Bebek Gelişimi haberleri sayfasında Bebek Gelişimi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2310 Bebek Gelişimi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Heyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor. Aklınızda pek çok soru olabilir: 2 aylık bebek ne kadar uyur, 2 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 2 aylık bebek kilosu, 2 aylık bebek bakımı, 2 aylık bebek aşısı, 2 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 2. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#Bebek18- 24 ay bebek gelişimi için önemli bir süreçtir. Artık emeklemeye hatta yürümeye başlayan bebeğiniz için zaman zaman paniğe kapılabilirsiniz. Ancak 18- 24 ay bebek gelişimi için sizi nelerin beklediğini, bebeğinizi gözlemleyerek anlayabilir ve aksi bir durumda çok geçmeden bir uzmana başvurabilirsiniz. Peki, 18-24 ay bebek gelişimi nasıl olur, bebeğinizde nelere dikkat etmelisiniz? Uzmanı anlattı...
#Bebek GelişimiBebek gelişiminde ilk 2 yıl oldukça önemlidir. Bebeğiniz daha hızlı hareket etmeye başlar, algıları daha fazla açıktır ve bu konuda anneler, kendilerni nelerin beklediğini öğrenmek için çeşitli kaynaklardan yardım alır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Semra Akkuş Akman, sizlere bu konuda yardımcı olmak için; çocukların 12 -18 ay arası bebek gelişimi hakkında merak edilenleri anlattı.
#12-18 Ay Arası Bebek GelişimiBebeklerine heyecanla kucağına alan anne babalar, onların gelişimini de merakla ve ilgiyle takip ederler. Bu bağlamda bebeklerde görme duyusu ve zamanı da araştırılan konulardan biri. Peki bebekler ne zaman görmeye başlar? İşte ay ay görme gelişimi...
#Bebekler Ne Zaman Görür'Bebekler ne zaman oturur', ebeveynlerin en merak ettiği konulardan biri. Bebekler ilk zamanlar destekli olarak, daha sonra da desteksiz olarak oturmaya başlar. Peki bebekler ne zaman ve kaç aylıkken oturur? İşte konuyla ilgili bilgiler...
#Bebekler Ne Zaman OtururBıngıldak, yeni doğan bebeğin kafatası üzerinde bulunan yumuşak bölgeye denir. Bu bölge bir süre sonra kapanıp sert bir kemik halini alır. Peki bıngıldak ne zaman kapanır? Bebeklerde bıngıldağın erken kapanması ne anlama gelir? İşte konu hakkında detaylar...
#Bıngıldak Ne Zaman KapanırBebeklerini heyecanla dünyaya getiren anneler, aynı heyecanla ne zaman emekler, oturur ve yürür merakla gelişimlerini araştırırlar. Yeni doğmuş bebekler gelişim sürecince dönme, emekleme, oturma, yürüme gibi eylemleri genellikle sırasıyla gerçekleştirirler. Peki bebekler ne zaman emekler ne zaman oturur ve yürür? İşte, uzmanların bebek gelişim süreciyle ilgili verdiği bilgiler…
#Bebekler Ne Zaman EmeklerBebeklerimiz belirli bir düzende ve her şeyi güzel güzel yaparken bir anda düzen tamamen bozulur. Düzenli beslenen bir bebek bir anda isteksizleşir veya aşırı iştahlı olur. Tam uyku düzenini oluşturduk dediğiniz dönemde birden bire uyumamaya, uyusa bile saat başı uyanmaya başlar.
#Bebek GelişimiBebeğinizin aylarca babıldamalarını duyduktan sonra ilk kelimesini söylediği an oldukça heyecan vericidir. Bu süreç gelişimin doğal bir parçası olsa da bebeğinizle doğumdan itibaren konuşmak, sadece daha erken konuşmayı öğrenmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda daha geniş bir kelime dağarcığına da sahip olmasına yardımcı olur.
#BebekPlastik ürünlerin ucuz, hafif, esnek, dayanıklı, pratik ve kullanışlı olması endüstriyel alanda kullanımının oldukça popüler olmasını sağlamıştır. Plastik materyalli ürünler hayatımızın her alanını çevrelerken özellikle son 60-70 yıl içerisinde üretimleri katlanarak artmaktadır. Öyle ki bazı bilim insanları yaşadığımız dönemi “plastik çağ” olarak dahi isimlendirmektedirler. Plastik ürünlerde gerek malzemenin direncini artırmak gerekse farklı ve istenilen özellikte ürün üretmek amacıyla birçok değişik kimyevi madde ve ağır metaller (bisfeno A, kurşun, bakır, kadimiyum vb.) gibi katkı maddelerinin kullanıldığı bilinmektedir. Bunun yanı sıra belki daha önemli olan mikroplastiklerin yapılarından dolayı yüzeylerinde çok değişik kalıcı organik kirleticileri emerek taşıyabilmeleridir.
#Bebek GelişimiBebeğinizle ilk ayların tamamen beslenme ve uyku ile geçtiğini düşünebilirsiniz. Ancak, her gün ona sevgi, güven ve hatta dili öğreten sayısız etkileşiminiz var. Bu nedenle bebeğinizin sizden öğrenmesi gerekenleri ve bu anları daha anlamlı hale getirmek için neler yapılabilir?
#BebekÇocuklarda ya da bebeklerde kaba ve ince motor aktivitelerde gelişimsel gecikmeler ailelerin endişelenmesinin en büyük sebebi olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle ebeveynlerin çocuklarının normal büyüme ve gelişimlerini takip etmesi büyük önem taşıyor. Bu kapsamda ise doğuştan ya da sonradan ortaya çıkabilecek nörolojik bozukluklardan büyümeyi ve gelişmeyi etkileyen kas-iskelet sistemi sorunlarına kadar birçok problemi kapsayan ‘Pediatrik Rehabilitasyon’ ön plana çıkıyor.
#BebekHer anne babanın arzusu, sağlıklı bir bebek dünyaya getirmektir. Sonrasında ise dilekleri, sağlıklı bir çocuk ve genç olması üzerinedir… Peki, onun sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesinde nelere dikkat etmeli? İşte bu sorunun yanıtını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şeyma Ceyla Cüneydi veriyor ve anne babaları uyarıyor “Büyüme ile gelişme aynı şey değildir!”
#BebekYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 12 aylık bebek ne kadar uyur, 12 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 12 aylık bebek kilosu, 12 aylık bebek bakımı, 12 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 12. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 11 aylık bebek ne kadar uyur, 11 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 11 aylık bebek kilosu, 11 aylık bebek bakımı, 11 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 11. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 10 aylık bebek ne kadar uyur, 10 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 10 aylık bebek kilosu, 10 aylık bebek bakımı, 10 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 10. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 9 aylık bebek ne kadar uyur, 9 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 9 aylık bebek kilosu, 9 aylık bebek bakımı, 9 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 9. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 8 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 8 aylık bebek ne kadar uyur, 8 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 8 aylık bebek kilosu, 8 aylık bebek bakımı, 8 aylık bebek aşısı, 8 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 8. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 7 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 7 aylık bebek ne kadar uyur, 7 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 7 aylık bebek kilosu, 7 aylık bebek bakımı, 7 aylık bebek aşısı, 7 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 7. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 6 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 6 aylık bebek ne kadar uyur, 6 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 6 aylık bebek kilosu, 6 aylık bebek bakımı, 6 aylık bebek aşısı, 6 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 6. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 5 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 5 aylık bebek ne kadar uyur, 5 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 5 aylık bebek kilosu, 5 aylık bebek bakımı, 5 aylık bebek aşısı, 5 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 5. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 4 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 4 aylık bebek ne kadar uyur, 4 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 4 aylık bebek kilosu, 4 aylık bebek bakımı, 4 aylık bebek aşısı, 4 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 4. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor. Aklınızda pek çok soru olabilir: 3 aylık bebek ne kadar uyur, 3 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 3 aylık bebek kilosu, 3 aylık bebek bakımı, 3 aylık bebek aşısı, 3 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 3. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor. Aklınızda pek çok soru olabilir: 2 aylık bebek ne kadar uyur, 2 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 2 aylık bebek kilosu, 2 aylık bebek bakımı, 2 aylık bebek aşısı, 2 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 2. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Aklınızda pek çok soru olabilir: 1 aylık bebek ne kadar uyur, 1 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 1 aylık bebek kilosu, 1 aylık bebek bakımı, 1 aylık bebek aşısı, 1 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 1. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekPersentil; büyüme eğrisi demektir. Çocuğun sağlık değerlendirmelerinde en önemli kriterlerden birisi de gelişme ve büyümenin takibidir. Büyümenin izlenmesinde önem verilen 3 farklı ölçüt vardır. Bunlar ise; kilo, boy ve baş çevresidir. Perstentil nedir, nasıl hesaplanır ve normal değerleri nelerdir? Sizler için merak edilen detayları derledik.
Bebek gelişiminde ilk 2 yıl büyük öneme sahip. Bu süreçte yeni anne babalarında aklında pek çok soru yer alır: 24-36 ay aylık bebek gelişiminde neler yaşanır, 24-36 ay arası bebeklerin fiziksel, duyusal, bilişsel, dil ve iletişim gelişimi gibi konular merak edilip araştırılır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Semra Akkuş Akman, 24-36 ay bebek gelişimi hakkında tüm merak dilenleri anlattı. İşte detaylar...
#24-36 Ay Bebek Gelişimi18- 24 ay bebek gelişimi için önemli bir süreçtir. Artık emeklemeye hatta yürümeye başlayan bebeğiniz için zaman zaman paniğe kapılabilirsiniz. Ancak 18- 24 ay bebek gelişimi için sizi nelerin beklediğini, bebeğinizi gözlemleyerek anlayabilir ve aksi bir durumda çok geçmeden bir uzmana başvurabilirsiniz. Peki, 18-24 ay bebek gelişimi nasıl olur, bebeğinizde nelere dikkat etmelisiniz? Uzmanı anlattı...
#Bebek GelişimiBebek gelişiminde ilk 2 yıl oldukça önemlidir. Bebeğiniz daha hızlı hareket etmeye başlar, algıları daha fazla açıktır ve bu konuda anneler, kendilerni nelerin beklediğini öğrenmek için çeşitli kaynaklardan yardım alır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Semra Akkuş Akman, sizlere bu konuda yardımcı olmak için; çocukların 12 -18 ay arası bebek gelişimi hakkında merak edilenleri anlattı.
#12-18 Ay Arası Bebek GelişimiBebeklerine heyecanla kucağına alan anne babalar, onların gelişimini de merakla ve ilgiyle takip ederler. Bu bağlamda bebeklerde görme duyusu ve zamanı da araştırılan konulardan biri. Peki bebekler ne zaman görmeye başlar? İşte ay ay görme gelişimi...
#Bebekler Ne Zaman GörürPersentil, bebeğinizin büyümesinin kendi yaşıtlarına göre nasıl ilerlediğini görmenizi sağlayan bir çeşit araçtır. Bebeğinizin aylık kontrollerine gittiğiniz zaman doktorunuzun onun kilosunu, boyunu ve baş çevresini ölçtüğünü, bu bebek gelişimi verilerini sağlık karnesinde yer alan tablolara ve bilgisayara noktalar koyarak işaretlediğini de görebilirsiniz. Bebeklerde ideal boy kilo endeksi kaç olmalıdır ve nasıl hesaplanır sizler için derledik.
#Bebek'Bebekler ne zaman oturur', ebeveynlerin en merak ettiği konulardan biri. Bebekler ilk zamanlar destekli olarak, daha sonra da desteksiz olarak oturmaya başlar. Peki bebekler ne zaman ve kaç aylıkken oturur? İşte konuyla ilgili bilgiler...
#Bebekler Ne Zaman OtururBebeklerin göz rengi ne zaman belli olur sorusu, binlerce vatandaşın merakla araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Yeni anne baba olan ebeveynler, yeni doğan bebek gelişimi ile ilgili konuları zaman zaman internetten merak edip araştırıyor. Bebeklerde göz rengi süreci de, bu konulardan birini oluşturuyor. Göz rengi genellikle yeni doğmuş bebeğin ilk aylarda renkli bir görünüm oluşturur ve bu renk durumu kalıcı değildir. Peki, bebeklerin göz rengi ne zaman netleşir, ne zaman belli olur? İşte, konuya dair merak edilen detaylar.
#Bebeğin Göz RengiBıngıldak, yeni doğan bebeğin kafatası üzerinde bulunan yumuşak bölgeye denir. Bu bölge bir süre sonra kapanıp sert bir kemik halini alır. Peki bıngıldak ne zaman kapanır? Bebeklerde bıngıldağın erken kapanması ne anlama gelir? İşte konu hakkında detaylar...
#Bıngıldak Ne Zaman Kapanır37 haftadan daha erken doğan bir bebeğin ebeveyniyseniz, son birkaç günü, haftayı ve hatta ayları dakika dakika yaşayarak, ağırlıklara, ölçümlere ve testlere odaklanarak geçirmiş olabilirsiniz. Normal doğumlara göre prematüre bebeklerin gelişiminde daha hassas olunması normaldir. Peki, prematüre bebek nedir, kaç kilo doğar? İşte prematüre bebek özellikleri ve gelişimi...
#Prematüre BebekGebelik döneminde aylık periyodlardan çok kaç haftalık hamile olunduğu ve buna göre hafta hafta bebeğin gelişimi takip edilir. Gebelikte her hafta bebek gelişimi ve anne beslenmesi için ayrı önem taşıdığından, her hafta başka bir gelişime tanıklık eder. Bu nedenle anne adayları, 26, 27 haftalık gebelik kaç aylık, 18, 20 haftalık gebelik kaç aylık gibi soruların yanıtlarını araştırırlar. Peki, Gebelik haftası nasıl hesaplanır? İşte, hafta hafta gebelik hesaplaması...
#Gebelik HaftasıAnne babalar için bebeklerinin gelişimi doğduğu ilk andan itibaren araştırılmaya başlar. Aylık, hatta haftalık gelişimi merak edilen bebeklerin bu yazımızda 9 aylık olanları hakkında bilgiler paylaşacağız. 9 Aylık bebeğin beslenmesi, uygu düzeni nasıl olur? Kilosu ve boyu kaç olmalı? İşte detaylar…
#9 Aylık Bebek GelişimiNektarin, aslında şeftalinin tüysüz halidir. Nektarin şeftali kadar lezzetli bir meyvedir. Genelde sindirim sistemi üzerinde de çok önemli etkileri bulunur. Nektarin, aynı zamanda şeftali ve erik ve şeftali ile aynı aileye aittir. Nektarinin faydaları nelerdir tüm detayları ile sizler için derledik.
#FaydalarıBebeklerini heyecanla dünyaya getiren anneler, aynı heyecanla ne zaman emekler, oturur ve yürür merakla gelişimlerini araştırırlar. Yeni doğmuş bebekler gelişim sürecince dönme, emekleme, oturma, yürüme gibi eylemleri genellikle sırasıyla gerçekleştirirler. Peki bebekler ne zaman emekler ne zaman oturur ve yürür? İşte, uzmanların bebek gelişim süreciyle ilgili verdiği bilgiler…
#Bebekler Ne Zaman Emekler