balparmak haberleri sayfasında balparmak hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 82 balparmak haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hem yetişkinler hem de çocuklar için dengeli bir kahvaltı hazine değerinde. Yaz aylarında özellikle tatiller ve eğlenceli aktiviteler nedeniyle beslenme rutininin oldukça bozulduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez “Sonbahar mevsimine geçtiğimiz bu dönemde doğru ve yeterli sıvı alımının yanı sıra, özellikle doğru ve dengeli besin çeşitleriyle hazırlanmış kahvaltılar konforlu bir yaşam ve çocuk gelişimi için çok önemli.
#Sponsorlu İçerikKulaktan dolma bilgiler ve el yordamıyla öğrenilmiş yöntemlerle balın kalitesini anlamak mümkün değil. Üstelik son dönemde renk ve görünüm açısından bala çok benzeyen esmer pirinç şurubu da işin içine girmiş. Konuyla ilgili güzel bir haberse Balparmak firmasından geldi… Laboratuvarlarında bu ince detayları ayırt edebilen bir metot geliştirmiş, hatta patent başvurusunu bile yapmışlar.
#Sahte BalTEMA Vakfı, Balparmak ve Millî Eğitim Bakanlığı arılar için bir araya gelerek Arılar Varsa Yarınlar Var projesini duyurdu. Proje kapsamında ilkokullarda verilecek eğitimlerle, çocuklara arıların doğa ve insan için öneminin, ekosisteme katkılarının anlatılması ve bu konuda farkındalık yaratılması hedefleniyor.
#Arılar Varsa Yarınlar VarAvrupa’da ilk 4 arasında görülen bal ihtisas laboratuvarına sahip olan Balparmak markasının kurucusu Özen Altıparmak, “Doğal diye petek balı alıp balmumu yemeyin. Doğal sandığınız balların çoğu antibiyotikli” dedi. Türkiye’nin bal tüketiminde hâlâ çok gerilerde olduğunu anlatan Altıparmak, “Almanlar yılda kişi başına 1.5 kilo bal yerken, Türkiye’de yılda kişi başına düşen bal tüketimi 650 gram” dedi.
#BalHem yetişkinler hem de çocuklar için dengeli bir kahvaltı hazine değerinde. Yaz aylarında özellikle tatiller ve eğlenceli aktiviteler nedeniyle beslenme rutininin oldukça bozulduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez “Sonbahar mevsimine geçtiğimiz bu dönemde doğru ve yeterli sıvı alımının yanı sıra, özellikle doğru ve dengeli besin çeşitleriyle hazırlanmış kahvaltılar konforlu bir yaşam ve çocuk gelişimi için çok önemli.
#Sponsorlu İçerikAkkomarka deprem bölgesindeki kadın üreticilere yardım amaçlı bir proje başlattı. Dedeman’da hafta boyunca Hatay lezzetlerinden oluşan bir menü sunulacak. 16 Roof Restoran&Bar sezonu açtı. Doğanay, yeni bir şalgam suyu serisi, Apitera Plus, kapsül formunda arı sütü ve propolis çıkardı. Yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#Akkomarka Deprem BölgesiTürkiye’deki gıda ve içecek sektöründe faaliyet gösteren firmalar ile girişimlerin kullanabileceği ortak teknoloji altyapısı, Gıda İnovasyon Merkezi ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) kuruldu. Atılan bu adımla, gıda sanayisinin Ar-Ge ve teknoloji altyapısı ihtiyaçları karşılanarak, sektörün uluslararası çapta rekabet gücünün arttırılması hedefleniyor.
#INNOFOODGıda ve içecek sektörü; yenilikçi ürünlerini tasarlayacağı, geliştireceği ve analiz edeceği teknolojik bir altyapıya kavuştu. Sektörde faaliyet gösteren tüm firma ve girişimlere açık olan Gıda İnovasyon Merkezi ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) hayata geçti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut tarafından açılan tesis, ileri teknoloji barındıran özellikleriyle dikkat çekiyor.
#Gıda SektörüKulaktan dolma bilgiler ve el yordamıyla öğrenilmiş yöntemlerle balın kalitesini anlamak mümkün değil. Üstelik son dönemde renk ve görünüm açısından bala çok benzeyen esmer pirinç şurubu da işin içine girmiş. Konuyla ilgili güzel bir haberse Balparmak firmasından geldi… Laboratuvarlarında bu ince detayları ayırt edebilen bir metot geliştirmiş, hatta patent başvurusunu bile yapmışlar.
#Sahte BalStrong Group Medya bu yıl ikincisini düzenlediği Türkiye İnovasyon ve Başarı Ödülleriyle sanat, iş ve bilim dünyasını bir araya getirdi. Kazananların Strong Bosses Dergisi ve strongbosses.com okurlarının oylarıyla belirlendiği Türkiye İnovasyon ve Başarı Ödülleri İstanbul Hilton Bomonti Otel’de gerçekleşti.
#Sponsorlu İçerikStrong Group Medya bu yıl ikincisini düzenlediği Türkiye İnovasyon ve Başarı Ödülleriyle sanat, iş ve bilim dünyasını bir araya getirdi. Kazananların Strong Bosses Dergisi ve strongbosses.com okurlarının oylarıyla belirlendiği Türkiye İnovasyon ve Başarı Ödülleri İstanbul Hilton Bomonti Otel’de gerçekleşti.
#Sponsorlu İçerikDünya çam balı üretiminin yüzde 95’i Türkiye’de gerçekleşiyordu. Çam balının başkenti olarak nitelendirilen Muğla’da çıkan yangınlar ise bu üretimin büyük bir kısmını yok etti. Arıcılar elde kalan arılarını ve kovanlarını kurtarmak için mücadele halinde. Ancak üreticiler umutsuz: “Balsıra Böcesi’nin yaşadığı çam ağaçlarının her biri yandığı için artık bal üretimimiz bitti.”
#GazetehaberleriTürkiye’de bal tüketimi her geçen gün artıyor. Ancak sahte veya kalitesiz ballar da sofralara gelebiliyor. Balın iyi olup olmadığının anlaşılması için ise analiz edilmesi dışında hiçbir yöntem olmadığı ifade ediliyor. Uzmanlar, bir kilogram çiçek balının üreticide 30-32 TL olduğunu, bu fiyatın altında olanlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.
#GazetehaberleriBalparmak, tüm tüketicilere doğal balın kovandan sofraya izini sürme fırsatı sunuyor. Artık yediğiniz balın analiz raporunun yanı sıra balın içinde hangi bitki ve çiçeklerin özü olduğunu da öğrenebileceksiniz. Bunun için Balparmak ambalajlarında yer alan QR kodu akıllı telefona okutmanız yeterli!
#BalTEMA Vakfı, Balparmak ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle 2019 yılında hayata geçirilen “Arılar Varsa Yarınlar Var” projesi kapsamında arilarvarsa.org web sitesindeki ‘Çocuklar için’ bölümü yenilendi. 20 Mayıs Dünya Arı Günü’nde çocukların eğlenerek öğrenebilecekleri ‘Arılarla Macera’ isimli yeni bir oyunun da ekleneceği bu bölümde; proje kapsamında hazırlanan tüm içeriklerin yer aldığı e-dergi, eğitime evlerden devam edilen bugünlerde tüm çocukların kullanımına açılacak. Sitede ayrıca, çocuk ve yetişkinlerin yararlanabilecekleri etkinlik önerileri ile eğitici animasyon filmleri de yer alıyor.
#TEMA VakfıTEMA Vakfı, Balparmak ve Millî Eğitim Bakanlığı arılar için bir araya gelerek Arılar Varsa Yarınlar Var projesini duyurdu. Proje kapsamında ilkokullarda verilecek eğitimlerle, çocuklara arıların doğa ve insan için öneminin, ekosisteme katkılarının anlatılması ve bu konuda farkındalık yaratılması hedefleniyor.
#Arılar Varsa Yarınlar VarMigros, Nisan ayında mağazaları ve Migros Mobil uygulaması üzerinden eş zamanlı başlattığı “Migros Sağlıklı Yaşam Yolculuğu” projesinin devamı olarak dev bir festivale imza atıyor. 12 – 13 Mayıs’ta KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek “Migros Yaşam Festivali”; sağlık, spor, beslenme, güzellik, kişisel gelişim, müzik ve eğlenceye dair ne varsa, hayatı iyi yaşamak isteyenlerle buluşturuyor.
#MigrosBalparmak Ar-Ge Merkezi Laboratuvarı, dünyanın farklı bölgelerinden gelen kongre katılımcılarına ev sahipliği yaptı. Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, “Çalışmalarımızı Kongre kapsamında konuklarımız ve on iki binden fazla katılımcı ile paylaşma fırsatı bulduğumuz için gururluyuz” dedi.
#Haber‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. İşte jüri üyelerinin madde madde en iyi 20 seçimleri...
#Mimari