Agnostisizm, metafizik ve soyut varlıkların bilinemeyeceği görüşünü savunan felsefi bir akımdır. Bu akıma göre üzerinde deney yapılamayan ve gözlemlenemeyen olguların bilinmesi mümkün değildir. Agnostisizmin özellikleri nelerdir, kurucusu ve temsilcileri kimdir? Merak edenler için detayları derledik.
#Agnostisizm Nedir?Pozitivizm, metafizik bir temele dayanan inançların yerine olguları ve mantığı koyan bir düşünce sistemidir. Olguculuk olarak da nitelendirilen Pozitivizmde rasyonalizm, bilim ve akılcılık ön plandadır. Pozitivizm (olguculuk) hangi dönemde ortaya çıkmıştır, kurucusu kimdir? Sizin için detaylı bir şekilde araştırdık.
#Pozitivist Ne Demek?Fotoğrafın ustası Ara Güler 1. ölüm yıl dönümünde anılıyor. Bertrand Russell,Nazım Himet, Winston Churchill, Arnold Toynbee, Salvador Dali ve Picasso gibi önemli isimleri fotoğraflayarak dünya çapında adını duyuran Ara Güler, 1979'da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin foto muhabirliği dalındaki birincilik ödülünü aldı. İşte, Ara Güler’in hayatına dair bilgiler…
#Ara Güler 1. Ölüm Yıl DönümVenedik Film Festivali’nde Altın Aslan alan ‘Joker’le açılacak 18 Filmekimi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl TV+ işbirliğiyle 4-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İstanbul ile birlikte Ankara ve İzmir’de de sinemaseverlerle buluşacak 18. Filmekimi’nin biletleri 28 Eylül Cumartesi günü satışa çıkıyor. İşte filmlerin açıklamalı tam listesi...
#Filmekimi 2019İş Bankası Maximum Kart’ın ana partnerliğinde 15-25 Şubat tarihlerinde İstanbul, 1-4 Mart arası ise Ankara ve İzmir’de düzenlenecek 17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin biletleri hazır bugün ön satışa çıkmışken ‘aman kaçırmayın’ dediğimiz 25 filmi seçtik.
#!F İstanbul Bağımsız Filmler Festivali2017 Afrika Uluslar Kupası bugün Gabon'da başlıyor. Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig'den toplam 19 futbolcunun boy göstereceği turnuva boyunca gözler Kara Kıta'da olacak. Beşiktaşlı Aboubakar, ile Fenerbahçeli Sow'un aralarında bulunduğu önemli oyuncular sezonun ikinci yarısının ilk haftalarında takımlarını yalnız bırakacak.
#Afrika KupasıSALT’ın, Türkiye’nin modernleşmesini farklı yönleriyle ele alan ‘Modern Denemeler’ serisinin beşinci adımı ‘Aşı’, dün SALT Galata’da açıldı. Araştırmacı ve mimar Aslıhan Demirtaş’ın hazırladığı sergi, Türkiye Cumhuriyeti’nin modernleşme sürecinin parçası olan baraj yapımı faaliyetlerini inceliyor, onları bitkilerin aşılanma eylemine benzetiyor.
Yarın 12 Ocak’ın ikinci yıldönümü. Acaba kaç kişi hatırlayacak? Laurent Dubois’nın “Haiti: Tarihin Artçı Depremleri” adlı kitabı tam zamanında piyasaya sürüldü. Orta ve Güney Amerika’nın yoksul kitleleri bir kez daha keder gözyaşları dökecek, tüm zamanların üçüncü en büyük depreminde can verenlerin anısına mumlar yakacak.
Nobel kazanmış yazar Naipaul’un ülkemize gelmesini engelledik. Avrupa’nın en iyi film ödüllerini almış Emir Kusturica’yı sınır dışı ettik. Reşat Nuri Güntekin’in “Yaprak Dökümü” ve Vedat Türkali’nin “Fatmagül’ün Suçu Ne?” eserlerinden uyarlanan dizileri “ahlaklı” bulmayıp, ekrandan kaldırmaya çalışıyoruz. Madem öyle, “Ahlak komitesine bir iyilik yapayım” dedim ve kendi yasak listemi yayınlamaya karar verdim! Bakın hangi ünlü isimler var listemde?..
Berlin Filarmoni Orkestrası binasında bu hafta çıkan yangın, klasik müzik severlerin yüreğini ağzına getirdi. Bu bina sadece müzik tarihi açısından değerli değildi; soğuk savaş döneminin simgelerinden biriydi. CIA gölgesindeki Kültürel Özgürlük Komitesi, Avrupa’nın kültürel hayatına egemen olan solcu aydınlara karşı neler yaptı? Sanatçıları, yazarları ve müzik adamlarını nasıl kullandı? Hitler yanlısı dünyaca ünlü Alman müzik adamlarının ilginç "transfer" hikáyeleri...