Vatandaşın temel gıda ürünü olan ve toplu halde alınan paketli ürünlere gramaj standardı getirilmesi gerektiğini ifade eden TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “Normalde 500 gram, 1 kilogram veya 5 kilogram olarak satılan ürünler, küsuratlı gramajlarda satıldığında tüketicinin kafası karışıyor ve farklı markalardaki aynı ürünü kıyas yapma imkânı ortadan kalkıyor” diye konuştu.
#GazetehaberleriTürkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ekonomik dalgalanma yaşadığımız bir dönemde kimse kafasına göre fiyat belirleyerek serbest piyasa koşullarını fırsatçılığa çevirmemeli." ifadesini kullandı.
#Gıda Ürünlerinde FırsatçılıkOkulların açılmasına kısa bir süre kalan alışveriş telaşına giren velilere yönelik TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil uyarıda bulundu. Şendil, “Merdiven altından, ne olduğu belli olmayan, ucuz ürünleri almayın. Çünkü bunlar çok sağlıksız” dedi.
#Tüm Kırtasiyeciler DerneğiAlışveriş merkezlerinde dolaşırken birçoğumuz hem kısa bir dinlenme molası hem de rahatlama hissi için masaj koltuklarına oturmuşuzdur. Bu koltuklarda masaj yaptırmak kısa süreli rahatlama sağlasa da çoğumuz tehlikenin farkında değiliz. Uzmanlar, bu koltukların yanlış kullanımının felce kadar giden ciddi problemlere neden olabileceğini söylüyor. Peki, neden bu kadar zararlı? Doçent Doktor Mustafa Çorum ile konuştuk.
#SağlıkTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ülkemizde ve dünyada yaşanan gıda kayıpları ve israfına ilişkin, "Üretilen her ürünün bir gramı dahi israf edilmeyecek kadar değerlidir" dedi.
#Şemsi BayraktarGünümüzde pandemi ve internet kullanımının her gün hızlı bir şekilde artması nedeniyle Yurtdışı ihracat için dijital pazarlama müthiş bir şekilde önem kazandı. We Are Social ve Hootsuite açıklanan verilerine göre 2020 yılında Dünyada 4,5 milyar kişi aktif olarak internet kullanıyor. Ülkemizde ise TÜİK açıkladığı verilere göre 2019 yılında 16-74 yaş internet kullanım oranı 2019 yılında yüzde 75.3 ilen 2020 yılında pandeminin etkisi ve internet kullanımın artmasıyla beraber yüzde 79 oldu.
#TeknolojiPandemi döneminde çalışmak, iletişim kurmak, eğitim almak, alışveriş yapmak ve destek hizmetleri için internet kullanımı en üst seviyelere ulaştı. Artan internet kullanımı ve evden yapılan bağlantılarda yaşanan güvenlik zafiyetleri, siber saldırılarda 2020 Mart ayından itibaren yüzde 400 oranında artış yaşanmasına neden oldu. Ancak bu saldırıların başarıya ulaşmasını önlemek mümkün. Uzmanlar, hem şirketlerin hem bireylerin 5 maddede siber saldırılardan nasıl korunabileceğini açıkladı.
#Black FridaySevgililer Günü’ne sayılı günler kala indirim aldatmacalarının arttığına dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Birçok yerde aylar öncesinden ürünlerin fiyatı şişirilip indirim adı altında normal fiyatının bile üstünde satılıyor” dedi.
#Bendevi PalandökenTam 19 yıldır dünyanın en önemli kadın-moda dergilerinden ELLE’in genel yayın yönetmeni. Medya dünyası onu çok iyi tanıyor. Ama ünü plazaların dört duvarı arasına sıkışıp kalmış da değil. Aksine adı sokaklarda, ormanlarda... Çünkü aynı zamanda Türkiye’deki en ateşli hayvan hakları savunucularından biri. Işın Görmüş’le medyayı, modayı, tasarım dünyasını ve tabii ki Hayvan Hakları Kanunu’ndaki büyük boşlukları konuşmak için bir araya geldik...
#Işın GörmüşHürriyet Ankara’nın “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesi kapsamında Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Ankara Üniversitesi’nden sonra Hacettepe Üniversitesi’ne konuk oldu. H.Ü Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, “Öğretim üyesinin, öğrenci temsilcisinin her konuyu rahatlıkla konuşabildiği Ankademi projesindeki bu iklime Türkiye’nin ihtiyacı var” dedi.
#AnkademiTÜRKİYE’de faaliyet gösteren pastanelerin yarısından fazlasını KOBİ’lerin oluşturduğunu ifade eden Pastacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydemir, “Küçükler büyük firmaları takip etmeli. Ürünlerindeki kaliteye özen göstermeli. Yeni alacakları makineleri iyi araştırmaları ve teknolojiye ayak uydurmaları gerekiyor” dedi.
#PastaneAnkara Fotoğrafçılar Odası Başkanı Mehmet Emin Uluyüz, bazı fotoğrafçıların çok ucuz tarifeler uygulayarak, sektörde haksız rekabet yarattığını savundu. Ankara’da Oda üyesi 500 fotoğrafçıdan en az 98’inin dijital fotoğrafa geçtiğini belirten Uluyüz, dijital teknolojisinin daha iyi öğrenilebilmesi için 2007 başında bir "photoshop" kursu açacaklarını belirtti.