İSTANBUL Emirgân’daki Şerifler Yalısı, Boğaziçi’nde 18. yüzyılda gelişen sivil mimarlığın bugün ayakta kalan en önemli yapılarından biri. İç süslemeleri ile dikkat çeken yalının gündeme gelmesinin nedeni, arsasının bir bölümünün satışa çıkması. Arsanın satış ilanının bulunduğu görsellerde yalının o eşsiz süslemelerinin bulunduğu iç mekân görüntüleri de yer alıyor. Sözlü olarak yalının da ayrıca satılacağı bilgisi veriliyor.
#Boğaziçi MüzesiÜSKÜDAR Kısıklı Mahallesi'nde bulunan Abdullah Ağa Camii'nin minaresindeki 259 yıllık güneş saatine badana yapıldığı ortaya çıktı. Tarih araştırmacısı Mehmet Dilbaz, "İstanbul için klasik hale gelen bir restorasyon faciası ile burada karşı karşıyayız" dedi
#Abdullah Ağa Camiiİstanbul'un Anadolu ve Avrupa Yakası'ndaki ilçelerinde elektrik kesintisi yaşanıyor. Kesintilerden etkilenen ilçelerde ve mahallelerde yaşayanlar, elektriklerin ne zaman geleceğine yönelik internetten araştırma yapıyor. Peki, İstanbul'da elektrikler ne zaman gelecek?
#Elektrik KesintisiATAŞEHİR'den başlayarak Bostancı'ya kadar uzanan Çamaşırcı Deresi'nden yayılan kötü kokular nedeniyle Bostancı Sahili'nde bulunan işleme sahipleri tepki gösterdi. Ataşehir'den başlayıp Bostancı ile Maltepe'nin sınırındaki tarihi Bostancıbaşı Köprüsü'nün altından geçen Çamaşırcı Deresi'nden yükselen kötü kokular nedeniyle Bostancı Sahili'nde bulunan restoran ve kafe sahipleri isyan etti. Yayılan kokular yüzünden işlerinin azaldığını söyleyen esnaf yetkililerden konuyla ilgili yardım istediklerini belirtti.
#Çamaşırcı DeresBu şehir dünyadaki tarihi metropollerden, İtalya’da Roma, Floransa, İran’da İsfahan, Mısır’da Kahire, Hindistan’da Delhi, Rusya’da St. Petersburg, Orta Avrupa’da Budapeşte, Prag, Paris, Toledo, Barcelona gibi... Kuşkusuz bu zümrenin içinde İtalya’da Roma ve İstanbul (yani Nea Rome) ayrı bir yere sahiptir. Bunlar beşeriyet için önemlidir, er veya geç Türkiye’nin tarihi başkentinin de üstün ilgiye ve iltifata geçtiği görülüyor ve zihinlerde yer ediyor.
#YAZARHeybeliada, İstanbul'un gezilecek en önemli merkezleri arasında yer almaktadır. Ayrıca Büyükada'nın ardından İstanbul'un en büyük adası olan Heybeliada, 7 bin kişilik nüfusa sahiptir. Peki, Heybeliada harita üzerinde nerede yer almaktadır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#HeybeliadaDefinecilik kültür coğrafyamızı tahripten kurtarmak için süratle ve şiddetle itlaf edilmesi gereken bir hastalıktır. Bu konuda kanunların tatbiki yeter. Yeter ki vatandaş uyanık olsun, yanı başındaki mezarlığa, cami haziresine, harabeye sahip olsun, kanun ve idare adamları da bir zahmet biraz terlesin ve koşuşsunlar.
#YazarBu bir gün olacaktı! Bu kez yolum, çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği mahalleye düştü. Bildik sokaklara, tanıdık insanlara, hatta akrabalara dışarıdan bakmaya çalışmak zor; şahsi geçmişin izini sürmek eğlenceliydi. Hasılı, sınırları Çatalçeşme’den Altıntepe’ye genişleterek yaptığım Bostancı turunun yeri apayrı...
#BostancıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da inşaat çalışmaları devam eden Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının büyük kısmının bittiğini, tezyinatıyla alakalı ön hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Hedefimiz iki yıla kalmaz orayı da bitirmek ve Türkiye'nin en büyük camisini yine Üsküdar ilçemizin sınırları içerisine kazandırmak. Onun için de yoğun çalışma devam ediyor" dedi.
#ErdoğanBAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Emniyet Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıldönümü nedeniyle Polis Akademisi’nde düzenlenen törene katıldı. Davutoğlu salona gelişinde, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden Cumhuriyet’e kadar polis kıyafetlerini giymiş Emniyet mensuplarınca karşılandı.
- Saraydan günümüze kalan eserlerin bulunduğu alanın ören yeri haline getirilmesi hedefleniyor - Edirne Sarayı Kazı Başkanı Doç. Dr. Özer: - "Edirne Sarayı’ndan günümüze ulaşabilen, Fatih ve Kanuni köprüleri, Babüssaade, Cihannüma Kasrı, Adalet Kasrı, Av Köşkü, Su Maksemi, Namazgahlı Çeşme, Av Köşkü ve Matbah-ı Amire’nin bir bütün olarak ele alınacağı bir proje hazırlayarak saraya bir ören yeri statüsü kazandırılmasını hedefliyoruz"
-Edirne Sarayı Kazı Başkanı Doç. Dr. Özer: -"Sarayiçi bölgesi merkezli düşünülen bu projenin; bünyesinde barındırdığı taşınmaz kültür varlıklarını ve özellikle Edirne Sarayı, köprüleri, II. Bayezid Külliyesi’ni dikkate alarak, onları koruyup, yaşatacak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayacak şekilde tasarlanması gerekmektedir"