Buzdağı haberleri sayfasında Buzdağı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 212 Buzdağı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda son 10 yıldır en önemli konu küresel ısınmanın önüne nasıl geçileceği... Daha birkaç ay önce Antarktika buz sahanlığından dünyanın en büyük buzdağı koptu, yani kaybedecek vakit yok! Hal böyle olunca, devreye ‘çılgın proje’ler olarak anılan jeo-mühendislik fikirleri giriyor.
#Küresel IsınmaTitanik, Güney Atlantik Okyanusunda 15 Nisan 1912 sabahın erken saatlerinde, Southampton'dan New York'a yaptığı yolculuk sırasında bir buzdağıyla çarpışarak battı. Tahmini 2.224 yolcu ve mürettebattan 1.500'ü aşkın insan öldü. Bu kaza modern tarihin en ölümcül deniz felaketlerinden biri olarak anılmasına sebep oldu. Bu 100 yıldan fazla bir süre önceydi, evet bugün hala bizi rahatsız ediyor.Çoğu fotoğraf Titanik'e ne olduğunu belgelemek üzere çekildi, ancak birçoğu asla halka gösterilmedi veya zamanla unutuldu. Bu inanılmaz resimleri kontrol edin ve her birinin altındaki Titanik hakkında inanılmaz bazı gerçekleri okuyun!
#TitanicTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "En yakın zamanda bu hafta içinde veya haftanın başında 'Instagram' gündemiyle veya 'dijital' gündemle TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplanacak." dedi. Yayman ayrıca, 'Bizim temel yaklaşımımız şudur; Biz hükümet olarak sansüre ve yasaklamaya karşıyız. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bütün ağ sağlayıcılarının Türkiye'nin hukukuna uygun bir biçimde davranmasını istiyoruz. Asla çifte standart istemiyoruz.' ifadelerini kullandı.
#InstagramBazı insanlar arkadaş buluşmalarında, aile toplantılarında, telefon görüşmelerinde ve hatta ayak üstü sohbetlerde bile hep kendinden bahsetmeyi sever. Bu durum bazen öyle bir hal alır ki, çevresindeki insanlar sadece tek bir kişiyi dinlemekten rahatsız olmaya başlayabilir. İşte tam da bu durumu yaşayan insanlarla konuştuk ve yaşadıklarını dinledik. Kendinden başka kimseye konuşma hakkı tanımayan bu kişilere nasıl yaklaşılması gerektiğini ise konunun uzmanına danıştık
#Bir Sorudan FazlasıBir süredir hayatımızda Salih Bademci fırtınası esiyor. Canlandırdığı birbirinden farklı karakterlerle izleyiciyi büyülüyor; “İnandıklarımı seyirciye yansıtmaya çalışıyorum, yaptığım şey aslında biraz Ay gibi olmak. Güneş’in ışığını alıp Dünya’ya yansıtıyorum” diyor. Kanal D’de yayımlanan ‘Dilek Taşı’ dizisinin başrolü Bademci ile buluşuyoruz. Evliliğini, babalığı, oyunculuğu ve hayatında değişen şeyleri konuşuyoruz: “Övgüden çoğalmayacak, yergiden azalmayacak, devam edeceksin.”
#Salih BademciMelis’in ikizlerde ergenliğin ayak sesleri duyulmaya başladı. Benzer çatışmalar Gizem’in evinde, 4 yaşına gelen Lorin’in birey oluşunu anlamaya başlamasıyla yaşanıyor. Her iki durum için de ebeveynlerin çocuklarıyla kuracağı iletişim çok önemli. ‘Sevmek Yetmez’ adlı kitap, yaşanmış diyalog örnekleri üzerinden ebeveynlere ‘çatışmaları azaltmanın’ yolunu gösteriyor.
#Çocuklarla İletişimGeçmişi acılı, kuralcı, buz gibi sert bir yapıya sahip huysuz bir ihtiyar ve onu sabırla yeniden hayata bağlayan, iki çocuk annesi Meksikalı komşusu... İsveçli Fredrik Backman’ın romanı 2015’te ülkesinde sinemaya uyarlanmıştı. Aynı metin bu kez ‘Hayata Röveşata Çeken Adam’ adlı Hollywood yapımı bir filmle karşımıza çıkıyor. Tom Hanks’in muhteşem performansıyla sürüklediği yapım son derece hüzünlü bir havaya sahip.
#Uğur VardanBirleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda son 10 yıldır en önemli konu küresel ısınmanın önüne nasıl geçileceği... Daha birkaç ay önce Antarktika buz sahanlığından dünyanın en büyük buzdağı koptu, yani kaybedecek vakit yok! Hal böyle olunca, devreye ‘çılgın proje’ler olarak anılan jeo-mühendislik fikirleri giriyor.
#Küresel IsınmaGüney Yarımküre'nin en güneyinde bulunan, bazı yerlerine 2 milyon yıldır yağmur yağmayan ve içinde ülke bulunmayan tek kıta olan gizemli Antarktika hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı. Araştırmacılara göre buraya ilk ayak basanlar Yeni Zelanda yerlileri olan Maoriler'miş...
#Yeni ZelandaKanser tedavisi konusunda dünyanın en önemli bilim insanları arasında yer alan, çalışmalarına Harvard-MIT Üniversitelerinde devam eden Prof. Dr. Mehmet Toner, ortaokul öğrencileriyle buluştu. Onlara ‘bilim insanı’ olmanın sırlarını anlatan Toner, “Kendinize meraklı olmayı öğretin. Hedefinizi ‘Nobel ödülü alacağım’ yerine, ‘İnsanlık için neler yapabilirim?’ diyerek belirleyin. Sabırlı, çalışkan ve çok yönlü olun. Kararlarınızı, kalbinizin sesini dinleyerek verin. Hayatınıza dokunan, size yol gösteren melekleriniz olsun, onlara sımsıkı sarılın.”
#Prof. Dr. Mehmet TonerHalk arasında ‘sivilce’ diye bilinen, yağ bezlerinde iltihaplanmalara yol açan hastalık, tıp dünyasında ‘akne vulgaris’ veya kısaca ‘akne’ diye anılır. Yani sivilce ve akne, aynı hastalığa verilen farklı isimlerdir. Peki sivilceler neden oluşur? Yediklerimiz sivilce yapar mı? Hangi vitaminlerin eksikliğinde görülür? İşte yanıtları...
#SivilceAirbus üretimi CryoSat-2 son 10 yılda dünyanın değişen buz örtüsü ve kalınlığı hakkında zengin bir bilgi sağladı ve oşinografi, hidroloji ve jeodezi için değerli bir veri kaynağı olduğunu göstererek beklentileri aşan ve orijinal hedeflerinin ötesinde çok sayıda önemli sonuçlar verdi.
#AirbusTürkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan, cemaatin nüfusunun 50-60 bin olduğunu ve doğan her 12 çocuğa karşılık 26 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Nüfusumuz hızla azalıyor. 82 milyonluk bir denizde eriyen bir buzdağı gibiyiz” dedi. Patrik Maşalyan’la dün başladığımız röportajımıza bugün cemaatin sorunları ve hedefleri, İslamofobi, İstanbul, mimari, edebiyat, müzik ve futbolla devam ediyoruz.
#Gazetehaberleri