bademi hasadı başladı.
#Çağla Bademi“Akpembe bahar yelkenleriyle / Güneşin rüzgarına gerilmiş / Bir badem ağacı gibi, / İçimdeki karanlığı patlatacağım.” Datça’ya gömülecek kadar bölgeyi seven Can Yücel, baharı bu dizelerle karşılardı. Bahar yine kapımızı çalıyor. Kışın kasvetini silmek, ruhundaki karanlığı patlatmak isteyenleri Datça doğanın coşkusuna katılmaya, Badem Çiçeği Festivali’ne davet ediyor.
#Badem- Datça ilçesinde üreticiler tarafından toplanan mevsimin ilk bademi, kilosu 50 liradan satışa sunuluyor - Cumalı Mahallesi Muhtarı Çuhadar: - "En meşhur bademimiz Palamutbükü, Cumalı ve Yaka köylerinde yetiştiriliyor. Badem bizim mili servetimiz. İlk badem çağlaları çıkmaya başladı ve piyasada satılıyor"