Meme silikonuyla ilgili ne zaman konuşulsa laf döner dolaşır patlamasına gelir. Silikon üreten belli başlı firmalar artık ürünlerinin patlama veya yırtılmasına karşı 10 yıla varan garanti veriyor. Rebabet bununla sınırlı değil, firmalardan biri patlamasının yanısıra, silikonun etrafının dokuyla kaplanarak şeklinin bozulmasına karşı da sigorta yapıyor.
Tatil sezonundayız. Tatil deyince genelde diyetler bozuluyor, dışarıda yiyip içiliyor. Açık büfeler, çeşmeden doldurulan sınırsız içecekler, rengarenk dondurmalar bizi cezbediyor ama eğer dikkatli olmazsak tatilimiz yaşayacağımız mide-bağırsak hastalıkları yüzünden kâbusa dönebiliyor. Peki tatilde bağırsak sağlığı için nelere dikkat etmek gerekir? Bunu önlemek ve hastalandığımızda semptomları hızla hafifletmenin yolları neler?
#Gıda GüvenliğiYaz aylarında piknik ve plaj keyfi, gıda zehirlenmesi riskiyle gölgeleniyor. Sıcak ve nemli ortamlarda bakterilerin hızla çoğalması, açık alanda tüketilen yiyecekleri tehlikeli hale getiriyor. Peki, hangi yiyecekler bu risk altında? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkBebeğin ilk 6 ay tüm gereksinimini sağlayan anne sütü, sanal ortama düştü. Doğum sonrası sütü fazla olan anneler, bu mucizevi besini internet siteleri üzerinden yasal olmayan şekilde satışa çıkardı. DHA’nın telefonla ulaştığı bu ailelerden bazıları bunu hayır amaçlı yaptığını belirtirken bazıları da sütün 100 miligramını 100 liraya sattığını söyledi. İnternet üzerinden alınacak sütlerin sağlık risklerine dikkat çeken uzmanlar ise "Kaynağı bilinmeden bebeğe verilen bu sütler hepatit, AIDS gibi hastalıklar ve çeşitli enfeksiyonlara yol açabilir" uyarısında bulundu.
#İstanbulGenellikle haftalık olarak yapılan mutfak alışverişlerinde alınan ürünlerin birçoğu buzdolabında muhafaza ediliyor. Dolayısıyla hem israfı önlemek, hem besin değerlerini korumak hem de sağlık açısından buzdolabı, hayatımızda çok önemli bir yer tutuyor. Temizliğinden yerleştirme düzenine kadar dikkat edilmesi gereken birçok kural bulunuyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Aslıhan Altuntaş, buzdolabı düzeninde uyulması gereken kurallar hakkında önemli bilgiler verdi.
#BuzdolabıYemek israfına kayıtsız kalamıyorum! Çorbada kullanmak varken çöpe atılan sebze sapları, dolu tabaklardan hunharca sıyrılan yemekler, açık büfelerde tabağını ağzına kadar doldurup sonra yarısını yemeden masadan kalkan insanlar, süpermarketlerde yiyemeyeceğini bildiği halde çocuğunun her gördüğünü almasına izin veren ebeveynler…
#İdil TatariYaz aylarında besin zehirlenmesi vakalarında artış olduğunu belirten İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Endokrinoloji Beslenme Diyet ve Metabolizma Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mücahit Özyazar, bozuk ve mikroplu gıdaların tüketilmesiyle aşırı ishal, kusma ve ateş yükselmesi vakalarının arttığına dikkat çekiyor.
Erciyes Üniversitesi (EÜ) Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Araştırma Görevlisi Diyetisyen Dilek Katrancı, et ve sebze gibi besinler ile unlu ve hamurlu yiyeceklerin aynı tezgahta aynı araç gereçlerle hazırlanmasının Türk mutfağında en sık yapılan yanlış olduğunu belirterek, bu durumun çapraz bulaşma riskini gündeme getirip bakteri üremesine neden olduğunu söyledi.