Boyun ağrısı günlük hayatta sık karşılaşılan durumlardan biri. Üç kişiden biri hayatı boyunca en az bir defa boyun ağrısı ile karşılaşabiliyor. Boyun ağrısı sebeplerinin birçoğu kas iskelet sistemi ile ilgilidir. En sık nedenlerin başında da boyun fıtığı bulunur. Peki boyun fıtığı nedir, neden olur? İşte boyun fıtığı belirtileri ve tedavisi...
#Boyun FıtığıBir takım tramvalar ve zorlanmalar sonucunda meydana gelen boyun fıtığı ve boyun fıtığı belirtileri internette aranan konular arasında yer alıyor. Boynumuzda 7 tane omur ve bunların arasında 5 tane disk bulunur. Peki Boyun fıtığı nedir ve nasıl anlaşılır? Boyun fıtığı belirtileri nelerdir
#Boyun FıtığıOrtopedi ve Travmatoloji bölümü Doç. Dr. Atıf Erol Aksekili, “Boyun fıtığı nedir? Tedavisi nasıl yapılır?” sorularını tüm detaylarıyla cevapladı. Bel fıtığında olduğu gibi boyun fıtığı da sıklıkla görülmektedir. Özellikle masa başı çalışanlarda ve spordan uzak bir yaşam stili olanlarda boyun fıtığı görülme ihtimali oldukça yüksektir. Boyun fıtığının belirtileri; boyunda ağrı, kollarda uyuşma, karıncalanma, kuvvet kaybıdır. İlerlediği durumlarda ise vücut dengesinin bozulması, yürüme bozuklukları, tek bir çizgide yürüyememek gibi bulguları görülmektedir. Boyun fıtığına uygun zamanda müdahale edilmediğinde felç geçirmeye varan problemlere yol açabilir.
#HtvarpanetDeğerli Hürriyet okurları... Bu haftaki konumuz, birçoğunuzun belki sadece duyduğu ve üzerine çok bilgi sahibi olmadığı bir şifa yöntemi olan “tamamlayıcı tıp...” Ve konuğumuz ise şahsen de tanıdığım, uzmanlık alanındaki başarılarını yakından takip ettiğim Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. Oktay Melih İzdeş...
#AnkaraYaz yaklaşırken çoğu insanı kilo verme telaşı sardı… Sıkı diyetler ve egzersizlerin yanında son zamanlarda oldukça popüler olan, her yerde karşımıza çıkan yeni bir trend var: Duvar pilatesi… Normal pilatesi sevmeyenler, şınav çekemeyenler ve spor salonuna gitme imkânı olmayanların gözdesi haline gelen duvar pilatesi gerçekten sanıldığı kadar etkili mi? Kilo vermeye ve vücudu şekillendirmeye yardımcı oluyor mu? Uzmanlarla konuştuk.
#SağlıkEvinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta ismi Cüneyt Arkın bugün son yolculuğuna uğurlandı. Arkın için önce AKM'de tören düzenlendi, ardından ise Teşvikiye Camii'nde cenaze namazı kılındı. Usta sanatçının tabutu mezarlığa uğurlanırken 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları atıldı. Konuşmakta güçlük çeken Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Arkın "Gitti, dünyayı kurtardı. Kendini kurtaramadı maalesef" dedi.
#Cüneyt ArkınKarpal tünel sendromu, masa başı işlerde çalışan pek çok kişinin karşılaştığı sorunlar arasında yer alıyor. Bilgisayar başında çok zaman geçirmek karpal tünel gibi sendromları da beraberinde getiriyor. Peki karpal tünel sendromu nedir? Karpal tünel sendromunda dikkat edilmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.
#Karpal TünelÇok az bilinen ancak faydaları ile ön plana çıkan otlar içerisinde adem otu geliyor. Bu yüzden son dönemlerde internet üzerinden de sıkça araştırılan bitki kaynakları arasında yer almaktadır. Peki adem otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Adem otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte adem otu hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Adem Otu90'ların top modellerinden Linda Evangelista'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir sosyal medya paylaşımı, Türkiye'de de oldukça yaygın olan estetik bir müdahale yönetimini tüm dünyada gündeme taşıdı. Peki soğuk lipoliz hakkında uzmanlar ne diyor?
#CoolsculptingFıtık, sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri. Fıtık tek başına kullanıldığında daha çok bel fıtığı akla gelse de boyun fıtığı da toplumda sıklıkla rastlanan durumlardandır. Peki fıtık nedir, neden olur? Fıtık belirtileri ve dikkat edilmesi gerekenler...
#Fıtık BelirtileriÇınar kürü, vücudun her yerinde meydana gelebilecek kireçlemenin azalmasında büyük önem sağlayan bir kür çeşididir. Hareketsiz ve oturarak çalışan kişilerde kireçlenme meydana geleceği için bu kürün kullanımı önerilir. Doğal yollardan çınar yaprağının kürü elde edilir. Bu kür, romatizma gibi hastalıkların yanı sıra pek çok hastalığın da tedavisi olarak bilinir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Pandemi dönemiyle birlikte iş hayatı da evlere taşınmaya başladı. Bilgisayar başında çok zaman geçirmek karpal tünel gibi sendromları da beraberinde getiriyor. Peki karpal tünel sendromu nedir? Karpal tünel sendromunda dikkat edilmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.
#Karpal Tünel Sendromu Belirtileriİçinde bulunduğumuz Covid-19 sürecinde, doğal ve sağlıklı bir yaşam için çok yararlı bir Asana (Yoga duruşu) tekniği daha, ilk kez uygulama detaylarıyla tanıtıldı. Teknik, Yoga severlere Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Akif Manaf tarafından aktarıldı.
#İzmirTüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sürecinde; karantinalar, evde kalma sürelerinin uzaması, hareketsiz yaşam ve tele-iletişim olarak da bilinen uzaktan çalışmanın yaygınlaşması, omurga sağlığını tehdit ederken, duruş bozukluklarının da artmasına neden oluyor.
#OmurgaKökeni yüzyıllar öncesine dayanan manuel terapinin, genellikle boyun fıtığı, bel fıtığı, kas spazmı, kas gerginliği ağrılarını ve eklemlerdeki fonksiyonel bozuklukları gidermek için tercih edilen bir yöntem olduğunu söylen Osteopat Fizyoterapist Büşra Hussain, bu yöntemi anlatıyor.
#Manuel TerapiKlinik pilatesi kısaca omurga, eklem, kas ya da sinir sistemi rahatsızlıklarına yönelik mat, reformer, cadillac gibi özel ekipmanlarla uygulanan pilates egzersiz programları olarak tanımlayabiliriz. Seanslar hastanın fiziksel değerlendirmesi sonrası programlanır ve kişinin fiziksel durumu ve ihtiyacına göre şekillenir, kişiye özeldir. Uzm. Fzt. Birgül Elmas Bodur tüm detayları sizler için anlattı.
#Klnik PilatesGünümüzde insanların en fazla şikayet ettiği rahatsızlıkların başında gelen bel ve boyun fıtıkları her geçen gün daha da artıyor. Zamanında ve yeterli tedavi görmeyen fıtık hastalarının durumu gittikçe ciddileşiyor. Peki bel fıtığı nedir? Belirtileri nelerdir? Bel fıtığı patlar mı, diğer tabirle patlamış fıtık nedir? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#Bel FıtığıVücudun herhangi bir noktasında çıkan ağrıları inceleyen tıp alanına Algoloji denilmektedir. Bu ağrılar ise bazen farklı nedenlerden kaynaklanabilir. Ağrıların tanısını da doğru şekilde konulması gerekir. Algoloji nedir? Tüm ayrıntılarını sizler için derledik.
#Algoloji Nedir?Doç. Dr. Ahmet İnanır, “Fazladan 50 kilogramlık bir ağırlığın gün boyunca taşınması bel omurları arasındaki disklerde, bağlarda, kaslarda, eklemlerde kronik zorlanmaya ve bozulmaya yol açar. Ayrıca 50 kilogram fazla kilosu olan bir insanın eğilerek bir kalemi alması durumunda dahi bele en az 250 kg ekstra yük binmektedir” dedi.
#ObeziteBaş dönmesi, baş ağrısı, el, kol, ayak, bacaklarda uyuşma, güçsüzlük, istemsiz hareketler, görme bozukluğu, ellerde titreme, kasılma, uyku sorunları, unutkanlık gibi problemleri bulunan kişilerin başvurması gerektiği yer nöroloji bölümüdür. Peki, nöroloji nedir? Bu konu hakkında bilgi vermek yararlı olacaktır.
#Nöroloji Nedir?Nöroşirürji, sinir sistemi problemlerinin tedavisiyle ilgilenmektedir. Alanın uzmanlığı; asıl sinirleri, beyni, omuriliği, omurganın kemiklerini, kafatası, omuriliklerin dışında kan damarlarını, bağlarını ve sinir dokularına destek veren koruyucu kaplamaları içermiş olan türlü şartları içermektedir. Peki, beyin cerrahi nedir? Beyin cerrahi bölümü hangi hastalıklara bakar?
#Beyin Cerrahi Nedir?Kuru iğneleme tedavisi, tetik noktasının tedavisi için çok ince bir iğnenin deriden itildiği bir tedavidir. Tamamlayıcı tedavi olan kuru iğne tedavisi tetik noktayla ilişkili olan ve geniş bir alana yayılan ağrıya sebep veren gergin kas bantlarının gevşemesi için kullanılır. Bazen bu tetik noktalar günlük işleri yapmayı zorlaştırır çünkü alana her dokunulduğunda ağrı olur ve ağrı vücudun yakın bölgelerine yayılır.
#Kuru İğneleme