Yeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 11 aylık bebek ne kadar uyur, 11 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 11 aylık bebek kilosu, 11 aylık bebek bakımı, 11 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 11. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 10 aylık bebek ne kadar uyur, 10 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 10 aylık bebek kilosu, 10 aylık bebek bakımı, 10 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 10. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 9 aylık bebek ne kadar uyur, 9 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 9 aylık bebek kilosu, 9 aylık bebek bakımı, 9 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 9. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 8 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 8 aylık bebek ne kadar uyur, 8 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 8 aylık bebek kilosu, 8 aylık bebek bakımı, 8 aylık bebek aşısı, 8 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 8. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 7 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 7 aylık bebek ne kadar uyur, 7 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 7 aylık bebek kilosu, 7 aylık bebek bakımı, 7 aylık bebek aşısı, 7 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 7. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 5 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 5 aylık bebek ne kadar uyur, 5 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 5 aylık bebek kilosu, 5 aylık bebek bakımı, 5 aylık bebek aşısı, 5 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 5. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekBebek gelişiminde ilk 2 yıl büyük öneme sahip. Bu süreçte yeni anne babalarında aklında pek çok soru yer alır: 24-36 ay aylık bebek gelişiminde neler yaşanır, 24-36 ay arası bebeklerin fiziksel, duyusal, bilişsel, dil ve iletişim gelişimi gibi konular merak edilip araştırılır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Semra Akkuş Akman, 24-36 ay bebek gelişimi hakkında tüm merak dilenleri anlattı. İşte detaylar...
#24-36 Ay Bebek GelişimiBebeklerin diş çıkarma süreci ebeveynleri zaman zaman zorlayabiliyor. Bu süreç, bazen sancılı, huzursuz ve iştahsız günlere neden olabiliyor. Sağlıklı bebeklerde ilk süt dişi genellikle 6. ve 7. aylarda beliriyor. Peki, bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir? Diş çıkarma sürecini kolaylaştıran yöntemler neler?
#Bebeklerde Diş Çıkarma BelirtileriBebekte görülen ani huy değişimlerinin altında 'büyüme ataklarının' yattığını belirten Dr. Tuba Coşkun, "Büyüme atakları sonrası bebeklerde önemli gelişimsel değişiklikler gözlemlenir. Bu dönemde sabırla bebeğinizin ihtiyaçlarına karşılık vererek onu dinlemeli ve ona karşı uygun yaklaşım sergilemelisiniz" dedi.
#Ağlama KriziSANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ UZM. FİZYOTERAPİST İPEK KIRMACI, DOWN SENDROMLULARA TOPLUMSAL DESTEĞİN ÖNEMİNİ VURGULAYARAK, ‘’DOWN SENDROMLU İNSANLAR, TOPLUMLA BÜTÜNLEŞİK BİR HAYAT KURABİLİRLER. İMKAN TANINDIĞINDA MESLEK EDİNEBİLİRLER. KENDİ YAŞAMLARINI İDAME ETTİREBİLECEK SEVİYEYE ULAŞABİLİRLER’’ DEDİ.
Kadınlar, içgüdüleri ve öğretilenler sayesinde annelik duygusuna daha yakın. Ayrıca hamilelik sürecini yaşadıkları için anneliğe adım adım hazırlanma imkanları var. Ancak babalar için bu durum çok kolay değil. Onların babalığa alışma süreçleri daha zor. İşte yeni rolüne alışmakta zorlanan babaların ve baba adaylarının bu süreçte işlerini kolaylaştıracak öneriler...
İşitme kaybı bin doğumda 1- 4 arasında rastlanma sıklığıyla en sık doğumsal rahatsızlıklardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde gelişmiş elektronik tanı araçları sayesinde doğumdan sonra ilk saatlerde yapılan işitme taramasıyla, orta ve ileri derecede işitme kaybı saptanabiliyor.