Bir süredir sağlık sorunları yaşanan Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda 94 yaşında hayatını kaybetti. Ayşe Erbulak, usta sanatçıyı paylaştığı fotoğrafla andı. Erbulak, paylaşımında sitemini de dile getirdi.
#Yılmaz GrudaŞair küçük İskender'in yeni şiir kitabı 'Ölen Sevgilimin Şiir Defteri' bir ömrün ve ölümün ve yazın şiiri ve ağıdı. küçük İskender’in şiiri olgunluktan ve tadından baygın düşen, hoş kokulu lezzetler gibi artık. Bu yaz sahillerde, kıyılarda, bahçelerde, serin köşelerde, akşamüstlerinde küçük İskender şiirleri okunacak!
#KitapsanatAnadolu’da Rumlarla birlikte yaşayan, Yunan harfleri ile evinin kapısına ‘maşallah’ yazıp, Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk’ün yanında Yunanlılara karşı savaşan ama sonra mübadeleyle sırf dinleri yüzünden Yunanistan’a gönderilen Türklerin izini Atina’da sürdüm. Rumca bilmeyen ama Yunan alfabesi ile Türkçe yazan, saf kan Türk, fakat Ortodoks… Kim mi bunlar? Buyurun…
#Atina'da Gidilecek Yerler1968 yılının Kasım’a yaklaşan günlerinden birinde, Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi, pırıl pırıl bir fikirle gitti Ankara’ya. “İsmet İnönü, bizim gazeteye 10 Kasım için Atatürk’ü anlatacak” dedi. “Çok nefis bir dizi olacağına inanıyorum. Yarın saat 14.00’te randevumuz var. İkimizi de bekliyor.” İkimizi de dediği diğer kişi gazeteci Mete Akyol’du. Mete Akyol, bunun nedenini şöyle anlatıyor: “Taşınabilen türde bir ses alma aygıtına sahip olmak, bir gazeteci için o yıllarda, ‘bulunmaz Hint kumaşı’ değerinde bir ayrıcalık oluşturuyordu. Yayın genel yönetmenim, Ankara’da devletin ve partilerin ileri gelenleriyle görüşmelerini, bu ayrıcalığım nedeniyle bensiz yapmıyordu. İsmet İnönü’ye de yine birlikte gidecektik.”Birinci Dünya Savaşı’nda cephelerde önemli görevlerde bulunmuş, Milli Mücadele’de “Erkân-ı Harbiye-i Umumiye Reisliği’nden Garp Cephesi Kumandanlığına kadar değişen birinci plandaki askeri faaliyetlerini, Mondros Mütarekesi ve Lozan Barış Konferansı başdelegeliği gibi büyük siyasi görevlerle tamamlamış, Cumhuriyet kurulduktan sonra başbakan olarak uzun yıllar olayların içinde yaşamış, başrolü oynamış İsmet İnönü, hatıraları en çok merak edilen devlet adamlarından biriydi. İşte o ikinci adam, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Abdi İpekçi’ye anlattı. Ve bu röportaj, bir kitap olarak Ka Kitap tarafından yayımlandı. Atatürk’ün ölümünün 77’nci yılında onu saygıyla anıyor, sizi bu röportajla baş başa bırakıyoruz.
#10 Kasım 2015BAZI alışkanlıklar zamanla “gelenek”e dönüşür. Kültüre, dine, tarihe dayalı bir gelenek değildir aslında ama, öyleymiş gibi sunulur. Bazısı da var olan bir geleneğe eklenir, yamanır. Bayramda güne yine “gelenek”i kendine uyduran, hatta deforme eden görüntülerle uyanacağız.
SADECE, evet sadece iki bin liralık fermuar, evet fermuar borcu zamanında ödenmediği için, faiz üstüne faiz binmiş, şimdi olmuş 29 bin lira. Ya da bir yabancı futbolcuya ödenmesi gereken şu kadar milyon Euro’luk borç, yine zamanında ödenmediği için, katlanarak artmış, bilmem kaç milyon Euro olmuş. Tek kelimeyle, mali disiplin faciası.
TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, dinleyiciler arasında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da yer aldığı 41’inci genel kurul konuşmasında, hayat tarzının farklılıklarından kaynaklanan kutuplaşmanın derinleşmesi ihtimalinden kaygılandığını dile getirdi. Aşırılıklardan kaçınılmasını isteyen Boyner, “ifrat ile tefrit arasında bir denge bulunmasını” istedi.