Sürekli değişen hava koşulları ve sağlıksız beslenme haliyle vücudumuzun direncini düşürerek yıl boyunca daha fazla hastalıkla mücadele etmemize neden oluyor. C vitaminin de sağlığımızda büyük bir etkisinin olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, ortaya bu vitamini içeren besin kaynaklarına yönelmemiz gerektiği sonucu çıkıyor. Peki vücudumuzda C vitamini eksikliği olduğunu nasıl anlarız? C vitamini ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.
#C Vitamini Deposu BesinlerGünde 100 miligram C vitamini tüketiminin mide kanseri riskini yüzde 26 oranında düşürdüğünü söyleyen Doç. Dr. Bülent Yaşar, "Kivi, çilek, turunçgiller, brokoli, lahana, domates ve biber C vitamininden oldukça zengindir. Bir tatlı kırmızı biberde 95 miligram C vitamini var" dedi.
#C Vitamini Deposu BesinlerSürekli değişen havalar ve beraberinde gelen sağlıksız beslenme birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor. Hastalıklara karşı vücudun direnç göstermesi gerektiğini vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık, bu süreçte asıl ihtiyacımız olan C vitaminin vücut tarafından üretilmediğini ve dışarıdan ek gıdalar ile takviye edilebileceğini, bunun için de ne tür gıdaların tüketilmesi gerektiğini tüm detaylarıyla anlattı.
#C VitaminiKışın en çok ihtiyaç duyduğumuz vitaminlerden biri C vitaminidir. Günlük C vitamini ihtiyacı çocuklarda 40-60 miligram arasında, yetişkinlerde 75-90 miligram arasında, hamilelerde ve sigara içenlerde ise 120 miligram civarındadır. C vitamini denilince akla ilk gelen besin portakal olsa da pek çok alternatifi mevcut. C vitamini deposu olan 10 besini okuyunca çok şaşıracaksınız.
#C VitaminiSağlıklı görünmenin ilk kuralı sağlıklı bir cilde sahip olmaktan geçiyor. Cilt bakımı ise bunun en önemli ayaklarından biri… Ancak tek unsur bu değil. Doğru zamanda, doğru miktarda besinler tüketerek de cilt güzelliğinize katkıda bulunabilirsiniz. Yayımlanan yeni bir rapora göre, karotenoidlerin cildi daha güzel ve genç gösterdiği ortaya çıktı. Peki cilt bakımına katkıda bulunan ve cildi yenilemeye yardımcı olan besinler hangileri? Bu gıdaları ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Hangi tarifler etkili? Uzman Diyetisyen Büşra Şen ile mercek altına aldık.
#SağlıkKış mevsimi, dayanıklı sebze ve meyvelerin yetiştiği dönemdir. Vücut direncimizi artıran ve hastalıklarla savaşan tüm maddeler ise bu güçlü besinlerde bulunur. Her zaman söylediğim gibi sağlığın şifresi, mevsimsel beslenmede gizlidir. Peki, sofralarımızın baş tacı olmayı hak eden o besinler neler mi? Kağıt ve kaleminiz hazırsa başlayalım. İşte size mini bir liste…
#Buğra BuyrukçuGünümüzde gıda takviyesi almayan neredeyse yok. Probiyotikler, demir, magnezyum, çinko gibi mineraller, multivitaminler derken her gün bir avuç takviye yutan var. Ancak uzmanlar bazı takviyelerin bilinçsiz kullanımının düşük miktarlarda bile sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. İşte ayrıntılar...
#A VitaminiArtık biliyoruz ki çocukların okul başarısını etkileyen en önemli faktörlerden biri de beslenme. Bu nedenle eğitim döneminde çocukların günlük beslenmesine mutlaka zekâ geliştiren ve zihin açan besinler eklenmesi şart. Peki, bu besinler neler? Çocukların beslenme çantasına neleri eklememiz gerek? Gelin, bugün çocuklarımız için en sağlıklı gıdalara bir göz atalım.
#Buğra BuyrukçuFerritin, demirin çözünmesinden, depolanmasından ve salınmasından sorumlu bir tür protein kompleksidir. İnsanlar arasında demir depolaması olarak da bilinen ferritin, çoğunlukla hücrelerde ve az miktarda kan dolaşımında bulunur. Ferritin hakkında bilinmesi gerekenleri tüm detayları ile sizler için derledik.
#SağlıkAç hissetmeye başladığınızda ve gün içinde enerjiniz düştüğünde, bazı besinler ile enerjinizi yükseltebilir ve açlığınızı yatıştırabilirsiniz. Protein, lif ve vitaminler bakımından zengin besinler sizi sadece tok tutmaz, aynı zamanda vücudunuzun daha dinç olmasına da yardımcı olur. İşte gün içinde, öğün aralarında tüketebileceğiniz atıştırmalıklar.
#Sponsorlu İçerikÇeşitli ve dengeli bir beslenme, vücudunuza düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu maddeleri sağlar. Söz konusu sağlığımız olduğunda yediklerimizin renkleri de son derece önemli. Zira ister kırmızı bir elma olsun ister turuncu bir portakal, doğal gıdaların renkleri içerdikleri besin maddelerinin bir işareti. Peki hangi renk sebze ve meyve hangi maddeleri içeriyor ve neye fayda sağlıyor?
#Sağlık"Sana bir çorba yapayım, sıcak sıcak iyi gelir..." Hangimiz özellikle kış aylarında hasta olduğumuzda bu sözü duymadık ki? Peki sıcak bir çorba içmek özellikle grip, soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıkları atlatmakta gerçekten işimize yarıyor mu? Çok sık tüketilen tavuk suyu, mercimek, tarhana gibi çorbalar iyileşmemize yardımcı oluyor mu? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkSiyah zeytin cildi onarırken cilt yüzeyindeki hasarları da giderir. Hücre yenileyici özelliğe sahip olan siyah zeytin saçları beslerken saç tellerini de güçlendiriyor. E vitamini açısından zengin olan siyah zeytin saçların daha sağlıklı ve gür olmasını sağlar. Siyah Zeytinin cilde ve saça faydaları nelerdir? Çekirdeğinin neye faydası var ayrıntıları ile derledik.
#Siyah ZeytinAlerji sorunu yaşayan pek çok kişi baharın gelmesi ile birlikte rahatsız edici durumlar yaşayabiliyor. Mart ayıyla başlayan bu alerjiler ise, yaz ayına kadar da sürebiliyor. Hem bahar alerjisi hem de polen alerjisi ile bilinen bu alerji türleri, insanlara güzel havaları da zehir edebiliyor. Fakat bahar alerjisine en iyi gelen yiyeceklerle daha hafif bir alerjik dönem de geçirebilirsiniz. Alerjiye iyi gelen besinler nelerdir sizler için derledik.
#AlerjiSağlıksız beslenme ve hızlı yaşam tarzı alışkanlıkları kalp sağlığımızı olumsuz bir şekilde etkiler. Sağlıklı bir kalbe sahip olmak için sağlıklı bir beslenme listesi oluşturulması gerekir. Kalp ve damar sağlığını korumak, ilerde yaşanabilecek çok ciddi sağlık sorunlarının önüne geçmeye yardımcı olur. Kalbe iyi gelen besinler nelerdir sizler için derledik.
#KalpYaz aylarında tatilin verdiği rahatlamayla beslenme düzenimizde değişiyor, yağlı yiyecekleri daha çok tüketiyor ve sofralarda daha çok vakit geçiriyoruz. Bu durum da bizlere fazla kilo olarak geri dönüyor. Ancak bunun yanı sıra nefes almakta bile zorlandığımız sıcaklarda serin içeceklerle susuzluğumuzu gidermeye çalışıyoruz. İçtiğimiz gazlı ve şekerli içecekler de maalesef ki, sağlığımızı olumsuz etkiliyor. “Peki yaz aylarında nasıl beslenmeliyiz?” ve “Özellikle vücudun su ve mineral kaybettiği sıcak havalarda sağlığımızı korumak için neler içmeliyiz?” Gelin bugün yazın beslenme listemizde nelerin olması gerektiğine bir göz gezdirelim.
#ANKARAGünümüzde sağlıklı bir yaşama kavuşmak için doğru besinleri tüketmek çok önemlidir. Özellikle de bu besinlerin gaz yapıp yapmadıkları çok merak edilir. Mandalina yemek gaz yapar mı diye merak ediliyor. Mandalina yemek gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır (Yetişkinlerde ve bebeklerde) tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Domates pek çok yönden sağlıklı besinler arasında yer almaktadır. Sağlık açısından tüketilmesi gereken besinlerden olan domatesin gaz yapıp yapmadığı son yıllarda en sık araştırılan konular arasında yer almaktadır. Peki, pişmiş ve çiğ domates gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır? Sizlere domatesin yetişkinlerde ve hamilelikte gaz sorunu oluşturup oluşturmadığı hakkında detayları derledik.