Arjantin’de değişmeyen tek şey değişimin sürekliliği. Ülkede hükümet ve ekonomi sürekli dalgalanıyor. Fakat Buenos Aires halkı bu iniş-çıkışlara son derece alışkın. Ekonomik zorluklara rağmen kitapçısından barına mekânlar yenileniyor. Hemen her gün yeni bir restoran açılıyor. Kısacası heyecan bu şehirde hiç bitmiyor.
#Buenos AiresArjantin tarihi, politik ve dramatik olaylarla dolu. 2001 krizi nedeniyle Güney Amerika’nın en ucuz başkentlerinden de biri. Değer kaybeden peso turistler için avantaj. Çılgın müziği, anlatılmaz mutfağı, hayattan keyif alan insanlarıyla Buenos Aires ya da kısaca ‘BA’ dünyanın en sarhoş edici kentlerinden biri. İşte Buenos Aires hakkında detaylar…
#Buenos Aires YemekleriBuenos Aires, Latin Amerika şehri olmasına rağmen, Paris tarzı binaları, geniş caddeleri, İspanyolca konuşan insanlarıyla daha çok Avrupa şehri gibi. Buenos Aires'in yemekleri ise harika... Et restoranlarından leziz tatlılara kadar her şeyi tattım. Sonuç: Buenos Aires tam bir lezzet cenneti...
#Buenos AiresYılbaşı gecesi kutlamaları her ülke için farklılaşsa da mutlaka renk ve eğlence içeriyor. Pandemi tedbirleri altında olsak da yeni yıla farklı bir ülkede ‘merhaba’ deme hayali, seyahatseverlerin aklına sık sık düşüyor. Jürimize çeşitli ülkelerin yeni yılı kutlama hallerini, sokaklarında yapılabilecekleri sorduk.
#HürriyetYunus Emre Enstitüsü, kültürümüzü dünyaya tanıtmak hedefiyle proje üretmeyi sürdürüyor. Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş koronavirüse rağmen çalışmaların aksamadığını, aksine Türkçe kurslarına dünyanın dört bir yanından giderek daha fazla talep geldiğini söyledi: “Normalde Roma’daki merkezimizde Türkçe öğrenenlerin sayısı 40-50 kişiydi. Pandemi nedeniyle ilk kapanma orada olunca 400 kişi başvurdu. Latin Amerika’da ise başvuru sayısı 5 bine ulaştı. Üstelik orada merkezimiz yok, hiç gitmedik bile. 2020 sonuçlarına göre Türkçe, dünyada öğrenilen yabancı diller arasında beşinci sırada...”
#Yunus Emre EnstitüsüMasmavi gökyüzü, uzaklardaki And Dağları, çevredeki bağlar öylesine kışkırtıcı ki bu manzaradan sonra Mendoza’nın meşhur şarapları ikinci planda kalıyor. Bölgenin şaraphanelerini hakkını vererek gezmek için şehrin güneyine ve doğusuna, yani Uco Vadisi ile Maipu’ya gitmeniz gerekiyor. Fakat kent merkezinde konaklamanız harika restoranlardan, eğlence yerlerinden yararlanmanızı da sağlayacaktır. Gastronomik gelişmeye paralel sayıları artan şarap tadım ünitelerinde müthiş malbec’lerin yanı sıra bonarda, torrontes gibi diğer türleri de deneyebilirsiniz.
#MendozaYirmibeş yıldır dünyanın dört bir yanına seyahat eden, fotoğraf çeken ve seyahat yazıları yazan gazeteci Levent Özçelik, geçen yıl başlattığı ‘The North Project’i sürdürüyor. Kuzey ülkelerinde çektiği fotoğrafları kitaplaştıran Özçelik, bu kez bizi İskoçya’yla tanıştırıyor.
#Scotch LandNazlı Bakht (32) yüksek mimar. Aslen Pakistanlı ancak İzmir’de büyüdü. Şimdi de İstanbul’da yaşıyor. Annesi ve babası da tıpkı kendisi gibi gezgin. Seyahat onun genlerinde var. Babası daha 15 yaşındayken otostopla dünya turuna çıkmış. Nazlı Bakht ise bugüne kadar Avrupa, Amerika, Güney Amerika ve Asya’da 30 ülke ve 100’den fazla şehri gezdi. Gittiği şehirlerde bir yerli gibi yaşıyor.
#Nazlı BakhtGezginlerin listesinde hızla üst sıralara yükseliyor Bogota. Gerilla savaşları, uyuşturucu çetelerinin kanlı cinayetleri tarihe karışmak üzere. Mutfak kültüründe yaratıcılık açısından patlama yaşanıyor, caddeler yeni restoranlar, iddialı mağazalarla doldu. Şehrin sömürge döneminden kalan mimari dokusu, dev duvar resimleri trafik sıkışıklığı ve diğer küçük sorunları unutturacak kadar gözalıcı. Türkiye’nin karakış koşullarına girdiği dönemde Bogota yılın en güzel, güneşli, ılık aylarını yaşıyor. Bir fincan sert Kolombiya kahvesi için, verdiği enerjiyle şehri keşfe başlayın.
#BogotaZirveye çıkabilmek için her gün doğru şeyleri yapmanız gerekir. Karlı bir iş sahibi olan tüm CEO’lara bakarsanız bazı şeyleri halletmiş birisini görürsünüz. Bu liderlerin hepsinin ortak yanı da tutarlılıktır. Aşağıda 30 CEO’nun hem iş hayatında hem de özel hayatlarında başarılı olmalarında rol oynayan günlük alışkanlıklarını sizlerle paylaştık.
#CeoGül Gökçe Doğdu (30) hemşire. Küçük yaşlarda fanatik bir Barış Manço hayranı olması ona farklı ülkeleri tanıma konusunda ilham oldu. Zamanla seyahat tutkusu öyle bir hale geldi ki kazandığı tüm parayı seyahatleri için harcamaya başladı. Sadece bir ülkeyi gezmektense kıtaları boydan boya turlamayı seviyor. Bugüne kadar Avrupa, Güney Amerika ve Uzakdoğu’da toplam 30 ülke gezdi.
#PeruGaranti Bankası’nın İspanyol ortağı BBVA, Türkiye’deki müşterilerine çok özel bir yemek deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Proje kapsamında dünyanın en iyi restoranı seçilen Celler de Can Roca’nın sahibi 3 kardeş ve 40 kişilik ekibi eylülde Garanti Salt’ta özel ve kurumsal bankacılık müşterilerine yemek pişirecek.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Şarköy Meslek Yüksekokulu, Şarapçılık ve Bağcılık Bölümü öğretim üyesi Burcu Öztürk (31) Arjantin’in dördüncü büyük şehirlerinden Mendoza’da düzenlenen ‘Dünya Şarapçılık ve Bağcılık Organizasyonu’na katıldı. Organizasyonda Türkiye’den yedi katılımcı yer aldı. Burcu Öztürk’ün gezilip görülmesinde fayda bulduğu, özellikle şarap konusunda özel ilgisi olanlara önereceği Mendoza ile ilgili notları şöyle...
- Çanakkale Belediyespor'un Arjantinli kaptanı Lamas, günlerini antrenman ve maçlarda, evinde de eşi ve çocuğuyla geçiriyor - Ülkesinin milli takımının formasıyla 106 müsabakada oynayan Lamas'ın Türkiye'de en fazla sevdiği tatlı ise sütlaç - Lamas: "Yemek olarak da içli köfteyi seviyorum. Türk yemeklerinin çoğunda sebze ve zeytin oluyor. Zeytini de çok sevdiğim için neredeyse tüm yemekleri beğeniyorum"
Yeni yıla binlerce kişinin katıldığı sokak partisinde mi girmek istersiniz yoksa mercan denizinde rengarenk balıkları seyrederek mi? Belki damağınızda unutulmaz tadlar bırakacak özel bir akşamı ya da çocuğunuzu sevindirecek aile tatilini tercih ediyorsunuz. İşte size gerçekleştirmek kadar hayalini kurmak bile güzel 33 öneri.