Kahramanmaraş depreminin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bölgeye ayni yardım gönderimleri için seferber oldu. Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinin ardından AFAD ve Kızılay gibi kurumların yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yardım gönderimleri için çalışmalarını başlattı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, konuyla ilgili "Ayni yardımlara rahat ulaşım için 250 market oluşturulacak." dedi. Bakanlıktan yapılan açıklamada da bireysel ve kurumsal bağışlar için atılacak adımlar duyuruldu. Peki, Deprem bölgesine ayni yardım nasıl ve nereden gönderilir? Ayni yardım nedir? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#Deprem BölgesiAlmanya’da partilerin finansmanı yasalarla belirlenmiştir. Parti üyelerinin ödedikleri aidatlar, büyüklü küçüklü şirketler tarafından yapılan bağışların yanı sıra bireysel ve kurumsal bağışlar ile milletvekillerinin katkı payları, partilerin önde gelen sistematik finansman kaynağıdır. Tabii bir de devlet katkısı.
#BağışPaylaşma Günü, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çeşitli etkinlikler ve kampanyalarla kutlanıyor. Bu yıl 3 Aralık’ta kutlanacak bu özel gün vesilesiyle sivil toplum kuruluşlarına yapılan kurumsal ve bireysel bağışların, gönüllülük çalışmalarının ve paylaşım kültürünün yaygınlaşması hedefleniyor. Konuya öncülük eden Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) Genel Sekreteri Rana Kotan’la konuştuk.
#Rana KotanKahramanmaraş’ın merkezinde gerçekleşen depremlerin ardından bankaların 2022 kârlarından 50 milyar lirayı deprem bölgesine bağışlayacakları açıklanmıştı. Son olarak Halkbank, Garanti BBVA ve Yapı Kredi de depremden etkilenen şehirlerde bağışlardan borç ertelemeye kadar büyük çaplı destekler açıkladı.
#KahramanmaraşBir şirkete yön veren, onu başarıya ya da başarısızlığa götüren en önemli ögenin insan olduğunu vurgulayan Berteks Tekstil A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Filiz Çarıkçı, “Vizyonumuz gelişmiş ve başarıya ulaşmış dünya şirketleri arasında anılmak olduğu için çok iyi bir insan kaynağı alt yapısına sahip olmaya ve bu kaynağı da devamlı geliştirmeye önem veriyoruz” diyor.
#BURSATürk Eğitim Vakfı (TEV) tam 53 yıldır, 90 bine yakın gencin hayatını değiştirdi, değiştirmeye devam ediyor. Her yıl 2 bin yeni öğrenciye öğrenim hayatlarını sürdürmek için destek veren TEV’in Genel Müdürü Yıldız Günay, daha çocukluk yıllarından itibaren aile geleneği sosyal yardımı hayatının her aşamasına koymuş biri.
#TEVYıllardır üzerine umutsuzluk bulutları çöken İstanbul yeni bir kültürel patlamanın eşiğinde. Uzmanların şimdiden Türk sanatında ‘üçüncü dalga’ dedikleri bu atılımın en önemli ayağı Dolapdere’de açılan çağdaş sanat müzesi Arter. Dünyadaki benzerlerine meydan okuyan Arter sanat dünyamızda oyunu değiştirecek. Kurucu direktörü Melih Fereli’yle bir araya geldik. Müzenin kuruluşuyla ilgili bilinmeyenleri, Koç ailesinin rolünü ve projenin misyonunu konuştuk.
#DolapdereKanser Savaşçıları Derneği “Saçım Saçın Olsun” projesiyle iki yılda 3 bini aşkın kişiden 9 kilometre saç topladı. 1000'e yakın kanser hastasına peruk hediye etti. Dernek Başkanı Aslı Ortakmaç, “Projemizin sağlıklı ve daha yaygın şekilde büyümesi ve devam etmesi için yeni yol arkadaşları arıyoruz” dedi.
#KanserSosyal Bağış Hareketi, Türkiye’de bireysel bağış ve sivil toplum kuruluşu (STK) bilincini uyandırmak adına çalışmalarına devam ediyor. Her ay bir STK’nın tanıtılarak ayın ikinci perşembesinin Sosyal Bağış Günü olduğu hareketin dördüncü STK’sı Kanserli Çocuklara Umut Vakfı oldu. Dezavantajlı çocukların tedavilerinin sürekliliğinin sağlanması hedefiyle yola çıkan KAÇUV, 13 Temmuz Perşembe günü bağışçıların desteğini bekliyor.
#KAÇUVYaklaşık beş yıldır 'Suriye İnsani Yardım Operasyonu’nu kapsamında yüzbinlerce Suriyeliye yardım eden Türk Kızılayı “Görmezden Gelmeyin” sloganıyla yeni bir kampanya başlattı. Kampanyanın amacı, kış nedeniyle zor günler geçiren Suriyelilerin içinde bulunduğu duruma işaret ederek, hayırseverlerin dikkatini çekebilmek.
#Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi AkarMilli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİSAD (Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği) tarafından, 5 Haziran 2005’te başlatılan “Bilgisayarlı Eğitime Destek” kampanyasına bir destek de Fiba Grubu’ndan geldi. Fiba, “Bilgisayarlı Eğitime Destek” kampanyası için Türkiye çapında 188 okula yaklaşık 4 bin PC bağışlıyor.
Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak projesi olan "Bilgisayarlı Eğitime Destek" kampanyası, işadamlarına verilen bir yemekle tanıtıldı. Yemeğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katıldı.