Bergen'in hayatı ve biyografisi, hayatını anlatan filmin ekranlara gelmesiyle bir kez daha gündemde yer aldı. Atv ekranlarında 27 Ağustos Salı akşamı yayınlanan "Bergen" filmi, arabesk müziğin unutulmaz ismi Bergen'in hayatını konu alıyor. Bergen'in mezarı neden kafeste? sorusu da bu sebeple merak ediliyor. Filmin yayınlanmasının ardından Bergen'in gerçek adı, şarkıları ve hayat hikayesi izleyiciler tarafından merakla araştırılıyor. "Arabesk'in Kraliçesi" lakabıyla bilinen Bergen'i, filmde başarılı oyuncu Farah Zeynep Abdullah canlandırıyor. Bergen'in hayatı boyunca karşılaştığı zorluklar ve trajik sonu, izleyicileri derinden etkiliyor. Bergen, 1986'da çıkardığı "Acıların Kadını" albümüyle büyük bir çıkış yakalamıştı. Ancak hayatı boyunca yaşadığı zorluklar ve trajik ölümü, onu efsanevi bir isim haline getirdi. Peki, Peki, Bergen kimdir, ne zaman ve nasıl öldü?
#Bergen Nasıl ÖldüŞarkıcı Bergen kimdir? sorusu hayatını anlatan filmin ekranlara gelmesiyle bir kez daha gündemde yer aldı. Bergen'in hayatı hakkında bilgiler, izleyiciler tarafından merak ediliyor. Şarkıcı Bergen'in hayatına odaklanan 'Bergen' filmi 4 Mart 2024 Pazartesi akşamı TV ekranlarında tekrar izleyici ile buluşacak. ATV ekranlarında yayınlanacak film saat 20.00'de başlayacak. Farah Zeynep Abdullah, filmde Bergen'e hayat veriyor. "Arabesk'in Kraliçesi" olarak da bilinen Bergen'in mezarının neden kilitli olduğu da araştırılıyor. Acıların Kadını albümü ile büyük ün kazanan sanatçı, hayatının büyük bir bölümünde birçok zorlukla karşılaşmıştır. Peki Bergen kimdir, gerçek adı ne? Şarkıcı Bergen ne zaman, nasıl öldü, mezarı neden kafeste? İşte ayrıntılar...
#BergenBiri tanınmış bir müzik yazarı olmak üzere, üç birbirine benzemez arkadaşımdan gelince aldım kadraja. Esila isimli bir şarkıcı söylüyor: “Sürüne Sürüne Geber Ağla”. Sözler böyle ama şarkı oryantal ve neşeli. Tam da içinden geçtiğimiz kültürel iklimin fotokopisi gibi. Peki yazın şarkısı olur mu? At fav’a bekle.
#Savaş ÖzbeyTarihe belki de en çok tartışılan nesillerden biri olarak geçecek Z Kuşağı. Hayatın her alanında ezberleri bozuyor, farklı bir geleceğin temelini atıyorlar. Onları yakalamak zor. Ama bunu izledikleri stratejilerle başaran markalar, sanatçılar, siyasetçiler ve reklamcılar var. Mesela şarkıcı Edis “Uyum sağlamak için rol yapmanıza gerek yok. Kapılar sonsuza kadar açık bu yeni dünyada” diyor.
#Z Kuşağıİnsanın yüreğini dağlayan sesiyle, yaşadıklarıyla ve kocasından gördüğü şiddetin yanı sıra trajik sonuyla toplumsal hafızamızdaki yeri derin olan bir isim, Bergen. Hayatını anlatan filmde Farah Zeynep Abdullah, ‘Acıların Kadını’ olarak bilinen sanatçıyı canlandırırken şarkılarını da söylüyor, etkileyici bir performans sergiliyor. Mehmet Binay-M. Caner Alper ikilisinin imzasını taşıyan ‘Bergen’, ‘kadın cinayetleri’ meselesine de dikkat çekiyor.
#BergenProfesyonel müzik hayatına 2000’de, Anima grubunda şarkı yazarak ve söyleyerek başlayan Ceyl’an Ertem, ilk solo albümü ‘Soluk’u 2009’da çıkarmıştı. ‘Ütopyalar Güzeldir’ ve ‘Amansız Gücenik’ten sonra, geçen yıl, -Ahmet Kaya’dan Bergen’e- müziğin efsanelerinin şarkılarını seslendirdiği albümü ‘Yuh’u yayımladı. Cover’larıyla olduğu kadar düet çalışmalarıyla da büyük ilgi gören Ceyl’an Ertem’in son albümü ‘Yine de Amin’ (Sony Music) geçen hafta çıktı. Ertem’le bir araya geldik, albümün ayrıntılarını, ‘bulanık sular’ olarak tanımladığı bugünleri konuştuk.
#Ceylan Ertem2005 Almanya güzeli seçildikten sonra tiyatro oyunculuğu, sinema oyunculuğunun yanı sıra ilk kitabını da çıkararak adını zirveye taşıyan 28 yaşındaki Aslı Bayram, geleceğinde “Keşke” demek istemediğini söyledi. Aslı Bayram, “Çoğumuz geçmişimde 'keşke bir meslek yapsaydım veya keşke şansımı deneseydim' diyoruz.
Yaprak Dökümü’ dizisinin Ceyda’sı ‘Nekrüt’ filminde rol aldı. Başak’la; rol aldığı filmi, dizide başarıyla canlandırdığı Ceyda’yı, kendi yaşadıklarını konuştuk. Bu kadarla da kalmadık tabii. Aşk ve hayat da sohbet konularımız arasındaydı. Bakın ortaya nasıl bir röportaj çıktı. Canlandırdığı soğuk rolün aksine sıcak ve samimi bir Başak var karşımızda. Bu keyifli röportaja buyurun diyoruz.
Bergen 12. ve 13. yüzyılda Norveç’in başkenti olmuş. 17. yüzyıla gelindiğinde 15 bin kişilik nüfusuyla İskandinavya’nın da en büyüğüymüş! Şehre yıllar önce ilk gittiğimde, nüfusu 224 bin kişi idi, son zamanlardaki ciddi artışla 231 bine ulaşmış! Başkent Oslo’dan sonra ikinci büyük kent olan Bergen, Türkiye standartlarına göre adeta bir ilçe. Giderken şemsiyenizi unutmayın, çünkü senenin 275 günü yağmur yağıyor!