Okulların açılmasıyla, 8 ve 12’nci sınıf öğrencileri için kritik sene de başladı. İyi bir lise hayali kuran 8’inci sınıf öğrencilerinin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava, iyi bir üniversiteyi hedefleyen 12’nci sınıfların ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye hazırlık için yaklaşık 8 ay zamanları var. Peki hedefe giden yolda doğru çalışma planları nasıl yapılmalı, tempo ne zaman artırılmalı? Uzmanlara sorduk...
#LGSSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımlarıyla, teknoloji alanında kritik uzmanlıklara sahip yeteneklerle yenilikçi iş modelleri ve teknolojiye dayalı çalışmaları olan teknogirişimlerin ülkeye çekilmesi amacını taşıyan “Türkiye Tech Visa Programı” tanıtıldı.
#Mehmet Fatih KacırMaster Certified Coach (MCC) Fatih Elibol, 2022 yılında kurduğu Gelecek Bugün Başlar Derneği (GBB) ile, “İş hayatında sürdürülebilir başarının en önemli noktası iletişim ve iletişimin de anahtarı koçluk” diye nitelediği koçluğu sadece bireylerin değil, tüm kurumsal yapıların fayda sağlayabileceği bir hale sokuyor. Yarattığı ekol olan ELB’yi kurum ve kuruluşların performans yapısında kullanarak son derece olumlu sonuçlar aldığını belirten Elibol ile grup koçluğu çalışmalarını konuştuk...
#BaşarıHerhangi bir üniversitede herhangi bir bölümü bitirip diploma sahibi olmak, gelecek planlarınız açısından sizi istediğiniz noktaya ulaştırmayabilir. İstediğiniz mesleki ihtisası, yetkin bir üniversitede alırsanız; işte diploma o zaman değerli hale gelir. Bu nedenle, üniversite seçerken bazı soruları mutlaka sormalı ve cevabını net bir şekilde almalısınız. İşte sizin için hazırladığımız mini rehberimiz!
#Sponsorlu İçerikFulya Erkmen, Karadeniz Ereğli’den Çeşme’ye uzanan bir girişimcilik hikayesi yazıyor. Çalıştığı şirketten istifa ederek kendi moda markasını kurma kararı alan Erkmen, çıkardığı bir tulum kalıbıyla sektöre adım attı. Sürdürülebilir, çevre dostu giysiler üreten fulyaerkmen.co markasının kurucusu Fulya Erkmen, markanın tasarımcısı, modeli, pazarlamacısı ve aynı zamanda arka planda görülmeyen birçok işin kahramanı...
#1Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da İbn Haldun Üniversitesi'nde TÜRGEV tarafından düzenlenen iftar programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Sürekli ahlak tüccarlığı yapan, sürekli işçinin, emekçinin hakkından bahseden bu çevreler önceki gün Beşiktaş'taki yangında hayatını kaybeden 29 emekçi kardeşimizle ilgili çıkıp tek cümle kurmadılar. Bu binaya inşaat ruhsatını veren, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeyi müsaade edenler kim? Tabii ki biz de savcılarımızla takip ediyoruz. 29 tane orada vatandaşımızın ölümüne göz yumanlar kimler? Biz de kovalayacağız" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanHızla büyüyen e-ticaret ve e-ihracat pazarı girişimcilere yeni fırsatlar sunarken, birçok işletme yola nasıl çıkacağını bilmiyor. E-ticaret altyapı sağlayıcısı IdeaSoft’un CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, süreci adım adım anlattı. İşte 10 maddede e-ticarete giriş...
#IdeasoftDünyanın farklı kesimlerinden, alanlarında profesyonel isimleri bir araya getirerek spor turizmine öncülük eden WinterLegue Convention 2024 etkinliği, dördüncü gününde Beşiktaş Eski Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı’yı ağırladı.
#Ceyhun KazancıO, sağlık sektöründe masanın her iki tarafında da bulunmuş bir isim. Doktorluk da yapmış, yöneticilik de... Kariyeri boyunca sağlık sektöründe iyi günlere tanıklı ettiği gibi, kötü süreçlere de şahit olmuş. Dr. Ulvi Ünal, bu kadar stresli sektörde en büyük motivasyon kaynağının çalışmak olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Fazla çalışıyorum. Özeleştiri gibi olacak ama krizden ve kaostan da besleniyoruz. Bu beni belki daha üretken kılıyor.”
#1Sene 1910’lar… Diyarbakır’ın kadim Ulu Camii’ndeyiz. Avluda, elinde gümüş bir kaşıkla tek başına bir kız çocuğu duruyor; bir yandan etrafta ailesini arıyor bir yandan gözyaşı döküyor. Kentin ileri gelenlerinden Cizrelizadeler ona kol kanat geriyor. Ama hikâyesini hiçbir zaman öğrenemiyorlar. Bu kız çocuğunun torunu bugün 8 ülkede 100’den fazla şubesi olan kafe zinciri BigChefs ile Türkiye’nin en başarılı girişimcilerinden Gamze Cizreli. Hikâyenin başladığı yerde buluştuğumuz Cizreli, “Misafir ağırlamayı ‘culinary academy’de değil, Diyarbakır’ın ‘başım gözüm üstüne’ kültüründen öğrendim” diyor.
#BigchefsÇalışanların iş hayatıyla özel yaşam arasında denge kurma ihtiyacı, son dönemin en ateşli tartışmalarının başında geliyor. Haftada kaç saat çalışılmalı, günlük mesai saatlerinin sınırı ne olmalı gibi sorular, dünyanın dört bir yanında şirketlerin ve çalışanların gündeminde. Biz de Bir Sorudan Fazlası serimizin bu bölümünde çalışma hayatında başarılı olmak için kaç saat çalışmak gerektiğini ele aldık. Uzmanlarımıza ve aktif olarak çalışma hayatının içinde yer alan kişilere "İş hayatında başarılı olmak için kaç saat çalışılmalı?" sorusunu yönelttik.
#Çalışma SaatleriHazır giyim ve tekstil macerası, en son çalıştığı şirkette başlar. Tekstile olan ilgi ve sevgi, kendi işini kurma fikrine evrilir. Şahika Yörükoğlu Aşkıner, 27 yaşında ailesinden hiçbir destek almadan Özsimge Tekstil’i kurar. İzmir’de 10 adet 2’nci el dikiş makinesi ve 12 kadın çalışanla çıktığı yolda Aşkıner, fason tekstil atölyesini ihracat yapan, katma değer üreten bir yapıya dönüştürür. Bugün bir yandan Ege İş Kadınları Derneği Başkanı olarak hemcinslerine ‘hayallerinizden asla vazgeçmeyin’ diyen Aşkıner, bir yandan da kendi işini daha da büyütmek için yoğun bir mücadele veriyor.
#170 yılı aşkın bir süredir devam eden sıtmayı yok etme çabalarının ardından Orta Amerika ülkesi Belize’nin sıtmadan arındırılmış olarak onaylandığını duyurdu. Belize’nin, geçen aylarda Azerbaycan ve Tacikistan’ın onaylanmasının ardından 2023 yılında bu statüyü kazanan üçüncü ülke olduğu vurgulandı.
#SıtmaDeğerli arkadaşlar, LGS 2023 maraton koşucuları; Geçen yıl bu zamanlar LGS maraton yarışının sonuna gelmiş, bitiş çizgisini ufukta görmeye başlamıştım. Zor ama keyifli bir yolculuğun sonuna yaklaşmış olmanın heyecanını yaşıyordum. Yaklaşık üç yıldır hayalini kurduğum lisenin kapısını açmak için ihtiyacım olan anahtarı elde edeceğim sınavı bir yıllık disiplinli bir çalışmanın ardından artık gözümde çok büyütmemeye başlamıştım.
#LGSMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz hiçbir zaman için savaştan yana değiliz. Biz barış ve diyalog diyoruz. Biz görüşelim diyoruz ve görüşmeler yoluyla barışçıl yol ve yöntemlerle sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz. Fakat diğer taraftan da diyoruz ki hiçbir şekilde ne kendimizin ne de Kıbrıslı kardeşlerimizin hakkını, hukukunu çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz. Hiçbir şekilde, hiçbir oldubittiye bugüne kadar müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz" dedi.
#Hulusi AkarDünya Ekonomik Forumu, Geleceğin Meslekleri (Future Job of 2020) raporu, 10 yıllık gelecek projeksiyonlarında bugün icra edilen mesleklerin %40’ının yok olacağını öngörüyor. Değişimin hayatımızdaki en önemli belirleyici olduğu çağımızda, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak hiç bu kadar önemli olmamıştı. Yaşadıkları dünyada seyirci olarak değil, yön veren, donanımlı karakterler olarak var olmaları için onlara nasıl bir eğitim sunmalıyız? İşte çağın gereksinimlerine göre bilimin ışığında şekillenen kusursuz eğitim sisteminin olmazsa olmaz 5 prensibi!
#Sponsorlu İçerikMaher Holding çatısı altındaki Quick Sigorta tarafından Alanya’da, Aralık 2019’da temeli atılan ve 2022-2023 eğitim öğretim yılı için 380 öğrenci ile faaliyetlerine başlayan 32 derslikli Gülseren-Hüseyin Doğan İlkokulu’nun resmi açılışı 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yapıldı.
#Maher HoldingCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Sarıyer’de Mehmet Tabanca Anaokulu’nun açılışına katıldı. Açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesen Emine Erdoğan, derslikleri gezdi, miniklerle sohbet etti.
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanNazmiye ismindeki kişiler çok hırslı, odaklanmış ve son derece aktiftir. Bu nedenle, gelecekte başarılı kimseler olurlar. Ancak başarının anahtarı başkalarının sözlerine kulak asmamaktan geçer. Nazmiye isminin kişiye kazandırdığı özellikleri ayrıntıları derledik.