Çocuklar farklı dönemlerde çeşitli rahatsızlıklar geçirebilirler. Özelliklerde çocuklarda sık sık burun kanamaları meydana gelebilir. Çocuklarda burun kanaması neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda burun kanamasına ne iyi gelir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#ÇocukYaz aylarında sıcak havanın etkisi, klimaların yoğun kullanımı ile burun kanamaları artıyor, burun kan damarları açısından çok zengin bir yapıya sahiptir. Kuru sıcak hava burun içerisindeki koruyucu tabakanın zayıflamasına neden olarak, kanamaya eğilimi artırıyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu ile ilgili bilgiler verdi.
#Yazın Burun KanamasıHer insanın hayatında en az bir kere başına gelen burun kanamaları, küçük bir sorun gibi görünse de bazı durumlarda altında ciddi sebepler yatabilir. Özellikle küçük çocukların dikkatsizlik sonucu sık sık yaşadığı burun kanaması durumunda, nasıl müdahale edilmesi gerektiği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, burun kanaması nasıl geçer? Burun kanaması neden olur?
#Burun KanamasıBirçok insanın hayatı boyunca en az bir kez karşılaştığı burun kanamaları bazı durumlarda ciddi sonuçlar doğurabilir. Vatandaşlar ise burun kanamalarının altında yatan sebepleri ve burun kanaması durumda neler yapılması gerektiğini sorguluyor. Peki, burun kanaması neden olur? Burun kanaması nasıl geçer?
#BurunPek çok insanın hayatı boyunca en az bir kere yaşadığı burun kanamaları, yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıklıkla görülmeye başladı. Sıcak havanın burundaki mukus bariyerini kurutarak kılcal damarlarda zedelenmeye yol açması sonucu oluşan sıcağa bağlı burun kanamaları, bazı durumlarda can sıkıcı olabiliyor. Vatandaşlar da 'Burun kanaması nasıl geçer?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, burun kanaması nasıl geçer? Burun kanamasına ne iyi gelir?
#Burun Kanaması Nasıl Geçer?Dang humması ölümcül olabilir, ancak çoğu vakada hafif seyretmektedir. Hastalık, enfekte sivrisineklerin ısırması ile bulaşır ve insandan insana bulaşması enderdir. Hastalığın önlenmesi için sivrisinek kontrolü önemlidir. Şiddetli grip benzeri semptomlarla kendisini gösteren dang humması (dangue virüsü) hastalığı son zamanlarda Sri Lanka'da yayılarak onlarca kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Genellikle, tropikal ve subtropikal bölgelerde endemik olarak görülen, dang humması sık yolculuk yapan kişiler için risk oluşturuyor. Peki, dang humması nedir? Dang humması bulaşıcı mı? İşte, hastalık ile ilgili merak edilenler.
#DangSon dönemlerde kilo verme konusunda yeni bir yöntem gündemde: Halk arasında 'insülin iğnesi' olarak bilinen iğneler. Bu furyaya kapılanlardan biri de arkadaşının iğne ile kilo verdiğini öğrenen 34 yaşındaki Saadet T. oldu. Genç kadın yaşadığı süreci anlattı
#İnsülin İğnesiKilo verebilmek için halk arasında "insülin iğnesi" olarak bilinen ilaçlara başvuranların sayısı son dönemde çok arttı. İştahı keserek hızlı bir şekilde zayıflatması ile popüler hale gelen bu iğneler doğru kişiye verilmediği ve doğru şekilde kullanmadığı takdirde çok ciddi sorunlara neden olabiliyor. Mide bulantısı, kusma, halsizlik, ağrı gibi yaygın yan etkilerin yanı sıra pankreatit ve tiroit nodülü kanseri riski söz konusu. Bu iğnelerle ilgili 5 kritik soruyu konunun uzmanlarına sorduk.
#İnsülin İğnesiHamilelik, burun kanaması da dahil olmak üzere ilginç yan etkilerle doludur. Burun kanaması, normalde bir şeylerin ters gittiğine dair bir işaret değildir. Peki, Hamilelikte burun kanaması neden olur ve ne zaman geçer detayları ile derledik.
Cemrelerin düşmesi ve ardından bahar aylarının gelmesi ile birlikte ağaçlardaki polen artışı burunda kaşıntı, hapşırık, sulu burun akıntısı ve burun tıkanıklığını da beraberinde getiriyor. Peki, bahar alerjisine ne iyi gelir, nasıl geçer? Bahar alerjisi hakkında bilinmesi gerekenler…
#Bahar Alerjisi NedirTifo hastalığı yüksek ateş, ishal ve kusmaya yol açan ve ölümcül olabilen bakteriyel bir enfeksiyondur. Etken mikroorganizma genellikle Salmonella typhi isimli bakteridir. Enfeksiyon sıklıkla kontamine yiyeceklerden ve içme suyundan bulaşır ve el yıkamanın daha az olduğu yerlerde daha yaygındır. Peki Tifo hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
#TifoPet Holding’in patronu Güntekin Köksal, Petoil şirketiyle ABD’nin operasyonu öncesinde girdiği Kuzey Irak’ta mide kanaması geçirip, ölümden dönmesine rağmen pes etmedi, sonunda Kürt Federe Bölgesi’nde petrol çıkarmayı başardı. Köksal, şimdi bu petrolü Türkiye’ye getirmenin yollarını arıyor.
Panik atak, insanı yanıltan fizik bulgularla kendisini gösteren özünde ruhsal bir bozukluktur. Bu hastalarda kalbe ait yakınmalar ön planda olduğundan sıklıkla ilk başvurdukları doktor kalp doktorlarıdır. Hastalığın özünde genetik yatkınlık olduğu düşünülmektedir. Başlangıç yaşı genellikle ergenliğin sonu ile 30 yaş arasındadır. Her yüz kişiden onunda hastalığın bulguları görülmekle birlikte toplumumuzda yüz kişiden dördünün panik atak tedavisi gerektirecek düzeyde hastalığı olduğu düşünülmektedir. Panik atak hastalığına kadınlarda daha sık rastlanmaktadır.