Neredeyse her insanın cildinde görülen benler, çoğu zaman insan hayatını zorlaştırmayan basit sorunlar olarak biliniyor. Vücutlarında çıkan benlerin nedenini merak eden vatandaşlar da 'Vücudumuzdaki benler neden olur?' ve 'Benler nasıl yok edilir?' sorularına internetten yanıt arıyor. Peki, benler neden oluşur?
#Benler Neden Olur?Modern tıptaki gelişmelere rağmen bazen tıbbi durumlar düzeltilememektedir. İlerlemiş, ilerleyici veya ölümcül bir hastalık, herhangi bir yaştaki bir kişinin günler, haftalar, aylar veya bazen bir yıldan fazla bir süre içinde ölmesine neden olabilecek, tedavisi olmayan, yaşamı sınırlayan bir durumdur. Peki, tedavisi olmayan hastalıklar nelerdir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkCİLDİNİZ sizi sadece daha güzel, hoş ve genç göstermekle görevli değildir; sağlığınızı doğrudan etkileyen çok ama çok önemli işleri de üstlenir. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlgen Ertam Sağduyu, sağlıklı bir cilt için yüzdeki lekeler ve tedavi yollarını anlattı:
#1İngiltere’de bir doktor, TikTok’ta, tırnaklarımızın sağlığımız hakkında bize bazı ipuçları verdiğini anlatan bir video paylaştı. Video çok kısa sürede 8 milyon kişi tarafından izlendi, 760 bin beğeni aldı ve yüzlerce yorum yağdı. Peki, kaçımız bunun farkındayız ve tırnaklarımızdaki değişimleri önemsiyoruz?
#Tırnak Sağlığıİnsan sağlığını etkileyen pek çok faktör bulunur. Özellikle belli belirtiler ile ortaya çıkan bu hastalıklara zaman kaybetmeden doğru tedaviyi uygulamak gerekir. Bu şekilde hastalığın ilerlemesi de durdurulur. Nodül ise en merak edilen konulardan birisidir. Nodül nedir ve neden olur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Nodül Nedir?Bebeklerde doğum lekeleri bazen ilk yıllar içerisinde kaybolurken, bazı durumlarda da kişinin hayatı boyunca bedeninde taşıyacağı bir iz olarak kalabiliyor. Özellikle kanama ve enfeksiyon riskine açık lekelere dikkat edilmesi gerekirken, yanlış müdahaleler olumsuz sonuçlara da neden olabiliyor. Peki bebeklerde doğum lekesi neden olur? Doğum lekesi türleri nelerdir? Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Yeliz Karakoca, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#BebekCildin deri kısmına rengini veren melanin isimli renk pigmentleri, melanosit adı verilen cilt hücreleri sayesinde meydana gelir. Bu hücrelerin kontrolsüz bir şekilde bölünüp çoğalması ile meydana gelen cilt kanseri melanom veya melanoma olarak adlandırılır. Peki Cilt kanseri nedir? Cilt kanseri belirtileri nelerdir?
#Cilt KanseriGüneş ışınlarına bağlı gelişen cilt kanserleri, yıllar geçtikçe artan şekilde görülmektedir. 1970’li yıllardan bu yana en ciddi cilt kanseri olan malign melanomun dünyada görülme sıklığı %150, aynı dönemde bu hastalıktan ölüm oranları ise % 44 artmıştır.
#Cilt Kanseri