BAHAR aylarında sıkça görülen saman nezlesi koronavirüs açısından risk teşkil ediyor. Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, "Saman nezlesi olan kişilerde burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı nedeniyle ellerini burnuna götürme ihtiyaçları artar, maskeleri sık çıkartıp burun temizleme ihtiyacına bağlı olarak koronavirüs hastalığı daha fazla görülebilir" dedi. Prof. Dr. Öztürk, bu kişiler için önemli tavsiyelerde bulundu.
#Saman NezlesiKoronavirüs salgını nedeniyle pek çok kişi evlerine kapandı; alışverişler de internete taşındı. Peki Amazon, Türkiye'de neler yapıyor? Salgın sürecinde şirket Türkiye'de tüketicilere nasıl destek oluyor? Müşterilerin alışveriş tutumlarında ciddi değişimler yaşanıyor mu? Bu kapsamda Amazon.com.tr Ülke Müdürü Richard Marriott, Hürriyet'e önemli açıklamalarda bulundu.
#AmazonBurun tıkanıklığı yaşamın her döneminde görülen sebebine, süresine ve şiddetine göre yaşam kalitesini etkileyen bir şikayettir. Peki, sümkürme eylemini gerçekleştiremeyen bebekler ve çocuklarda tıkalı burun nasıl açılır? Dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? KBB Baş ve Boyun cerrahisi Prof. Dr. Metin Yılmaz, konu hakkında bilgilerini aktardı.
#Bebeklerde Burun TemizliğiNezle gibi burun içinde bir enfeksiyon oluştuğunda burun içi ödemlenir ve şişer. Bu durum mukusun burun içine geçişine engel olup sinüs içinde birikmesine ve sinüs içerisi basınç artışına yol açar. Sinüs içerisi artmış basıncın baş ağrısına yol açtığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç Deniz Kaya sinüs hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
#Genel SağlıkGaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefrolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Balat: "Yeni doğan bebeğin tansiyonu birçok konuda bilgi verebiliyor. Mesela yüksek tansiyonu olan bir bebeğin genellikle böbrekleriyle veya damar sistemiyle ilgili sorun saptanıyor ve erken teşhisi konup, tedavisine başlanıyor"
#YenidoğanSıcak ve kuru yaz ayları ile soğuk-nemli kış mevsimi arasındaki geçiş döneminde enfeksiyon hastalıklarının görülme sıklığı artıyor. Ani ısı değişikliklerinin üst solunum yollarını olumsuz etkilediğini belirten uzmanlar, boğaz ağrısı ile başlayan nezlenin 4-5 gün, yüksek ateş neden olan gribin ise 15 gün kadar sürdüğünü belirtti.
Kavurucu sıcakların bunaltıcı etkilerinden biraz olsun kurtulabilmek için soluğu deniz ve havuzlarda alıyoruz. Ancak yüzdüğünüzde kulağınıza kaçan su, size yaz aylarını zehir edebilecek tarzda bir hastalığa davetiye çıkartabiliyor. Bu hastalık, üstelik şiddetli ağrı ile seyretmesinin yanı sıra tedavi edilmediği zaman duyma sorunlarına bile yol açabiliyor.
#Kulak EnfeksiyonuÇoğunlukla yüz bölgemizde ortaya çıkan siyah noktalar hem kadınların hem de erkeklerin ortak sorunlarından biri. Bu küçük ama sinir bozucu lezyonlardan kurtulmak ise biraz uğraş gerektiriyor. Eğer siz de tüm çabalarınıza rağmen hâlâ siyah noktalarınızla birlikte yaşamaya devam ediyorsanız okumaya devam etmenizi öneririm. Çünkü bugün siyah noktalardan nasıl kurtulabileceğimizi mercek altına alıyoruz.
#Süheyla BuyrukçuKusursuz ve sağlıklı bir cilde sahip olmanın sırrı, doğru bir cilt bakım rutininden geçer. Ancak unutmamız gereken önemli bir ayrıntı var. O da her mevsim farklı cilt bakım ürünlerine ihtiyaç duyduğumuz... İlkbaharın enerjisini hissetmeye başladığımız bu günlerde de kullandığımız bazı ürünleri raflara kaldıracağız. Çünkü artık cildimizi canlandırma ve tazeleme zamanı...
#Süheyla BuyrukçuSesiniz boğuk çıkıyor ve boğazınızı temizlemeden duramıyorsanız, asit reflüsünün sıklıkla gözden kaçan bir formu olan laringofaringeal reflü (LFR) yani boğaz reflüsüne sahip olabilirsiniz. Kulak burun boğaz uzmanlarına başvuran her 10 kişiden üç ya da dördünde görülen bu hastalık, sinsice ilerlediği için ‘sessiz reflü’ olarak da adlandırılıyor. Peki boğaz reflüsü neden oluşuyor? Hangi gıdaları tüketmeli? Hangilerinden uzak durmalı? Uzmanlarla mercek altına aldık...
#SağlıkSon dönemin güzellik modası dermaplaning bebek gibi pürüzsüz bir cilt hayalini gerçeğe çeviriyor ama Peki bu işlem nasıl yapılıyor? Kişi kendi başına evde uygulayabilir mi? Riskleri var mı? Uzmanlarla konuştuk.
#GüzellikPorselen gibi parlayan bebek cildi gibi yumuşacık ve pürüzsüz bir cilt hepimizin hayali… Bu uğurda kremlerden, maskelerden hatta kimyasal işlemlerden yardım alıyoruz. Ancak son dönemin gözdesi dermaplaning tüm bu ürün ve işlemlerin pabucunu dama attırdı. Peki bu işlem nasıl yapılıyor? Kişi kendi başına evde uygulayabilir mi? Riskleri var mı? Uzmanlarla konuştuk.
#SağlıkBurundan nefes almanın bu faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Ömür boyunca yarım milyon kez yapıyoruz ama doğrusunu biliyor muyuz? Yüzdeki kas ve doku yapısını değiştirmekten tansiyonu düzenlemeye, sağlıklı dişlerden daha iyi beyin fonksiyonlarına, burundan nefes almanın pek çok şaşırtıcı faydasını konunun uzmanları ile konuştuk.
#SağlıkBurundan nefes almanın sağlık için ağızdan nefes almaya kıyasla daha iyi olduğunu biliyor olabilirsiniz ama şimdi sayacağımız faydalarını çoğunuz ilk defa duyacaksınız. Yüzdeki kas ve doku yapısını değiştirmekten tansiyonu düzenlemeye, sağlıklı dişlerden daha iyi beyin fonksiyonlarına, burundan nefes almanın pek çok şaşırtıcı faydasını konunun uzmanları ile konuştuk.
#SağlıkYapılan araştırmalara göre kulaklıklar, uzun kullanımlarda büyük sorunlara yol açıyor. Özellikle kulaklıklarda biriken ‘kirler’ pek çok riskin ortaya çıkmasına neden oluyor. Peki bu tehlikeler neler? Sağlımız için kulaklık kullanımında nelere dikkat etmek gerekiyor? Mercek altına aldık.
#Kulaklık