Yaz geldi mi eğlence büyük şehirlerden sayfiyelere kayıyor. Gündüz deniz ve güneşin tadını çıkaranlar, gün batınca kendilerini gece hayatının kollarına atıyor. Canlı müziğin tatil beldelerindeki en iyi adreslerini jürimize sorduk. İçlerinde şehirden taşınanlar da var, bölgenin klasikleşmişleri de...
#Melis YILMAZAslında akıllarında hiç Bodrum yokmuş. Hedefleri ise İstanbul’dan uzaklaşmakmış. “İşimizi devam ettirebileceğimiz 2-3 alternatif belirledik ve buraları kısa seyahatlerle deneyimlemek istedik. Bodrum’dan başladık. İkinci günün sonunda diğer alternatifler elenmişti bile” diyen spor eğitmeni Öncel Odabaş ile hem kariyer yolculuğunu hem de kaçış hikayesini konuştuk.
#İzmirİlk başta zorunluluktan oyuncu olan babasının peşinden gitmiş. 3 yaşında Bodrum’a gelmiş. Yıllarca babasıyla yayıncılık, reklamcılık, pazarlama ve yöneticilik yapmış. “2016’da Bodrum Ajansı kapattık. Baba mesleğim olan tiyatro oyunculuğuna adım attım. Bir kapı kapanınca hayallerimin kapısı sonuna kadar açıldı” diyen Cansın Yunt, kurucularından olduğu Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda profesyonel oyuncu olarak yoluna devam ediyor. “Biz Bodrum’a dışarıdan gelen çocuklar değiliz” diyen Yunt’la çalışmalarını, pandemide tiyatro dünyasının yaşadıklarını konuştuk.
#İzmirİlhan Şeşen şu sıralar yeni bir albüm üzerinde çalışıyor. İşi nedeniyle seyahat etmek onun için alışkanlık olmuş. Usta müzisyenin dünya turu gibi bir hayali yok ancak en çok Küba’ya gitmek istiyor. Ona göre dünyadaki en güzel üç şehir İstanbul, New York ve Amsterdam. New York için şarkı bile bestelemiş. İşte Şeşen’in favori mekânları...
#OtelBir mantar türü olan küf, suya maruz kaldıktan 24 ila 48 saat sonra bir ortamda büyümeye başlayabilir. Küfe maruz kalmanın neden olduğu sağlık belirtileri soğuk algınlığı ya da yorgunluk gibi belirtiler olduğu için küften kaynaklı olduğu anlaşılmayabilir ancak tedavi edilmezse, küf yaşamı tehdit edebilir. Küf zehirlenmesi sanıldığından çok daha yaygın… Etkisi aylar hatta yıllar sonra bile ortaya çıkıyor, ölümlere bile neden olabiliyor. Peki, küf sorunu sağlığımızı nasıl etkiliyor, küften nasıl kurtuluruz, küf zehirlenmesine maruz kaldığımızı nasıl anlarız? Uzmanlar ne diyor?
#Küf@hurriyetlezzetlihayat Instagram hesabımızda ‘Kokoreç mi midye tava mı’ diye sorduk. Takipçilerimizin yüzde 68’i kokoreci tercih etti. Bu kadar sevilen sokak lezzetimizin en iyisini yemek isteyenler için jürimize danıştık. Geleneksel tariflerden modern yorumlara ağız sulandıran önerileri sıraladık.
#KokoreçÜlkemizdeki tüm fine dining (üst düzey mutfak) şefleri ona saygı ve hatta daha ötesinde hayranlık duyuyorlar. Çoğunun da yolu bir şekilde onun mutfağından geçmiş. Bu yaz yeni açtığı Ayla by Aret Sahakyan ile Bodrum’un uluslararası gastronomi destinasyonu olma yolculuğuna büyük katkısı olan Aret Şef’i gelin daha yakından tanıyalım..
#Ebru ErkeAnadolu’nun en saf ürünlerini son derece dozunda duru ve rafine dokunuşlarla şekillendiriyor. Savaş Zafer, yaşadığı toprağın kültürüne sahip çıkan ve malzemesinin kıymetini bilen, özetle yeni nesle dair umutlarımızı canlandıran şeflerden. Bundan sonra adını çok daha fazla duyacağımıza eminim.
#Savaş ZaferMuğla'nın Milas ilçesinde bir eğlence merkezinde garsonluk yapan Zeynep Başaran'ı (36) av tüfeğiyle göğsünden vurup, cansız bedenini yol kenarına atan tutuklu Erdem Daşkara (40) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Erdem Daşkara, iddianamede yer alan ifadesinde, "Tüfeği verirken aniden ateş aldı" dedi. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Erdem Daşkara'nın verdiği ifadesinin, olayın hayatın olağan akışına aykırı olduğu ifade edildi.
#MilasPlajları, restoranları, mekânları, daracık sokaklarıyla Çeşme’nin eğlencesi bu yaz da tam gaz devam ediyor. “Çeşmeci mi yoksa Bodrumcu musunuz” sorusuna siz nasıl cevap verirsiniz bilemiyorum ama ben oyumu kesinlikle Çeşme’den yana kullanıyorum. Nihayet sezon açıldı; yenisi, klasiği tüm mekânlar hazırlıklarını yaptı. Bakalım 2024 yazında Çeşme ve Alaçatı’da bizi neler bekliyor?
#ÇeşmeEl yapımı hamur, taptaze malzemeler ve taş fırının mest eden o son dokunuşu… Jürimizin önerileriyle hazırladığımız listemiz sizi Ege kıyılarından Akdeniz sahillerine en iyi pizzacının izini sürmeye davet ediyor. Aralarında geleneksel Napoli usulü pizza yapan da var, somonlu ve elmalı gibi farklı lezzetler deneyen de…
#Zeynep Nazlı YıldırımGastronomik bir et lokantasında veya yıldızlı bir restoranda hissettiren bir sofradayız. Çeşme’de bir plajın restoranında... Mekân Momo, şef ise Mert Seran. Momo’ların menüsü bir plajda olmasını beklediğimizin çok çok üzerinde.
#Ebru Erke