Usta şeflerin tariflerinden eksik etmediği, keskin ve yoğun kıvamlı bir sirkedir, balzamik sirke. Yapılışı uzun süre ve emek isteyen, salata ve yemeklere bambaşka aromalar katan balzamik sirke nasıl yapılır? Balzamik sirke nedir? Balzamik sirke nerelerde kullanılır? Evde balzamik sirke nasıl yapılır? Bu soruların bütün cevapları bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
#Balzamik Sirke Nasıl YapılırBal, doğal yapısından dolayı hassasiyet gösterilmesi gereken bir ürün. İçeriğindeki zenginlikler ve faydaları saymakla bitmez. Balı buzdolabında saklamayın. Balın tadını alabilmeniz için oda sıcaklığında olması gerekir. Mümkün olduğunca karanlık, ışık almayan ve serince bir dolap içinde, kapağı sıkıca kapalı olarak muhafaza edin. Balın bozulması diye bir şey söz konusu değildir. Gerçek balda asla bakteri oluşmaz.
#BALKabak sarması, bol lif içermesi, B1 ve C vitaminlerini barındırması sebebiyle çok faydalı bir besin olan kabak sebzesinin en estetik hallerinden biri. Her evde bulunan malzemelerle kolayca yapabileceğiniz kabak sarması, hem tadı hem de görünümüyle çocuklar dahil tüm aile üyelerini mest edecek. İşte, kabak sarması için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...
#Kabak Sarma Nasıl YapılırLagos ya da lahoz adı verilen balık, İngilizcede ‘white grouper’ olarak bilinen büyük bir balık. Kumlu, çamurlu ve kayalık zeminlerde 300 metreye kadar olan derinliklerde yaşıyorlar. Boyu 140 santimetreye varan örneklerine rastlansa da yaygın olarak 50-80 santimetre boyunda oluyorlar.