Özellikle söz konusu vücut ısısı olduğu zaman bebekler için bu durum önemli bir yere sahiptir. Belli bir derecede olması gereken bu aralık, bebeğin sağlıklı olup olmadığı noktasında etkin bir bilgi sağlar. Peki, bebeklerde vücut ısısı kaç derece olmalı? Yeni doğan bebeklerde uyurken ve uyanıkken vücut sıcaklığı değerleri üzerine detaylar.
#YenidoğanBebeklerde görülen ateşin normal değeri 36 olarak kabul edilmektedir. Bu değer bazı bebeklerde 36,5 olurken bazılarında ise 37 olabilmektedir. Fakat 37,5 üzeri olduğu zaman çocuklarda ateş olduğu kabul edilmektedir. Ateşin oluşma sebepleri genellikle virüslere bağlı solunum yolu enfeksiyonları olurken bazı durumlarda farklı sebeplerden dolayı da ateş görülebilmektedir. İşte bebeklerde normal ateş değerleri hakkında ayrıntıları derledik.
Bebeklerde ve çocuklarda dikkat edilmesi gereken durumlardan birisi de ateştir. Özellikle bebeklerde ateşin olup olmadığını anlamak için vücut ısılarını ölçmek gerekir. Bu nedenle ateş sınırının da bilinmesi gerekir. Peki Bebeklerde 34, 35, 36, 36.8, 37.2, 37.5, 37.7, 38 ve 38.5 ateş normal mi ve nasıl düşürülür? Sizlere bebeklerde ateş sınırları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#BebekVücut kendinde bir rahatsızlık hissettiğinde belirtiler ile bunu dışarı yansıtmaktadır. Vücudun verdiği tepkiler arasında en yaygın olan ateştir. Ateşlenmek bir rahatsızlık değil belirtidir. İnsan ateşi nedir? İnsanlarda ateş kaç olmalıdır? Bölgelere göre normal ateş kaçtır? Çocuklarda ateş kaç olmalıdır? Çocuklarda bölgelere göre ateş kaçtır? Sizler için vücut ısılarının normal derecelerini derledik.
#İnsan Ateşi Kaç Olmalı?Doğumdan itibaren bebeklerde ateşin belirli bir değer aralığında kalması çok önemlidir. O yüzden mutlaka miktar üzerinden devamlı olarak ateş ölçümü yapılması gerektiği ifade edilmektedir. Peki, bebeklerde ateş kaç olmalı? Bebeklerin ortalama ateşi kaç olur? İşte bu konuda merak edilen bilgiler.
#Bebeklerde Ateş Kaç Olmalı?Kreşe ya da okula başlayan çocukların, ilk defa kabalık ortamlarda bulundukları için bağışıklık sistemlerinin güçlenmediğine dikkat çeken Dr. Murat Cömert, “Vücut hiç bilmediği, tanımadığı bir mikropla karşılaşınca mikroba karşı yenik düşüp hastalanmaktadır. Vücut aynı mikropla tekrar karşılaşırsa buna karşı bağışıklık sistemimiz devreye girer ve hastalık oluşmadan atlatılmış olur. Özellikle çocukların okula başladığı ilk yılda 8-10 kez hastalanması normaldir” dedi.
#Dr. Öğretim Üyesi Murat CömertÇocuklarda idrar yolu enfeksiyonları, üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra en sık görülen enfeksiyondur. Özellikle küçük yaştaki çocuklar için risk oluşturan idrar yolu enfeksiyonları, henüz gelişmekte olan böbrekler için tehlikeli sonuçlar doğurabilmektedir. Erken tanı konulamayan ve tedavi edilemeyen çocuklar gelecekte hipertansiyon ve böbrek yetmezliği riski altındadırlar.
#İdrar Yolu EnfeksiyonuKış ayları özellikle çocuklar için hastalık mevsimi olarak biliniyor. Bu dönemde görülen rahatsızlıkların önemli bir çoğunluğu ise yüksek ateşe neden oluyor. Pek çok aile yükselen ateş değerleri ile karşılaştığında endişeye kapılıyor ve bilinçsizce yanlış yöntemlere başvurabildikleri için çocukların genel sağlık durumları olumsuz etkilenebiliyor.
#ÇOCUKFarklı sebeplerle sıklıkla görülen yüksek ateş, ebeveynlerin bebeklerinde karşılaşmaktan en korktukları durumlar arasında yer alır. Bir hastalık bulgusu olarak algılanan ateş, kimi zaman vücudun geliştirdiği bir savunma hareketiyken, kimi zamansa bir rahatsızlığın ilk belirtisi olabiliyor.
#BebekCorona virüsü vaka sayılarının yükselmesiyle birlikte ateş ölçümüne ilişkin bilgiler bir kez daha gündeme geldi. Vatandaşların yoğun talep gösterdiği kolonya, maske, eldiven ve dezenfektan gibi ürünlere ateş ölçerler de eklendi. Corona virüsünde ilk belirtilerinden birini yüksek ateş oluşturuyor. Peki, ateş nasıl ölçülür? Ateş ölçer nasıl kullanılır?
#Ateş Nasıl Ölçülür?Bebek ve çocuklarda yüksek ateş ebeveynlerin en çok paniklediği durumların başında geliyor. Ateşi düşürmek adına da birçok yönteme başvurdukları görülüyor. Peki çocuklarda ateş neyin işaretidir? Ebeveynler bu konuda nasıl hareket etmeli, ne zaman hekime başvurmalı? Konuyla ilgili tüm soruların yanıtlarını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. Filiz Bakar yanıtladı.
#Çocuklarda AteşBeyni ve omuriliği kaplayan meninks ismindeki zarın iltihaplanması ile ortaya çıkan menenjit hastalığı acil müdahale gerektiren tehlikeli hastalıklar arasında yer alır. Yüksek ateş ve kusma ile kendisini gösteren hastalık, her yaştan kişide görülebilir. Ülkemizde yapılan menenjit aşısını erken yaşlarda uygulamak ise hastalığı korumak adına büyük önem taşıyor. Peki, menenjit aşısı ne zaman yapılır? Menenjit bulaşıcı mıdır, belirtileri nelerdir?
#Menenjit Aşısı Ne Zaman YapılırBebeklerde ateş yükselmesi ailelerin hemen hemen en sık karşılaştığı durumlardan biridir. Yükselen ateşe zamanında müdahale ederek havalenin gibi hastalıkların önüne geçilebilir. Ancak soğuk havalede ateşin yükselmemesi müdahalenin gecikmesine neden olabiliyor. Belirti vermeden ortaya çıkan soğuk havale çocuklarda kalıcı zararlara yol açabilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Sarı, soğuk havale hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#Soğuk Havale NedirBebeklerde ateş, ebeveynlerin en çok korktuğu durumlardan biridir. Yeni doğan dönemindeki bebeklerde enfeksiyonla savaşma yeteneği kısıtlı olduğundan ciddi enfeksiyonlar gelişebilir. Peki, bebeklerde ve çocuklarda ateş neden olur? Ateş hangi hastalıkların habercisidir? Bebeklerde ve çocuklarda ateş hakkında tüm merak edilen soruların yanıtlarını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Rahmi Tuna Tekin’dan aldık.
#Bebeklerde Ateş SınırıHer an her yerde karşılaşılabilen bebekte yüksek ateş, ailelerin kabusu olabiliyor. Bu tarz durumlarda ebeveynlerin öncelikle kontrollü davranabilmek adına sükunetlerini korumaları gerekmektedir. Peki, bebeğin ateşini düşürmek için hangi yolların izlenmesi daha yerinde olacaktır? İşte, uzmanlardan alınan görüşler doğrultusunda bebeğin ateşini düşürme aşamasında kullanılabilecek yöntemler
#Bebeğin Ateşi Nasıl DüşerBebeklerde ateş, anne babaları endişelendiren bir durumdur. Ateş müdahale edilmediğinde ciddi sorunlara yol açar. Peki, bebeklerde ateş neden olur? Ateş hangi hastalıkların habercisidir? Bebeklerde ateş ile ilgili merak edilenleri uzmanlardan öğrendik.
#Bebeklerde AteşMevsim geçişlerinin olmazsa olmazı grip ve nezle, bağışıklık sistemi daha zayıf olan bebekleri sandığımızdan daha fazla etkiler. Çoğu zaman hafif sayılabilecek nezle, bebeklerde huzursuzluk ve sıkıntılara neden olur. Öksürük ve burun akıntısıyla kendini gösteren nezle, solunum yoluyla bulaşır ve zamanla akciğerlere yerleşerek ağır hastalıklara sebebiyet verebilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Sarı, bebeklerde grip ve nezle hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#Bebeklerde GripSon teknolojiyle tasarlanan Wee Baby temassız ateş ölçer, anne ve babaların zor zamanlarındaki en büyük yardımcıları. Bebeklerin ateşlerini rahatlıkla kontrol edebilen cihaz, hızlı ölçüm yapmasının yanı sıra alarm ve hafıza özellikleriyle de kullanım kolaylığı sağlıyor
#BebekBebekler ilk altı aylık dönemden sonra ateş, halsizlik, huysuzluk ve salya akıntısı gibi sıkıntılar yaşadığı kabus dolu günlere geçiş yapabiliyor. Böyle sorunlarla karşılaşmaya başladıysanız telaşlanmayın! Bebeğinizin diş çıkarma zamanı gelmiş demektir. Peki, uygulayacağınız birkaç ipucunun bebeğinizi, dolayısıyla da sizi rahatlatacağını biliyor musunuz?
#Süt Dişi