Bronzlaşma haberleri sayfasında Bronzlaşma hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 371 Bronzlaşma haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yaz mevsiminin o muhteşem enerjisini yaşadığımız bugünlerde birçok kişi solgun ten renginden kurtulmak için güneşle buluşmaya çoktan başladı. Ancak dikkat! Çünkü tatilden bronz bir tenle dönme hedefiniz, sizi cilt lekeleri, kırışıklık oluşumun artması ve en önemlisi de cilt kanseri gibi ciddi sorunlara karşı savunmasız bırakıyor. Bu nedenle cildinize zarar vermeden bronzlaşabilmek için bazı önlemler almanız şart.
#Süheyla BuyrukçuBronzlaşmak uğruna her yıl ilginç trendler ortaya çıkıyor. Kakao yağından zeytinyağına çeşit çeşit yağlar ya da içecekler vücuda sürülerek kavruk bir tene kavuşmak sosyal medyanın da etkisiyle çok moda oldu. Peki bu uygulamalar ne kadar sağlıklı? Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato ile masaya yatırdık...
#SağlıkTatilden bronz bir tenle ve ışıldayan bir ciltle dönmek, güzel bir tatil geçirdiğimizi ifade etse de aslında bu süreçte cildimize zarar verdiğimiz gerçeğini hep göz ardı ediyoruz. Çünkü bronzlaşmanın diğer bir anlamı aslında deri hasarlanmasıdır. Cilt renginiz ne kadar bronzlaşmış ise hasarın boyutu da bir o kadar artmış demektir. Kısacası bronzlaşmak, başlı başına güneşin saldırısına maruz kaldığınız anlamına gelir ki bu durum da sizi cilt kanserine kadar götürebilen tehlikeli bir yola çıkarır.
#Süheyla BuyrukçuDeniz, kum ve güneş üçlüsü herkes için keyif ve huzur veren aktivitelerden biridir. Özellikle tüm yılın yorgunluğunu atmak için çıkılan tatillerin tadı ise bir başka olur. Ancak önlem almadan saatlerce güneş altında vakit geçirilmesi nedeniyle oluşan güneş yanığı, tüm bu güzel anları kâbusa çevirebilir.
#Buğra BuyrukçuBronz bir ten gerçekten çok güzel görünüyor. Bronzlaşabilmek için ise birçok insan uzun süre güneşte kalıyor, bronzlaştırıcı yağlar, kremler kullanıyor. Ancak uzmanlar, bunun pek de sağlıklı bir yol olmadığı konusunda hem fikir. Vücudumuz güneşten nasıl etkileniyor? Sağlıklı bronzlaşma mümkün mü? Yoksa ömür boyu bronz bir tenden uzak mı kalacağız?
#Bronzlaşmaİstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Server Serdaroğlu, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için kullanılan güneş kremlerinin, suya dayanıklı, deri tipine göre koruma faktörüne sahip olması ve paraben içermemesi gerektiğini bildirdi.
#Güneş KremiGüneşin zararlı etkilerinden korunmak veya doğru bakımı yapmak için yaz aylarında türlü yollara başvuruyoruz ama aslında bu uygulamaların çoğu yanlış! Güneşten koruyucu kremlerden nemlendirici kullanımına kadar dikkat etmemiz gerekenleri uzmanlarla konuştuk.
#Ece Su METEYaz mevsiminin o muhteşem enerjisini yaşadığımız bugünlerde birçok kişi solgun ten renginden kurtulmak için güneşle buluşmaya çoktan başladı. Ancak dikkat! Çünkü tatilden bronz bir tenle dönme hedefiniz, sizi cilt lekeleri, kırışıklık oluşumun artması ve en önemlisi de cilt kanseri gibi ciddi sorunlara karşı savunmasız bırakıyor. Bu nedenle cildinize zarar vermeden bronzlaşabilmek için bazı önlemler almanız şart.
#Süheyla BuyrukçuLazer epilasyon, günümüzde popüler bir yöntem haline gelmiş olan kalıcı tüy alma işlemidir. Bu yöntem, cilt üzerindeki istenmeyen tüyleri ortadan kaldırmak için kullanılır. Geleneksel yöntemlere kıyasla daha uzun vadeli sonuçlar sağlaması ve ağrısız bir süreç olması, lazer epilasyonu tercih edenlerin sayısını artırmaktadır.
#Estetik Koçu Emsal DoğanÖnce şu bilgiyi dikkatle ve önemle bir kez daha hatırlatayım: D vitamini stoklarınız yeterli değilse ve kan tahlil raporunuzdaki D vitamini değeriniz 50’NİN ALTINDAYSA bağışıklık gücünüzün kâfi düzeyde olmadığı kesindir. Yeterli düzeyde D vitamini stokuna sahip olmak ise bağışıklık gücünüzün bir numaralı vazgeçilmezidir. İşte bu nedenle bu hafta sonunu daha önceki notlarımdan da faydalanarak yeniden D vitamini meselesine ayırıyorum. Umarım faydalı olur...
#D VitaminiYazın en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde güneş yanığı vakalarında artış görülüyor. Ciltte kızarıklık, hassasiyet, yanma ve acı hissi oluşturan güneş yanığının evde tedavi edilmemesi gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hilal Gökalp, “Yoğurt ve diş macunu gibi ürünler yanıkları çok daha kötü hale getirebiliyor. Güneş yanığında bir uzmana danışılmalı ve her gün mutlaka güneş koruyucu kullanılmalı” diyor.
#Sponsorlu İçerikGünlük cilt bakımı rutininize ne kadar bağlı olursanız olun sağlıklı ve ışıltılı bir cildin ilk adımı doğru beslenme. Cilt sağlığı için ‘Skin Food’ (Cilt Gıdası) yaklaşımını geliştiren Dr. Thivi Maruthappu, buzdolabınızda olan besinlerin en az banyonuzdaki ürünler kadar önemli ve etkili olduğunu söylüyor. Peki bu besinler hangileri? Nasıl bir fayda sağlıyor? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkBronzlaşmak uğruna her yıl ilginç trendler ortaya çıkıyor. Kakao yağından zeytinyağına çeşit çeşit yağlar ya da içecekler vücuda sürülerek kavruk bir tene kavuşmak sosyal medyanın da etkisiyle çok moda oldu. Peki bu uygulamalar ne kadar sağlıklı? Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato ile masaya yatırdık...
#SağlıkTatilden bronz bir tenle ve ışıldayan bir ciltle dönmek, güzel bir tatil geçirdiğimizi ifade etse de aslında bu süreçte cildimize zarar verdiğimiz gerçeğini hep göz ardı ediyoruz. Çünkü bronzlaşmanın diğer bir anlamı aslında deri hasarlanmasıdır. Cilt renginiz ne kadar bronzlaşmış ise hasarın boyutu da bir o kadar artmış demektir. Kısacası bronzlaşmak, başlı başına güneşin saldırısına maruz kaldığınız anlamına gelir ki bu durum da sizi cilt kanserine kadar götürebilen tehlikeli bir yola çıkarır.
#Süheyla BuyrukçuBenler, deriye rengini veren melanosit isimli hücrelerin belli alanlarda bir araya gelip yoğunlaşması sebebiyle oluşur. Doğumda daha az olan benlerin sayıları yaşla artabilir. Bazı benler hayat boyu iyi huylu olurken, bazıları yaşamın bir döneminde olumsuz bir hale gelme ve kötüye dönüşme potansiyeli taşımaktadır.
#Dermatolog Dr. Neslihan DolarYaz aylarında güneşin keyfini çıkarırken unutulmaması gereken bir şey var: Cilt kanseri riski. Yazın güneş ışınlarına fazla maruz kalma, tekrarlayan güneş yanıkları ve solaryum ölümcül sonuçlara yol açabilen bir cilt kanseri türü olan Melanom riskini artırıyor. Bristol Myers Squibb (BMS) Türkiye Medikal Direktörü Uzm. Dr. Devrim Emel Alıcı, Cilt Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında konuyla ilgili detayları paylaşıyor.
#Sponsorlu İçerikABD'li genç bir adam göğsündeki lekeyi aldırmak için gittiği doktorda cilt kanseri olduğunu öğrenince çok şaşırdı. Bu hikayeden yola çıkarak biraz araştırdığımda ise cilt kanserinin özellikle erkekler için çok daha ölümcül olduğunu öğrendim. İşte melanom, neden erkekleri daha fazla etkilediği ve nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında tüm merak edilen detaylar…
#Cilt KanseriBu haber vücudunuzda oluşan lekeleri hafife almamanız için hazırlandı! Göğsündeki lekeyi aldırmak için gittiği doktorda cilt kanseri olduğunu öğrenen bir hastanın hikayesi ile yola çıktık, bu hastalığın özellikle erkekler için çok daha ölümcül olduğunu öğrendik. İşte melanom, neden erkekleri daha fazla etkilediği ve nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında tüm merak edilen detaylar…
#MelanomTatildeyken güneşe, denize ve kuma maruz kalmanın sonucunda cildimizde ve saçlarımızda pek çok hasar oluşabiliyor. Bu olumsuz etkileri en aza indirmek için almamız gereken önlemleri; cildimize ve saçlarımıza canlılığını geri kazandıracak yöntemleri derledik.
#CildGüneşin tüm cömertliğini sergilediği yaz aylarında gerek ruhsal gerekse fiziksel açıdan en yüksek faydayı sağlayabilmek için doğru zamana ve doğru doza çok dikkat etmek gerekiyor. Aksi taktirde zararlı ışınlar fayda yerine sağlığa ciddi şekilde zarar veriyor! Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, toplumda güneşlenme hakkında doğru bilinen 5 yanlışı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#GüneşlenmeDeniz, kum ve güneş üçlüsü herkes için keyif ve huzur veren aktivitelerden biridir. Özellikle tüm yılın yorgunluğunu atmak için çıkılan tatillerin tadı ise bir başka olur. Ancak önlem almadan saatlerce güneş altında vakit geçirilmesi nedeniyle oluşan güneş yanığı, tüm bu güzel anları kâbusa çevirebilir.
#Buğra BuyrukçuSaatlerce güneşlenmek yerine, burnunuza sprey sıkıp birkaç günde bronzlaşmak ister misiniz? Son günlerde sosyal medyada gittikçe popülerleşen bu burun spreyleri çok büyük tehlikeler taşıyor. Güzellik uğruna sağlığımızı tehdit eden bu trend hakkında uzmanlar ne diyor?
#Bronzlaştırıcı KremMeteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu raporunu paylaştı. Meteoroloji'nin verilere göre, hava sıcaklığı Türkiye'nin bazı bölgelerinde hafta sonundan itibaren yükselişe geçecek. Hava sıcaklıkları iç kesimlerde artacak, Marmara'da ise mevsim normallerinde seyredecek.
#MeteorolojiGelin bu hafta, yazın başlamasıyla hayatımıza giren bazı sorunları ele alalım. Terlemeden sivrisinek ısırıklarına, çeşitli sıkıntılara karşı, eczanelerden kolayca edinebileceğiniz ürünlerle hazırlayacağınız bitkisel çözümler mevsimin tadını çıkarmanızı kolaylaştıracak.
#Yaz1800'lerde Johann Ritter, görünür ışık spektrumunun ötesindeki dalgaların varlığını kontrol etmek istemiştir. O zamanlar, fotoğraf filminin mavi ışıkta kırmızıdan daha hızlı siyaha döndüğü biliniyordu. Ritter bu filmi mor ötesi bir renge maruz bıraktı ve beklendiği gibi film siyaha döndü. Bu, ultraviyole ışınlarının varlığını kanıtladı. Peki, UV ışığı nedir tüm detayları ile derledik.
#Ultraviyole Işık