İspanyol Zara ve Mango ile İngiliz Next markalarına üretim yapan ‘Bravo Hazır Giyim’in batması sonrasında alacaklarını alamayan ve işsiz kalan işçilerin yüzü nihayet güldü. Türkiye’de ilk kez alıcı markalar işçiler için bir fon oluşturdu ve bu fona 210 bin Euro yatırdı. İlk etapta 42 işçinin alacakları ödendi, kalan 88 işçiye ödeme bir kaç günde tamamlanacak.
#GazetehaberleriDİSK Tekstil İşçileri Sendikası Merter Şube Başkanı Asalettin Aslanoğlu, Bravo hazır giyim fabrikasının iflas etmesinin ardından kıdem tazminatlarını alamayan 151 işçi için Zara'ya icra işlemi başlattıklarını açıkladı. Hurriyet.com.tr'ye konuşan Aslanoğlu, icraya konu alacak tutarının 3 milyon 200 bin TL seviyesinde olduğunu açıkladı.
#Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları KonfederasyonuDünyanın en büyük markalarından Zara’ya üretim yapan Bravo hazır giyim işçileri fabrikanın bir gecede boşaltılıp sahibinin kaçması üzerine alacaklarını, kıdem ve ihbar tazminatlarını almak amacıyla, İstanbul’daki Zara mağazalarına giderek ürünlere o ürünleri ürettiklerine dair etiket yerleştirdiler. Bu etiketleri gören bazı tüketiciler sosyal medyadan paylaşarak sorunun çözülmesini istediler, bazıları da Temiz Giysi Kampanyası’nı arayarak bilgi almak istedi.
#Bravo Hazır GiyimHangi branştan olurlarsa olsunlar, dünyanın dört bir yanındaki kadın sporcular bir yandan işlerini en iyi şekilde yapmaya uğraşırken bir yandan da erkek meslektaşlarının hiç maruz kalmadığı baskılarla başa çıkmaya çalışıyor. Peş peşe yaşanan olaylar kadınların çilesini net bir biçimde ortaya koymaya yetti...
#ALMANYA1998’den beri Türkiye’de Inditex Grup bünyesinde faaliyet gösteren Zara için Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Türkiye’den çıkıyor” iddiasında bulundu. Konuyla ilgili olarak ulaştığımız Inditex Grup yöneticileri ise “Bu konu hakkında yorum yapmak istemiyoruz” açıklamasında bulundu. Sektör temsilcileri, markanın yatırımlarına devam ettiğine dikkat çekiyor. Zara'nın bağlı olduğu Inditex Grup adına yapılan açıklamada ise, Türkiye'den çıkıyor yönündeki iddialar yalanlandı. Açıklamada "Mağaza kapatmıyoruz aksine yeni mağazalar açıyoruz” denildi.
#Inditex GrupIpsos KMG’nin Hazır Giyim Endeksi verilerine göre, geçen yıla oranla hazır giyim sektörü Eylül 2008-Şubat 2009 kış döneminde yüzde 29 oranında gerileyerek 4.6 milyar dolar oldu. Böylece bir önceki dönem 6.5 milyar dolar büyüklüğündeki sektör 1.9 milyar dolar eridi. Alışveriş merkezleri geçen sohbahar-kış döneminde boş koridorları ve mağazalarıyla da gündeme geldi.
CNN Türk ve Hürriyet’in birlikte hazırladığı ’Hazır Giyimin Yol Haritası’ programında 60 milyar YTL’lik tekstil sektörünün temsilcileri ihracatta yüzde 17’lik düşüşle savaşmaya çalışırken, hükümetten istihdam ve nakit akışına yönelik destek istedi. Sektör temsilcileri, 1 milyon işçiyle vedalaşmak zorunda kalabilecekleri uyarısı yapıyor.
Daha açılmadan konuşulmaya başlanan yeni butik alışveriş merkezi City’s dünya modasının kalbininin attığı Nişantaşı’na yeni bir enerji getirdi. İlkleri ve özel hizmet anlayışıyla mekan, şu sıralar ziyaretçi akınına uğruyor. Merak ettik, elbette gezdik. İşte gözümüze takılanlar...
İç giyimin efsanevi markası Victoria’s Secret’ın başkan yardımcıları, satın aldıkları La Senza’nın başkanıyla beraber Türkiye’ye geliyor. Yöneticiler La Senza’nın Türkiye temsilcisi Park Bravo Grubu’yla görüşecek. Victoria’s Secret’ın Türkiye’de mağazalar açması bekleniyor. Park Pravo’nun patronu Kamil Özçoban, "Victoria’s Secret efsanesi Türkiye’yi çoktan sardı" dedi.
Çin ithalat kotalarının bazıları, yılın ilk iş gününde birkaç saat içinde dolunca Puma, Escada, Diesel, Guess, Mothercare, Metro gibi dünya devleri sıkıntıya girdi. Koleksiyonları tamamlayamayan yekililer, Türkiye açısından ciddi bir itibar kaybı yaşandığına ve depolarda bekleyen veya geri gönderilen malların yarattığı ekstra maliyete dikkat çekiyor.