Çizgi Kitabevi’nin ‘Cumhuriyet Döneminde Dizisi’nin ikinci kitabı ‘Felsefenin Aydınlık Yüzü Bedia Akarsu’ çıktı. Felsefeci kimliğini akademinin dışına taşımayı başarmış ilk isim olan Bedia Akarsu’’yu şairler bile takip eder. Sözgelimi Ece Ayhan, Akarsu hakkında söz alır.
#Bedia AkarsuHer felsefecinin iyi bir yazar olması mümkün değil. H. Bülent Gözkân’ın ‘Kant’ın Şemsiyesi - Kant’ın teorik felsefesi üzerine yazılar’daki üslubu Ernst Cassirer’in yaratıcılığına benziyor. Kitap etüt odasında değil, mesai saatleri sonrasında evdeki çalışma odasında yazılmış gibi.
#Immanuel KantTürkiye’de felsefenin gelişmesinde büyük katkıları olan, özellikle dil, kültür ve ahlak üzerine önemli çalışmaları bulunan, bu alandaki değerli kaynaklardan Felsefe Terimleri Sözlüğü’nün yazarı Prof. Dr. Bedia Akarsu, perşembe günü 95 yaşında hayata veda etti. Prof. Dr. Akarsu, dün İstanbul’dan son yolculuğuna uğurlandı.
#Prof.Dr. Bedia AkarsuÖnceki gün 87 yaşında hayatını kaybeten ünlü şair ve yazar Melih Cevdet Anday, dün Büyükada'da toprağa verildi. Anday için ilk tören, sabah saat 10.00'da, 37 yıl yazı yazdığı Cumhuriyet Gazetesi'nde yapıldı. Gazete çalışanlarıyla çok sayıda sanatçı ve yazarın katıldığı törenden sonra cenaze Şişli Camii'ne getirildi. Anday'ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından alkışlarla toprağa verilmek üzere Büyükada'ya uğurlandı.
Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde bulunan ve ilk İslam üniversitesi olarak bilinen tarihi kalıntılar, 4 Haziran Dünya Felsefe Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıya evsahipliği yapacak. Çok sayıda yerli ve yabancı akademisyenin konferans vereceği toplantının onur konukları Arslan Kaynardağ ile Prof. Dr. Bedia Akarsu.
Felsefeci Hüseyin Batuhan'ın anılarını kaleme aldığı ‘‘İspanya'da Bir Şato’’ adlı kitabı yayımlanmadan büyük bir tartışma başlattı. Batuhan hazırladığı bu kitapta, Macit Gökberk, Bedia Akarsu, Nermi Uygur, İsmail Tunalı gibi eski çalışma arkadaşlarıyla ilgili ilginç anektodlara yer veriyor.