Burun kanaması nasıl geçer? Burun kanamasına ne iyi gelir?

Güncelleme Tarihi:

Burun kanaması nasıl geçer Burun kanamasına ne iyi gelir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2018 15:25

Pek çok insanın hayatı boyunca en az bir kere yaşadığı burun kanamaları, yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıklıkla görülmeye başladı. Sıcak havanın burundaki mukus bariyerini kurutarak kılcal damarlarda zedelenmeye yol açması sonucu oluşan sıcağa bağlı burun kanamaları, bazı durumlarda can sıkıcı olabiliyor. Vatandaşlar da 'Burun kanaması nasıl geçer?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, burun kanaması nasıl geçer? Burun kanamasına ne iyi gelir?

Haberin Devamı

Yaz aylarında sıcak hava ve klimaların yarattığı kuruluk nedeniyle burun kanamalarında artış görülüyor. Burun kanamalarının yüzde 90'ı hafif seyirli oluyor ve genellikle kendiliğinden geçiyor. İşte, yaz aylarında sıklıkla karşılaşılan hafif burun kanamalarını durdurmak için birkaç öneri…

BURUN KANAMASI NASIL GEÇER?

Öncelikle kanaması olan ve müdahale eden kişinin sakin olması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, heyecan ve panik durumunda tansiyonunun yükselebileceğini ve kanamanın şiddetleneceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Öte yandan ilk müdahale olarak kanaması olan hasta önce sakinleştirilmelidir. Daha sonra burnun kanat olarak tabir edilen ön kısımları, baş ve işaret parmağı arasında sıkıştırılmalı ve gevşetmeden en az 5 dakika beklenilmelidir. Bu sırada hasta yatmak yerine oturmayı tercih etmeli ve mümkünse burnun yanakla birleştiği kısma buz uygulanmalıdır. Kanama dursa bile doktor tarafından muayene edilmesinde her zaman fayda vardır.

Haberin Devamı

BURUN KANAMASI HANGİ DURUMLARDA RİSKLİDİR?

Şiddetli kanama varsa ve durdurulamıyorsa, kanama, nefes almaya engel oluyorsa, şiddetli darbe sonrası burun kanamaya başladıysa, yüksek ateş, fenalık hissi, çarpıntı burun kanamasına eşlik ediyorsa, kanama durduktan kısa bir süre sonra tekrar başlıyorsa en kısa sürede bir hekime veya sağlık ocağına başvurulması gerekir.

BAKMADAN GEÇME!