Bulimia nedir? Bulimia hastalığının tedavisi ve hastalığın nedenleri merak edilen konular arasında yer almaya devam ediyor. Sık sık perhiz yapan ve sosyal çevrelerinden az destek gören kişilerde ortaya çıkan bulimia hastalığı, yeme bozukluğu olan anoreksiya ile karıştırılıyor. Bulimia nervoza veya kısaca bulimiya bir yeme bozukluğudur. İşte, bulimia semptomları ve hastalıkla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Bulimia Hastalığı NedirCiddi bir yeme bozukluğu olarak nitelendirilen bulimia hastalığının tanımı, zevk için yıkıcı bir şekilde yemek yemek ve sonrasında yaşanan, yinelenen uygunsuz kilo kontrol davranışı olarak yapılmaktadır. Psikiyatrist Prof. Dr. M. Kemal Sayar Bulimia hakkında bilgi veriyor…
#BulimiaGösteri dünyasının iki ünlü ismi ortak arkadaşlarının çöpçatanlığı sayesinde birbirlerini sosyal medyadan takip etmiş, aralarındaki yazışmalar ve tatlı sohbet bir süre sonra yerini aşka bırakmıştı. İkisi de kariyerlerinin zirvesindeyken büyük bir aşk yaşamaya başladılar.
#Sophie Turner“Mutluluk bir varış noktası değil, yolculuğun kendisidir” der, Roy Goodman. Benim de hem yolculuğum hem de mutluluğum Fonksiyonel Beyin Cerrahisi ve Derin Beyin Stimülasyonu (DBS) uygulamalarında...
#Beyin Ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali ZırhSanılandan daha fazla insanı etkiliyen 'Tıkınırcasına yeme bozukluğu' hastalığının çoğu insan varlığından bile habersiz. Halbuki toplumun yüzde 2’si bu sorunla mücadele ediyor. Ancak sürekli yemeğe saldıran, bir türlü doymak bilmeyen herkes bu kategoriye girmiyor. Peki bu hastalığın belirtileri ve etkileri neler? İşte 7 soruda 'tıkınırcasına yeme bozukluğu' hakkında bilmemiz gerekenler...
#Yeme BozukluğuEn yaygın ama en çok gözden kaçan yeme bozukluğu olan ‘tıkınırcasına yeme bozukluğu’ sanılandan daha fazla insanı etkiliyor ama çoğu kişi tanı almadığı için problemin farkında değil. Ülkemizde ise klinik araştırmalar dışında bilinmiyor bile... Halbuki toplumun yüzde 2’si bu sorunla mücadele ediyor. Ancak sürekli yemeğe saldıran, bir türlü doymak bilmeyen herkes bu kategoriye girmiyor. Peki bu hastalığın belirtileri ve etkileri neler? İşte 7 soruda 'tıkınırcasına yeme bozukluğu' dosyası...
#Yeme BozukluğuDünyanın gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından biri olan yıldız 85 yaşına gelmesine rağmen hâlâ mesleğini sürdürüyor. Üstelik yakın zamanda kanser hastalığıyla mücadele vermiş olmasına rağmen. Zaten onu yaşayan bir efsane haline getiren özelliklerinden biri de bu güçlü hali ve yılgınlığa geçit vermeyen tavrı.
#Jane FondaTıp dilinde bulimia nervoza olan bulimia hastalığı vücudumuz üzerinde önemli etkileri olan ve günlük yaşantımızı etkileyen yeme bozukluğudur. Zihinsel strese ek olarak, sürekli aşırı yemek yeme ve zayıflama isteği, vücuda büyük bir yük bindirir. Bu nedenle bulimia teşhisi hayati önem taşır. Peki, bulimia hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? İşte bulimia hastalığı tedavisi ve merak edilenler...
#BulimiaHer ay düzenli periyodlarla olması gereken adet döneminde kimi zaman bazı gecikmeler yaşanabilir. Mevsimsel, stresten adet gecikmeleri en sık rastlanan nedenlerden olsa da uzun süreli adet gecikmelerinin altında polikistik over sendromu gibi problemler yatabilir. Bu sebeple mutlaka bir uzmana danışmakta fayda vardır. Peki, Adet gecikmesi neden olur? İşte, adet düzensizliğinin en belirgin nedenleri…
#Polikistik Over SendromuYeme bozuklukları; beslenme yetersizliği, aşırı beslenme, depresyon, madde bağımlılığı, anksiyete gibi ciddi sorunlara neden olabilen, yeme alışkanlıklarındaki sapmalardır. Yeme bozuklukları psikiyatrik problemler arasında çok yaygın olarak görülmektedir ve çoğunlukla genç kadınları etkilemektedir. Bu durum mortalite ve morbidite açısından yüksek riske sahiptir. Yeme bozuklukları ergenlik dönemindeki bireylerde ve genç erişkinlerde oldukça yaygındır.
#Yeme BozukluğuBulimia Nervoza hastalığı, genellikle ergenlik ve genç erişkinlik döneminde başlayan bir yeme bozukluğudur. Peki belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir? Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, Bulimia Nervoza'yı anlattı.
#Bulimia NervozaDepresyon, modern dünyada hem yetişkinlerde hem de çocuklarda özel bir etkiye sahip olan bir rahatsızlıktır. Ne yazık ki bazı ebeveynler çocuk depresyonunu ciddi olarak algılamazlar ve çoğunlukla da fark etmezler. Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Onur Okan Demirci ve Uzman Klinik Psikolog Pelin Hazer, çocukluk çağında görülen depresyonla ilgili ebeveynlere önemli bilgiler aktardı.
#Ruhsal BozuklukBulimia hastalığı nedir sorusunun yanıtı yüzlerce kişi tarafından merak edilen ve araştırılan hastalıklar arasında yer almaya başladı. Bulimia hastalığı, daha çok genç kızlarda görülmekle birlikte aktör, manken, hostes ve dansöz gibi dış görüntüsü ön planda olan mesleklerde de ve son zamanlarda erkeklerde de görülebilmektedir. Peki, bulimia hastalığı nedir? Tedavisi var mı?
#Bulimia HastalığıBulimia hastalığı nedir sorusunun yanıtı yüz binlerce vatandaş tarafından araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Açlık hastalığı olarak da adlandırılan Anoreksiya'ya da benzerliği bulunan bulimia hastalığının tedavisi merak ediliyor. Peki, bulimia hastalığı nedir?
#BulimiaBulimia hastalığı nedir sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından merak edilen ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Genellikle genç kızlarda mankenlere özenti, gelişim sorunları, psikolojik etmenler nedeniyle oluşan bu hastalığın nedenleri merak ediliyor. Peki, bulimia hastalığı nedir? Tedavisi var mı?
#BulimiaToplumda “saç koparma hastalığı” olarak bilinen Trikotilomani (TRK) hastalığı ile beraber depresyon gibi diğer psikiyatrik hastalıklara da rastlandığına dikkat çeken uzmanlar, dürtü bozuklukları içinde sınıflandırılan hastalığın ilaç tedavisi ve davranış terapisiyle ortadan kalktığını söylüyor.
#Üsküdar ÜniversitesiSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.