Bitki bakımında sulama önemli. Yeşili yerinde, sararmamış, kurumamış bitkiler istiyorsanız sulama ile ilgili bu temel bilgileri mutlaka öğrenmelisiniz. Basit deyip geçmeyin bir göz gezdirin. Yeni başlayanlar için de güzel bir liste olacağını düşünüyorum.
#Bitki SulamaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadın çiftçilere, "Ekilmemiş tek bir karış toprağımız kalmasın. İmece kültürümüzü burada da yürürlüğe koyalım. El birliğiyle ekelim, el birliğiyle toplayalım." çağrısında bulundu.
#Emine ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadın çiftçilere, "Ekilmemiş tek bir karış toprağımız kalmasın, imece kültürümüzü burada da yürürlüğe koyalım. El birliğiyle ekelim, el birliğiyle toplayalım" çağrısında bulundu.
#Emine ErdoğanÜniversitelerde geliştirilen projelerle tarım ürünlerinde verimliliğin artırılması, su tasarrufunun sağlanması ve sürdürülebilir tarımın geliştirilmesi amaçlanıyor. Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan açıklamaya göre; üniversitelerde yapay zeka kullanımıyla tarımsal üretimde kimyasal gübre kullanımı azalıyor, çevre dostu tarım uygulamaları yaygınlaşıyor.
#YÖK2019 Eylül’ünde iki lider girişimci Şükrü Cem Akçay ve Emre Aksoy, Ege'nin bereketli topraklarında geleneksel tarımsal yöntemleri ve geçmişten gelen bilgileri, geleceğin teknolojisiyle birleştirerek yeni bir tarım modeli yaratmak amacıyla bir yolculuğa çıktı. İlk bakışta cazip görünmeyen bir arazi, onların vizyonu ve azmiyle tarımsal yeniliklerin merkezi haline geldi.
#1Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, su kıtlığının nedenlerinden su israfının önlenmesi için seferberlik başlattı. Bu kapsamda ev kadınlarından öğrencilere, çiftçilerden sanayicilere kadar toplumun her kesimini kapsayacak şekilde eğitim ve farkındalık faaliyetleri gerçekleştirilecek. Ayrıca kullanılmış atık sular yeniden değerlendirilecek. Türkiye’de toplam 7,2 milyar metreküp arıtılmış atık su potansiyeli olduğu ve bunun yüzde 44 kadarının yeniden kullanılabileceği tespit edildi.
#SuDeğişen dünyamızda tarım, yaşamın devamı için gerekliliğini ve önemini daha fazla hissettirmesiyle hem kavramsal hem de uygulama teknikleri bakımından derinleşen bir anlam kazandı. Gelişmiş bir toplumun bilinçli bireylerini yetiştirmek için entelektüel boyutu öne çıkan bir alan haline de geldi.
#Konuk YazarRuhsatsız kuyuların ve yapay göletlerin domino etkisi yaparak birçok gölü haritadan sildiğini söyleyen Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Başkanı Erol Kesici’ye göre, açılan kaçak su kuyuları ve su politikalarındaki yanlışlar, Göller Yöresi’ni adım adım felakete doğru götürüyor.
#Kaçak KuyuBirçok farklı meyve ve sebze türüne ait olan üreme çeşitleri arasında sürünücü gövde ile üreme gelmektedir. Aynı zamanda değişik üreme sistemi ile beraber yüksek bir verim sağlayan yapılar içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Peki, sürünücü gövde ile üreme nedir, hangi bitkilerde ve canlılarda görülür? Sürünücü gövdeyle üremenin özellikleri hakkında detayları derledik.
#Sürünücü Gövde İle ÜremeTüm koruma çalışmalarına rağmen uçabilen en ağır kuş türü olan toyların sayısındaki azalma durdurulamıyor. Tüm dünyada yok olmanın eşiğine gelen toyların Türkiye’deki sayısı da 12 yılda 1.000’den 800’ün altına düştü. Bu özel canlının neslini tehdit eden ilk şey avcılık. Biçerdöverlerse yuvaları tahrip ediyor.
#Gazetehaberleriİklim krizine bağlı olarak gittikçe artan sel ve yangın felaketlerinin, önümüzdeki yıllarda güçlenerek süreceği öngörülüyor. Uzmanlara göre, iklim krizi yakın gelecekteki gıda krizinin de habercisi... Üstelik iklim değişikliği Türkiye'nin tarımını tehdit etmeye şimdiden başladı. Fındık, ayçiçeği yüzümüzü güldürse de buğday, arpa, nohut, mısır ve üzüm alarm veriyor. İşte Türk tarımındaki son durum ve bizi bekleyen tehlike...
#KuraklıkZambak çiçeği, varlığıyla bahçelere kusursuz bir güzellik kazandıran son derece göz alıcı görünüme sahip çiçek türleri arasında öne çıkmaktadır. Doğrudan gün ışığına gereksinim duymadığından neredeyse her yerde bulunabilen bir bitki olma özelliği barındırır. Sizin için Zambak çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Zambak çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını derledik.
#Zambak ÇiçeğiLavinia çiçeği; ölüm çiçeği yahut misk çiçeği olarak da bilinen son derece dikkat çekici özellikte bir bitkidir. Lavinia çiçeği ayrıca ünlü şair Özdemir Asaf’ın en bilinen şiirinin de baş kahramanı olarak bilinir. Sizin için Lavinia çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Lavinia (ölüm) çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını derledik.
#Lavinia ÇiçeğiKrizantem bilinene bir diğer adıyla kasımpatı, Yunan dilinde altın çiçek anlamıyla tanımlanan bir çiçek olma özelliği barındırır. Beyaz renkte çiçek açan krizantem çiçeği ise bolluğu temsil eden bir çiçek olarak nitelendirilir. Sizin için Krizantem çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Krizantem çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konu başlıklarını detaylarıyla derledik.
Cam Güzeli Çiçeği, Afrika kökenli bir bitki olup Balsaminaceae ailesinin en bilinen çiçeği olarak tabir edilmektedir. Bu muhteşem çiçeğin 850’den fazla türü bulunmaktadır. Bu bakımdan oldukça dikkat çekici bir nitelik barındırmaktadır. Sizin için Cam güzeli çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Cam güzeli çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını derledik.
#Cam Güzeli ÇiçeğiBenjamin çiçeği; benzersiz yapraklarıyla çok büyük beğeni toplayan bir bitkidir. Evlerde sık sık yetiştirilen çiçekler arasında bulunur. Fakat bu çiçek, değişime pek uyum sağlamaz ve bulunduğu mekanda çok zor bir adaptasyon süreci yaşar. Bu yüzden yetiştirilmesi konusunda dikkat edilmesi gerekir. Peki Benjamin çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Benjamin çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Benjamin ÇiçeğiKivi en sevilen meyvelerdendir. Yakın zamanda yaygın olarak hayatımıza giren kivi lezzeti ve sağlığa faydalı olmasıyla çok tüketilmektedir. Kivinin ilgi görmesi sonucu kivi fidanı yetiştirmek isteyenler de artmıştır. Kivi fidanı nasıl ve ne zaman dikilir konusu da sıkça merak edilmeye başlamıştır. Kivi fidanı nasıl ve ne zaman dikilir? Kivi fidanı yetiştirme, bakımı ve fiyatları ile ilgili tüm bilgileri derledik.
Takip edenler bilir: Sıkça yaşadığımız kuraklığa ve bunun sonucu temiz su sıkıntısına dikkat çekiyoruz. Dünyanın üçte ikisi su ama içme, kullanma, tarım ve sanayi için kullanılacak miktar, su varlığının sadece binde 6’sı. Ülkemizde ‘kişi başına düşen 1340 metreküp’ ile su fakiriyiz’. Çorlulu olduğumuz için Trakya’yı çok iyi biliriz. Trakya’da durum daha vahim. Bilim adamları Trakya’nın, suyun ‘mutlak yetersiz’ (absolute scarcity) olduğu bölgeler sınıfına girdiğini söylüyorlar.
#YazarBitkisel üretim ve teknolojileri bölümü tarımsal üretim içerisinde bulunan bütün teknoloji ürünlerini içermektedir. Bununla beraber bu üretimlerin prosedürü ve bitkisel üretimde verimin çoğalması adına çalışmalar yapılmaktadır. Sizler için bitkisel üretim ve teknolojiler bölümü hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
#Bitkisel Üretim Ve Teknolojileri Bölümü Nedir?Türkiye tarım açısından zengin birçok imkana ve kaynağa sahip olmaktadır. Tarım faaliyetlerinin içerisinde ise seracılığın ayrı bir önemi bulunmaktadır. Tarım sektöründe bu kadar önemli bir pozisyonda olan seracılığın ise uzmanlar tarafından yönetilmesi hem üretim kalitesinin artması hem de sürdürülebilirliği açısından önemli olmaktadır. Bunu sağlamak ve kalifiyeli insanlar yetiştirmek amacıyla da üniversite programlarına seracılık bölümü eklenmiştir. Hakkında çok fazla bilgi sahibi olunmayan bu bölüm ile ayrıntılı bilgileri sizler için derledik.
#Seracılık (Myo) Bölümü Nedir?Faydaları ve kattığı lezzet dolayısıyla oldukça fazla tüketilen sarımsak, soğuğa dayanıklı bir bitkidir. Ekim zamanına göre bakım ihtiyaçları değişen sarımsak, taze ya da kuru olarak hasat edilme kararına göre farklı tarihlerde hasat edilebilir. Kaliteli sarımsak yetiştirmek için toprakların içerisinde bulunan mineraller büyük etkendir. Peki, severek tüketilen sarımsak ne zaman ekilir? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#SarımsakEvde yetiştirebileceğimiz bitkiler arasında seçenek çok. Artık sosyal medya da bazılarını daha önce hiç görüp duymadığımız, ilginç çeşitlerle dolu. Hangisini almalı, özellikleri neler, yetiştirirken nelere dikkat etmeli diye merak ediyorsanız alanında uzman isimlerden öneriler topladık...
#Gazetehaberleri19-20 Şubat tarihlerinde Berlin’de gerçekleşecek olan IoT konferansı Bosch ConnectedWorld 2020’de, nesnelerin internetinin daha bugünden neleri mümkün kıldığını ve gelecekte yolda, evde ve işte hangi çözümlerin günlük yaşamı kolaylaştıracağı sergilenecek.
#Iot