Güncelleme Tarihi:
Böğürtlenden gelen aşk
“Tutkuyla hazırlanmış, hafif ancak lezzet ve görselliği üst düzeyde bu mönünün pikniğinize romantizm katacağını düşünüyorum”
Mimolette Murat Bozok
ROMANTİK PİKNİK
Upside down cheesecake
MALZEME
Labne peynir 300 gram
Bal 15 gram
Krema 150 gram
Badem 100 gram
Burçak bisküvi 100 gram
Şeker 100 gram
Tereyağı 20 gram
Böğürtlen reçeli
YAPILIŞI
- Badem 50 gram şekeri karamelize edin ve ardından bademle karıştırın. Soğuması için yağlı kâğıdın üzerinde mermer bir yüzeye dökün.
Soğuduktan sonra mutfak robotuyla küçük parçacıklar haline getirin.
- Bisküvi
Tereyağını eritin ve mutfak robotunda toz haline gelmiş Burçak bisküviyle karıştırın.
Dolapta set oluncaya kadar bekletin.
- Cheesecake
Labne ve balı bir kapta karıştırın. Aynı zamanda kremayı ve şekerle birlikte kabarana dek çırpın. Kremayla labne karışımını birbirine ekleyin. Sakın çırpma teli kullanmayın, spatula kullanarak birbirine yedirin. Karışımı sıkma torbasına koyun. Dolapta 10 dakika dinlendirin. Bir bardağın içerisine bir parmak kadar krema karışımı sıkın.
Reçel tabakası koyup üzerine tekrar krema karışımı sıkın.
Üzerine tekrar reçel karışımı ve en üste bisküvi ve badem kıtırlarını serpip servis edin.
Buhardan gelen lezzet
“Şarküteri üretimimizin çoğunu kendimiz gerçekleşiyoruz. Farklı ağaçlarla fümeleyerek değişik tatlar elde ediyoruz. Mesela ördek prosciutto ve pancetta...”
Backyard Zeynep Moroğlu
ETOBUR PİKNİK
Backyard sangria
MALZEME
Çilek 1 kilo
Şeker 125 gram
Portakal 4 adet
Portakal likörü 20 cl
Kırmızı şarap 1 şişe
Roze şarap 1 şişe
Beyaz şarap 1/2 şişe
YAPILIŞI
Tüm malzemeyi karıştırın ve bir kapta en az bir gün dinlendirin.
Taze çilek ve portakal dilimleriyle servis edebilirsiniz.
Etli bulgur köfte
MALZEME
Kıyma 1500 gram
İnce bulgur 500 gram
Biber salçası 120 gram
Damates salçası 120 gram
Zeytinyağı 100 gram
Karabiber 5 gram
Kimyon 30 gram
Tuz 20 gram
Kuru nane 20 gram
Maydanoz 150 gram
YAPILIŞI
Bulguru sıcak suyun içerisinde bir saat kadar bekletin. Bulgur hariç tüm malzemeyi karıştırın.
Islatılan ve şişen bulguru diğer karışıma ilave edin ve tekrar karıştırın. Bu sırada bir tencerede su kaynatın ve bir Çin buhar sepeti veya bir süzgeci bu kaynayan suyun üzerine yerleştirin. İstediğiniz büyüklükte köftelerinizi şekilleyin ve kaynar suyun üzerindeki sepete köftelerinizi koyup üzerine kapağını kapatarak yaklaşık 10 dakika kadar buharda pişirin.
Ispanaktan gelen sağlık
“Lokal malzeme kullanmak en iyisi! Bugünkü mönüyü bu felsefe üzerinden tasarladım... Sade, kolaylıkla yapılabilir ama lezzeti en üst seviyede”
USLA
Osman Bahadır
VEJETARYEN PİKNİK
Domatesli ıspanak kökü
MALZEME
Ispanak kökü 10 adet,
ayıklanmış ve yıkanmış
Sarmısak 2 diş
Dometes 3 adet, rendelenmiş
Kimyon 1 çay kaşığı
Zeytinyağı 1/2 çay bardağı
Bal 1 çay kaşığı
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Zeytinyağında ince dilimlenmiş sarmısakları kokusu çıkana kadar yaklaşık 30 saniye pişirin.
Ardından
rendelenmiş domatesleri, balı ve kimyonu ilave edin. Yaklaşık beş dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ıspanak köklerini ilave edin ve 10 dakika kısık ateşte pişirerek servis edin.
Ananaslı buğday salatası
MALZEME
Buğday 1 su bardağı
Ananas 3 dilim
Portakal 1 adet
Dereotu 1/2 bağ
Zeytinyağı 1/2 çay bardağı
Balzamik sirke
3 yemek kaşığı
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Buğday açılana kadar bol tuzlu kaynar suda haşlayın, süzdürün ve soğutun. Ananas dilimleri küp küp doğrayın.Portakalın kabuğunu rendeleyin Aynı portakalı soyun ve içini küp küp doğrayın. Dereotunu ince kıyın.
Hazırladığınız tüm malzemeleri haşlanmış buğdayla harmanlayarak servis edin.