c vitamini faydaları haberleri sayfasında c vitamini faydaları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 881 c vitamini faydaları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
C vitamini, vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminlerden biri. Bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli rol oynar. C vitamini eksikliğinde de birtakım belirtiler ortaya çıkar. Peki C vitamini eksikliği belirtileri nelerdir? İşte C vitamininin faydaları...
#C Vitamini FaydalarıC vitamini, vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminlerden biri. Bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli rol oynar. C vitamini eksikliğinde de birtakım belirtiler ortaya çıkar. Peki C vitamini eksikliği belirtileri nelerdir? İşte C vitamininin faydaları...
#C Vitamini FaydalarıSon dönemde hızla yaygınlaşan çiğ beslenme akımı, sebzeleri pişirmeden tüketmenin besin değerini artırdığını ve vücuda daha faydalı olduğunu savunuyor. Ancak araştırmalar bunun tüm sebzeler için geçerli olmadığına işaret ediyor. Peki hangi sebzeyi çiğ hangisini pişmiş yemek daha faydalı?
#SağlıkAraştırmalar bugünkü çalışanların 15 yıl öncekilerden yüzde 40 daha stresli olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre insanlık, pandemi öncesi mental durumunu yakalayabilmiş değil. Bu durum şirketlerin de sağlığını bozdu. PwC’nin araştırması ise ‘kendini iyi hissetmeme’ durumunun en çok Z kuşağı ve kadın çalışanları etkilediğini gösteriyor. Peki şirketler ne yapıyor? Üç yıl öncesine göre mental sağlığa yatırım yüzde 300 artmış durumda. Fortune 500’ün yüzde 80’i ruh sağlığına yatırım yapıyor. Çünkü kendini daha iyi hisseden çalışanın verimi en az yüzde 15 artıyor. Ruh sağlığı sorunları dünyada 12 milyar saatlik iş kaybına neden oluyor. İş dünyasında ruh sağlığını masaya yatırdık...
#ÇalışanDeğerli okurlarım ve lezzetsever dostlarım; bugün sizleri, biz torunlarına geniş bir lezzet seçkisi bırakan Osmanlı saray mutfağına ait en özel tatlarından biri ile buluşturmak istiyorum: kayısılı yahni… Dünya tarihinin en önemli ve en güçlü imparatorluklarından biri olan Osmanlı İmparatorluğu, 700 yıl gibi uzun bir döneme yayılan egemenliğin hükümdarlığını sürdürdü. Sınırlarını ve topraklarını genişlettikçe birçok kültürü ve mutfağı himayesine katan Osmanlı, zamanla bu çeşitliliği kendi saray mutfağına da uyarladı. Bu özel mutfağın farklı çeşit ve tatlara sahip olmasının en büyük nedenlerinden biri de payitahtta farklı kültürlerin bir arada yaşamasıydı. Et yemeklerinin büyük önem taşıdığı saray mutfağında, en fazla tercih edilen etlerin başında ise koyun eti, keçi eti ve oğlak eti gelirken, etin en büyük eşlikçisi de tereyağı ve kuyruk yağı oluyordu. Meyve ve bol baharat kullanımı da saray mutfağında öne çıkan özellikler arasında sayılıyordu. Öyle ki kayısı, erik, üzüm hatta kavun, saray mutfağında et yemeklerinin vazgeçilmezi olmuştu.
#Kayısılı YahniGünümüzde sağlıklı yaşam ve doğal besinler, insanların daha fazla ilgisini çekmektedir. Bu doğal besinlerden biri de Hint bektaşi üzümüdür. Bu üzüm, hem meyve olarak tüketilebilir hem de suyu çıkarılarak çeşitli sağlık faydaları sağlar. Özellikle her sabah aç karnına bu suyu içmek, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu birçok besin maddesini almanızı ve çeşitli sağlık sorunlarından korunmanızı sağlayabilir. Peki, Hint Bektaşi üzümü nedir, nasıl kullanılır? İşte Hint Bektaşi üzümü faydaları
#Hint BektaşiYaşlanma karşıtı sihirli bir iksir mi arıyorsunuz? Kırışıksız bir cildin sırrının buzdolabınızda olduğunu söylesem ne dersiniz? Şaşırtıcı bir şekilde, genç ve kırışıksız bir cildin sırrı hep göz önünde duruyordu. Son araştırmalar, vücudumuzda bulunan bir protein olan kolajenin yaşlandıkça cilt esnekliğini korumada önemli olduğunu gösteriyor. Pahalı yaşlanma karşıtı iksirlere ihtiyacınız yok çünkü yaşlanmayı durdurmanın gücü tabağınızda zaten mevcut.
#KolajenKuşburnu çayı, son yıllarda popülerliği artan, doğal ve sağlıklı bir içecektir. Marmelattan çaya kadar farklı şekillerde tüketeceğiniz E ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan kuşburnu yu yazın şerbetini yaparak da tüketebilirsiniz . Pek çok hastalığa karşı kilit rol oynayan her derde deva olan kuşburnu şerbetini bakın nelerle daha zengin hale getirdik!
#Kuşburnu ÇayıÇağın vebası metabolik hastalıklar, her yıl dünyanın yüz binlerce kişinin ölümüne yol açıyor. Ancak bu hastalıklardan korunmak aslında oldukça kolay. Hafta içi yayımlanan bir araştırma da bu konuda çok çarpıcı veriler ortaya koydu.
#BeslenmeSevgili lezzetsever dostlarım... Bahar ayları ılık ılık kendini hissettirmeye, yaz sıcaklığı ise baharın yerini almaya hazırlanırken, tezgahlar da yazın ferahlığını sofralara taşıyan sebzelerle süsleniyor. Bunların başında da tabii ki semizotu geliyor. Körpe yapraklarıyla sağlığı ve lezzeti çağrıştıran bu sebze, çorbasının yanı sıra pirinçli, pirinçsiz, bulgurlu ya da yeşil mercimekli gibi çeşitlerle yemek haline getirilebiliyor. Hatta yeşil elma ya da domates ile buluşturulduğunda, ortaya enfes salatalar dahi çıkarılabiliyor. Fakat ben bu hafta, yine tüm klasiklerin dışına çıktım ve semizotunu, hardal tohumu, patates, patlıcan, havuç ve renkli biberlerle mayhoş tadını desteklediğim bir tarif oluşturdum.
#SemizotuYemeklerimize kattığı farklı lezzetlerin yanı sıra sarımsağın saymakla bitmeyen birçok sağlık faydası var. Örneğin probiyotik bir besin olduğu için bu özelliğiyle bağırsak florasının düzenlenmesinde ve sindirim sisteminin iyileştirilmesinde rol oynar. Şimdilerde taze sarımsağın da mevsimi. Salatalarımıza doğrayarak bolca C vitamini ve lif alabiliriz.
#Ayça KayaAkdenizliler binler yıldır tüketiyor... Kalp dostu ve aynı zamanda sindirimi düzenliyor. Yunan, İtalyan ve Türk mutfaklarının eşsiz lezzeti enginarın faydaları saymakla bitmiyor. Bir çoğumuz enginarı duyduğumuzda burun kıvırsak da bu eşsiz sebzenin faydaları vücudumuz için eşsiz nitelikte... İşte enginar ile ilgili bilinmesi gerekenler...
#EnginarYaşlanmayı geciktirici etkilerinin yanı sıra cildimize parlaklık ve tazelik katan C vitamini serumu, son yıllarda oldukça popüler ürünler arasında yer alıyor. Bu özelliklerinin dışında leke oluşumunu azaltma etkisinin de olması, bu ürünleri cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmez bir oyuncusu haline getirdi. Ancak C vitamini serumundan fayda sağlayabilmeniz için dikkat etmeniz gereken bazı önemli detaylar var.
#Süheyla BuyrukçuKonu gıda takviyeleri, özellikle de multivitaminler olunca kafalar karışık. Piyasada birbirinden farklı içeriklere ve etkilere sahip birçok farklı multivitamin bulunuyor. Peki ama kimler multivitamin almalı? Kendi ihtiyacımıza en uygun multivitamini nasıl seçebiliriz?
#SağlıkKan testleri sağlığınızın durumu hakkında çok şeyi ortaya çıkarabilir. Ancak belirli bir testi yaptırıp yaptırmamanız ve ne sıklıkta yaptırmanız gerektiği sağlığınıza ve tıbbi geçmişinize bağlıdır. Daha fazla test yaptırmak her zaman daha iyi değildir. Peki hangi testleri kimler ne sıklıkta yaptırmalı? İşte sağlığınız için önemli altı kan testi hakkında mutlaka bilmeniz gerekenler…
#Kan Testi“Bak şundan içersen öksürüğün şıp diye kesilir” ya da “Sen şunu bir dene akşama ayağa kalkarsın…"Siz de hastayken etrafınızdakilerden benzer cümleler duymuşsunuzdur. Peki büyüklerimizden miras kalan bu karışımlar; eczaneden aldığımız ilaçlar kadar işe yarıyor mu? Besin Alerji Derneği Başkanı Alerji Uzman Prof. Dr. Ahmet Akçay ile birlikte bu karışımları tek tek mercek altına aldık.
#Şifalı KarışımlarUskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Doğada bulunan pek çok canlı birbiri ile aynı özelliklere sahip olmaktadır. Aynı özelliklere sahip olan canlılar da çoğu zaman aynı isimleri taşımaktadır. Bunlardan birisi de yılan balığıdır. Balık çeşidi olan yılan balığı isminden dolayı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki yılan balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Yılan balığı faydaları ve özelliklerini sizlere detaylıca derledik.
Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, kırmızı biberin birçok faydasını olduğunu söyleyerek, metabolizmayı hızlandırdığını, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan koruduğunu, kanser hücreleriyle savaştığını ve stresi önlediğini dile getirdi.
#Kırmızı Biberin FaydalarıKarnabahar; kış mevsiminde çok fazla tüketilen sebzeler içerisinde bulunmaktadır. Karnabaharın haşlanma süresi; karnabaharın pişirileceği eşyaya göre farklılaşmaktadır. Bunların dışında; karnabaharları çok fazla bir şekilde haşlamak, besin değerini düşürür. Peki karnabahar nasıl haşlanır? Karnabahar ne kadar süre haşlanmalı? Suyu işe yarar mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Karnabahar