Artık cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası…Gözümüz sürekli telefonlarımızın ekranında…Çoğumuz bütün gün oturarak çalışıyoruz. Gün içerisinde sürekli eğilip aşağı doğru telefona ya da bilgisayar ekranlarına bakıyoruz. Telefonla konuşurken konuşurken boynumuzu bir yana eğmekten dolayı omurgaya ve omuzlarımıza binen yük artıyor. İşte bu yüzden bir çoğumuzun boyun ağrıları var.
#Tekno BoyunEvde, sokakta, toplu taşımada her yerde yanımızda… Yemek yerken, çalışırken, araba kullanırken hatta yürürken bile gözümüz onda. Ama bir türlü elimizden düşüremediğimiz akıllı telefonlarımız 'Text neck', 'Tech neck' gibi çeşitli adlarla anılan tekno boyun hastalığına neden oluyor. Bu rahatsızlıktan yakınan pek çok kişi çare olarak botoksa yöneliyor. 'Traptox' adı verilen bu işlem ne kadar işe yarıyor? İsteyen herkes yaptırabiliyor mu? Ne kadar etkili? Acılı bir işlem mi? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Profesör Doktor Halil Koyuncu ile konuştuk.
#Tekno BoyunSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Maymun çiçeği hastalığının Türkiye'de görülmediğini belirtirken, 'Pandemi oluşmayacağı yönünde kanaat var. Tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz. Şu ada ekstra bir tedbire ihtiyacımız yok.' dedi.
#Sağlık Bakanı Kemal MemişoğluAfrika'nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya'da kırılan bir dünya rekoru büyük bir çılgınlığın fitilini ateşledi. İnsanlar akılalmaz rekor denemeleri yaparken Guinness Dünya Rekorları (GWR) durumu takip etmekte zorlanıyor.
#NijeryaSon zamanlarda en çok gözlemlenen sorunlardan biri olan kulak çınlaması, Kahramanmaraş ve 11 ili etkileyen deprem bölgesi illerinde sıklıkla rastlanıyor. Başlangıçta pek fazla üzerine düşülmese de uzmanlar kulak çınlaması şikayetlerinin ileri dönemlerde tehlikeli hale gelebileceğini vurguluyor. KBB Bölümü Uzman Dr. Dastan Temirbekov, kulak çınlaması (tinnitus) şikayeti olan hastaların en az yarısında beraberinde depresyon, anksiyete, panik atak ve benzeri duygu durum bozuklukları görüldüğünün altını çizerek, eşzamanlı olarak bu hastaların psikiyatri hekimleri tarafından da gözlemlenmesi gerekebileceğini belirtiyor. Peki, deprem sonrası kulak çınlaması nasıl olur, belirtileri nelerdir? Uzman Dr. Dastan Temirbekov 8 soru 8 yanıtta kulak çınlaması şikayetleri ile ilgili bilgiler verdi.
#Kulak ÇınlamasıDepremde hayatta kalma mücadelesi için kritik saatler devam ediyor. Normal hava koşullarında enkaz altında kalan bir kişinin 3 gün yani 72 saate kadar kurtarılabildiği biliniyor, hatta geçmişte yaşadığımız diğer depremlerde bu saatlerden sonra bile yaşanan onca mucizeye tanık olduk ama soğuk havalarda durum daha farklı. Hipotermi gibi soğuk hava kaynaklı problemler de önemli birer tehdit unsuru oluşturuyor. Peki, soğuğa bağlı risklere karşı hem depremzedeler hem de arama kurtarma çalışmalarında yer alanlar nasıl korunabilir?
#Kahramanmaraş DepremGeçtiğimiz hafta Dr. Ender Saraç ile kaliteli yaşamın ipuçlarını, sağlıklı ve mutlu bir hayatın şifrelerini konuşmuştuk. Çok fazla geri dönüş aldığım yazımda, okuyucularımın değerli görüşlerine teşekkür ederim. En çok da gıdaların bizlerde bıraktığı etkileri konusunda geri bildirim aldım.
#BursaBoyun ağrısı, toplumumuzda sıkça gözlemlenen bir şikayet olarak bilinir. Boyun ağrıları ise, pek çok farklı nedene bağlı olarak meydana gelebilir. Bunlardan bazıları ise, telefon ile fazla vakit geçirme, uzun saatler boyunca bilgisayar ekranına bakma gibi duruş bozukluklarına bağlıyken; bazılarının da altında yatan farklı bir tıbbi rahatsızlık sonrasında gelişir. Çocuklarda boyun ağrısı neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukGeçici görme kayıpları yaşıyorsanız veya zikzak şekilli parlamalar görüyorsanız, göz migreniniz olabilir… Migren, toplumda başağrısıyla özdeşleştirilmiş bir hastalıktır. Fakat migren yalnızca başağrısı olarak görülen bir durum değildir.
#Göz MigreniHer gün milyonlarca insan baş ağrısı çekiyor. Kimi stresten, kimi migrenden kimi de nedenini hiç bilmediği bir sebepten dolayı… Araştırmalar dünya genelinde her 6 kişiden 1’inin dünya genelinde baş ağrısı çektiğini söylüyor. Bu ağrılarının bazısı birkaç saatte geçecek kadar sıradan olabilirken bazıları hayatı tehdit edebilecek kadar ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Tıpkı 20 yaşındaki Xavier Ortiz'in başına gelen olayda olduğu gibi...
#SağlıkHalsizlik, sürekli uyuma isteği, sebepsiz mutsuzluk, dikkat eksikliği gibi sorunlar mı yaşıyorsunuz? Erken uyumanıza rağmen sabahları yorgun mu kalkıyorsunuz? Cevabınız “Evet” ise nedeni yaşam kalitenizi düşüren bahar yorgunluğu olabilir. Ancak endişelenmenize gerek yok. Çünkü bahar aylarının tadını çıkarmanıza engel olan bu durumu beslenme listenize ekleyeceğiniz besinlerle ortadan kaldırmanız mümkün.
#ANKARAFibromiyalji günümüzde erkeklere göre kadınlarda daha sık rastlanan bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Araştırmacılar, fibromiyaljinin, beyninizin ve omuriliğinizin ağrılı ve ağrısız sinyalleri işleme biçimini etkileyerek ağrılı duyuları güçlendirdiğine inanıyor. Peki, fibromiyalji nedir, belirtileri nelerdir? İşte fibromiyalji tedavisi ve merak edilenler...
#FibromiyaljiMasaj vücudun önemli noktalarına dokunan ve vücudu dinlendiren bir etkinliktir. Birçok kişi de masaj yaptırmaya özen göstermektedir. Çünkü masaj yoğun geçen stresli geçen dönemlerde bizleri rahatlatmakta ve sinirleri gevşeterek iyi hissetmemizi sağlamaktadır. Dünya üzerinde çok çeşitli şekillerde masaj teknikleri insan vücuduna uygulanabilmektedir. Masaj türleri nelerdir, SPA masaj çeşitleri nelerdir, spor masajı kaça ayrılır detayları ile derledik.
ABD’de ortalama 50 milyon kişi kronik ağrı çekiyor. Bunların yaklaşık yüzde 7’sinde ağrı psikolojik baskıya sebep olurken günlük hareketleri de zorlaştırıyor. Kronik ağrıya bağlı olarak yıllık neredeyse 300 milyar dolar verimlilik, ayrıca sağlık ve mutluluk kaybı da yaşanıyor. Peki, kronik ağrıların sebebi ne? Bununla nasıl mücadele edilir, farklı tedavi yöntemleri nelerdir?
#YazarBoyun fıtığı rahatsızlığı genellikle ters ve ani yapılan hareketler ile meydana gelen bir rahatsızlık olarak bilinir. Bazen sorun yalnızca yapısal nedenlerle meydana gelebilir. Uzun süre hareketsiz tutarak bir noktaya bakmak, bilgisayar ve tv karşısında uzun süre oturmak, egzersiz yapmamak ve soğuk klimaların olduğu ortamda bulunmak olarak sayılabilir. Boyun fıtığı nedeniyle kol ve baş ağrısı da meydana gelebilir. Evde boyun fıtığı ağrısına iyi gelen doğal ve bitkisel yöntemlerle çözüm üretilebilir. Peki boyun fııtığı nasıl geçer? Evde boyun fıtığına ne iyi gelir? İşte boyun fıtığı nedenleri ve boyun fıtığı ağrısına iyi gelen öneriler...
#Boyun Fıtığı NedenleriGünlük yaşamda en sık karışılan eklem rahatsızlıklarından biri de boyun ağrısı olarak dikkat çekiyor. Yutkunurken boyun ağrısı çeken ve strese bağlı boyun ağrısı ve enseden sırta yayın ağrıların altında yatan nedenler mutlaka bir uzman tarafından muayene edilmeli ve sonrasında doğal çözümlere başvurmalıdır. Bunun yanında, baş ve boyun ağrısı şikayetleri olan pek çok kişi boyun ağrısına neyin iyi geldiğini merak ediyor ve egzersiz gibi doğal yöntemlere başvuruyor. Peki, Boyun ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? İşte,
#Boyun Ağrısına Ne İyi Gelir?Yanlış hareket, boyun fıtığı, dolgit gibi farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan boyun tutulmasında stresten uzun süreli telefon konuşmasına kadar pek çok neden tetikleyici olabiliyor. Boyun fıtığı geçmediği taktirde günlük yaşamı oldukça kötü etkileyebiliyor. Peki, boyun tutulmasına ne iyi gelir, nasıl geçer, neden olur, ne kadar sürer? İşte, geçmeyen boyun tutulmasına iyi gelen egzersizler ve doğal çözüm önerileri
#Boyun Tutulmasına Ne İyi Gelir?Migren ağrıları, ataklar halinde gelen baş ağrısı tipidir. 4-72 saat süren, tekrarlayan baş ağrısı ataklarıyla seyredebilir. Kişiden kişiye değişen migren atakları ise yaşam kalitesini düşürür. Stres,kaygı ve uyku düzensizlikleri ile bazı yiyecekler de migreni tetikleyebilir. Migrene iyi gelen bitkisel çaylar, yağlar, hareketler ve bazı yiyeceklerle evde doğal yöntemler ve bitkisel çözümler uygulanabilir. Peki migrene ne iyi gelir? Evde migren nasıl geçer? Migren neden olur? Evde migrene iyi gelen doğal yöntemler ve bitkisel çözümler
#Migrene Ne İyi Gelir