beyin hücresi haberleri sayfasında beyin hücresi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 381 beyin hücresi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bilim dünyasındaki gelişmeler hayret verici verici sonuçlar yaratmaya devam ediyor. Bilim insanlarının yaptığı son çalışmayla yapay olarak üretilen beyin hücrelerinin başarabildiği şeyler dünya çapında şaşkınlık yarattı.
#Beyin HücresiBeyinde sinir hücrelerinin arasında bağlantı yolları bulunmaktadır ve bu yollar sayesinde bütün hücreler birbirleriyle haberleşmektedir. Komşu sinir hücreleri, beyin içerisine yeni bir bilginin girmesi durumunda ya da beynin çevresel nitelikteki bir tehlikeye maruz kaldığında birbirleriyle haberleşerek çözüm üretmektedirler ve bu şekilde süreci birlikte yönetmektedirler. Bütün dış olaylara karşı uyumun sağlanabilmesine yardımcı olan bu sürece ise beyin esnekliği adı verilmektedir. Sizin için beyin hücresinin ne olduğunu ve yenilenip yenilenemediğini, beyin hücrelerinin ne iş yaptığını ve özelliklerini derledik.
#Beyin HücresiKoronavirüs salgını dünya çapında yayılmaya, çok sayıda can almaya devam ediyor. Virüsü yenip bu kabustan kurtulmak için aşı ve ilaç çalışmaları son hızla devam ederken uluslararası bilim insanlarının yaptığı yeni bir çalışma koronavirüsle ilgili korkuları yeniden alevlendirdi.
#KoronavirüsUzun yaşamak son dönemde herkesin hayali haline geldi. Ancak uzun yaşamak kadar hem fiziksel hem de zihinsel anlamda sağlıklı yaşamak da önemli... Geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir araştırma, insan beyninin yaşlanması bağlamında üç kritik dönemeç olduğunu ortaya koydu.
#SağlıkEğitim sistemini oluşturan pek çok öge içinde öğretmen, öğrenci ve eğitim programı (müfredat) üçlüsü, diğerlerine oranla daha öne çıkar. Bu üçlü içerisinde de diğerlerini etkileme gücü daha fazla olan öğretmendir. Öğretmenlik ise Altan’ın (2006) da belirttiği üzere zihinsel bir uğraştır; öğretmen de bir bilgi teknisyenidir.
#Prof. Dr. Kasım Kıroğlu2023’te bilim ve teknoloji alanında birçok gelişmeye tanık olduk. Yapay zekâyı her zamankinden çok konuştuk. Kimi gelişmeler distopik bilimkurgu filmlerini aratmadı. Belki bu yıl da uzaya turistik gezi yapacağız ama doğaya verdiğimiz hasarın önüne bir türlü geçemiyoruz. Bilim insanlarından geçen yılı değerlendirmelerini ve 2024’e dair öngörülerini bizimle paylaşmalarını istedik.
#Hazan Aköz IşıkBilim dünyasındaki gelişmeler hayret verici verici sonuçlar yaratmaya devam ediyor. Bilim insanlarının yaptığı son çalışmayla yapay olarak üretilen beyin hücrelerinin başarabildiği şeyler dünya çapında şaşkınlık yarattı.
#Beyin HücresiMR, yani manyetik rezonans görüntüleme, halk arasında daha çok kullanılan ismiyle tomografi, tıp dünyasının bize sunduğu en faydalı araçlardan biri. Peki ya size bu yöntemle düşüncelerimizi okumanın mümkün olabileceğini söylesek?
#MRABD'de 2006 yılında yayımlanan ve sonrasındaki yüzlerce Alzheimer çalışmasına temel oluşturan bir makalenin verilerinin manipüle edildiği iddiaları bilim dünyasını ayağa kaldırdı. Peki şimdi ne olacak? Onca emek ve yatırım boşa mı gidecek? Uzmanlar ne diyor?
#AlzheimerAtaşehir'de geçtiğimiz kasım ayında hiç tanımadığı mimar Başak Cengiz'i yolda yürürken samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz, 3 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme verilen cezalarda takdiri indirim uygulamadı. Kararın ardından adliye önünde açıklama yapan Başak Cengiz’in annesi Beyhan Cengiz, "Bugün Başak Cengiz’in bayramı. Hakim, kadınlara umut olacak haberi verdi. Davamız sonuçlandı. Hakimin ağzından çıkan kelimeye odaklandım. İnanın çok acı. Ama kadınlara umut oldu. Hakim, umut kararını verdi. Haklının yanında durdu” ifadelerini kullandı.
#Can Göktuğ BozBiliminsanlarına göre Dünya’nın tıpkı üzerinde yaşayan bireyler gibi bir zekâsı ve bilinci var. Hatta ‘bütünün toplamı parçalarından fazla eder’ fikrine göre içimizdeki en zeki o! Görüş üzerine biraz düşününce gezegene yaptığımız her tür tahribatın bir canlıya eziyet etmekten farksız olduğunu anlayabiliriz.
#Umut Fırat EroğluBeyin küçülmesi, Serebral Atrofi olarak adlandırılmaktadır. İnsan yaşlanmaya başladığında kendini gösterir. Ancak öncesinde de bazı nedenlerden dolayı görülmektedir. Peki, beyin küçülmesi neden olur, belirtileri nelerdir detayları ile derledik.
#SağlıkBilim insanları yaptıkları son araştırma ile kadın ve erkek beyinlerinin gerçekten farklı çalıştığını ortaya koydu. Fareler üzerinde yapılan incelemelerde bir cinsiyette diğerinden çok daha aktif olan bin gen bulundu. Bu genler davranışları etkilediği gibi olası beyin rahatsızlıklarında da bir risk faktörü olarak dikkat çekiyor.
#KadınBeyinde sinir hücrelerinin arasında bağlantı yolları bulunmaktadır ve bu yollar sayesinde bütün hücreler birbirleriyle haberleşmektedir. Komşu sinir hücreleri, beyin içerisine yeni bir bilginin girmesi durumunda ya da beynin çevresel nitelikteki bir tehlikeye maruz kaldığında birbirleriyle haberleşerek çözüm üretmektedirler ve bu şekilde süreci birlikte yönetmektedirler. Bütün dış olaylara karşı uyumun sağlanabilmesine yardımcı olan bu sürece ise beyin esnekliği adı verilmektedir. Sizin için beyin hücresinin ne olduğunu ve yenilenip yenilenemediğini, beyin hücrelerinin ne iş yaptığını ve özelliklerini derledik.
#Beyin HücresiYaşadığımız dünyada birçok zararlı alışkanlık, insan hayatını tehdit etmektedir. Bu alışkanlıklardan birçoğu sağlığa zararlıdır. Bazıları ise insanların psikolojisini ve sosyal ilişkilerini olumsuz etkiler. 6. Sınıflar için ''Zararlı Alışkanlıklar'' konusunu tüm yönleriyle anlattık.
#6. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Zararlı Alışkanlıklar Konu AnlatımıKoronavirüs salgını dünya çapında yayılmaya, çok sayıda can almaya devam ediyor. Virüsü yenip bu kabustan kurtulmak için aşı ve ilaç çalışmaları son hızla devam ederken uluslararası bilim insanlarının yaptığı yeni bir çalışma koronavirüsle ilgili korkuları yeniden alevlendirdi.
#KoronavirüsUnutkanlık, zihin yorgunluğu, odaklanmada güçlük yaşamak ve dikkat eksikliği günümüzde genç yaşlı fark etmeksizin 7’den 70’e tüm yaş gruplarında çağın problemi haline geldi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin Koçan hafızamızı güçlendirmek ve odaklanma problemi yaşamamak için soframızda düzenli olarak yer almaları gereken besinleri anlattı.
#Beyin Sağlığı“İster anne karnında olsun, ister doğduktan sonra olsun bir çocuğun beyin gelişimini tek başına artıracak bir yöntem, ilaç veya besin maddesi olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Aksi takdirde insanlarda boyut ve gelişim olarak çok farklı düzeyde beyin yapılarıyla karşılaşırdık” diyen Çocuk Nörolojisi Uzmanı Doç. Dr. Adnan Ayvaz, anne karnındaki bebeklerin beyin gelişimini etkileyen faktörleri açıkladı.
#Bebek Gelişimi Hakkında