'Baloncuklu çay' olarak bilinen aromalı çaylar, son dönemde özellikle gençler arasında giderek popülerleşiyor. Ancak yakın zamanda yapılan bir araştırmayla sütle çayın karıştırılması ve üzerine buz ile aroma eklenmesiyle elde edilen bu çayların, aşırı tüketiminin depresyona yol açabileceği tespit edildi. Peki, bu içecekler neden depresyona neden oluyor? Siyah çay ve kahve çeşitleri de depresyona neden olabilir mi? Günlük rutinimizin bir parçası olan bu içecekleri uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkŞef Bora Bozankaya, Suadiye’de Kore konseptli yeni bir mekân açtı. Hint restoranı Madhu’s terasa taşındı. Çeşme’deki Fly-Inn içine açılan İOKİ, Doğanay’ın yeni karadutlu içeceği ve bu sene 50 ton ürün toplayan yerli yabanmersini markasıyla yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#GastronomiUSLA’nın mutfak operasyonlarını şef Ali Ronay yönetecek. En çok yemek yiyen beşinci ülke Türkiye. Zorlu Center’daki festivale katılmak için son iki gün. Limonlu tiramisu sosyal medyada ünlendi. Kahveseverler bu hafta sonu dekk’te buluşuyor. Fairmont Quasar’daki Aila menüsünü yeniledi. Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#GastronomiPolat Piyalepaşa Çarşı, okulların kapanışını bir gastronomi etkinliğiyle kutluyor. Chalet Garden’da artık her pazar brunch var... Everest Yayınları’nın ‘Aş Kitaplığı’ serisi, Frankie’nin yeni açılan terası ve çikolata markası GODIVA’nın bayram koleksiyonlarıyla yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#Bayramİzledikleri animeler, dinledikleri K-pop şarkıları nedeniyle ülkemizdeki pek çok genç mochi, ramen, bubble tea gibi tatlara ve Japon keklerine merak sardı. Bulut gibi hafif, yumuş yumuş, adeta ağızda dağılan bu özel keki, ayrıca Japon cheesecake ve pankeklerini evde nasıl yapıyorum, gelin anlatayım...
#UzakdoğuEn popüler yemekleri yemek, en ‘trend’ kafeleri görmek ve en çok beğeni alacak fotoğrafları çekmek isteyenlerin adresi Akaretler. Üstelik bu sadece İstanbullular için de değil… Akaretler’in ana hattı Süleyman Seba Caddesi, Time Out dergisi tarafından dünyanın en havalı caddelerinden biri seçildi. Bir çekim merkezi haline gelen bu bölgede nerede ne yenir, ne içilir, nerede eğlenilir? Şöyle bir hava almaya Akaretler’e çıkmadan rehberimize göz atın.
#AkaretlerALAÇATI’nın ünlü dondurmacılarından Gelato Fabbrica, birbirinden lezzetli çeşitleriyle beğeni topluyor. Gelato Fabbrica, pancar şekeri kullanılarak ürettiği dondurmalarıyla gerçek ev yapımı doğal lezzetleri barındırıyor. Gelato Fabbrica’nın kurucularından Ali Rıza Cankorur ve Elra Ağın Cankorur, “Biz dondurma yemeyi seven çocuklardık. Büyüdük, dondurma sevgimiz işimiz oldu” diyor.
#1Son dönemde özellikle gençlerin elinde sıklıkla gördüğümüz ‘bubble tea’ Tayvan asıllı bir içecek. Tıpkı Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi artık ülkemizde de aslına uygun yapılan örneklerini bulmak mümkün. Poppin Bubble Tea de, bu trendi takip eden mekânlar arasında öne çıkanlardan...
#Poppin Bubble TeaBugün yarıyıl tatilinin ilk günü... Pandemi koşullarının da yorduğu öğrencilerin bol bol dinlenme zamanı... Damağına düşkün küçük ‘gurmeler’ ve çocuklarının faydalı aktivitelerle eğlenmesini isteyen ebeveynler için birlikte gezip lezzetli yemekler yiyebilecekleri yerleri seçtik. Yazarlarımız Ebru Erke, Gülay Barbaros Altan, şef Didem Şenol ve Big Chefs’in kurucu ortağı Gamze Cizreli’den tavsiyelerle; menüleri ve etkinlikleriyle de öne çıkan adresler bu rehberde…
#Yarıyıl TatiliTayvan, Doğu Asya'nın en küçük ülkelerinden biri olmasına rağmen, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerine oldukça cömert seçenekler sunuyor. Tayvan’ı ziyaret ederek Çin, Japon, ve Güneydoğu Asya kültürlerinin bir birleşimi olan bu ada ülkesinin eşsiz atmosferinin tadını doyasıya çıkarma şansına sahip olabilirsiniz.
#Tayvan Gezi RehberiSon dönemde dünyanın dört bir yanında ve Türkiye'de oldukça popüler olan bir sokak lezzeti var: Bubble waffle. Yıllardır bildiğimiz klasik çiçek şeklindeki waffle'dan hem görüntüsü hem de dokusuyla farklılaşan bubble (baloncuk) waffle'ın hikayesi oldukça ilginç...
#Bubble WaffleYemek ve seyahat, yaşamın harika deneyim kavşaklarından ikisi. Farklı bir ülkeyi keşfetmenin, o kültürü tanımanın en etkili yollarından biri de sokak lezzetlerini tatmaktır. Hızlı hazırlanan, dolaşırken bile yiyebileceğiniz bu tatlar, lezzet hafızanızda da izler bırakır. Sokak yemeği yemek sadece bütçe içinde kalmayı sağlamaz, aynı zamanda yerel halkla sohbet etme, yemekler ve gelenekler hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı da verir.
#DünyaMUMBAI - Plucked from one of Mumbai's teeming slums to star in the Oscar-nominated hit 'Slumdog Millionaire,' Azharuddin Mohammed Ismail and Rubina Ali are India's real slumdog millionaires. The filmmakers help the children, but it doesn’t guarantee success