Pazartesiden sonra tüm evlerde benzer şeyler konuşulacak. “Acıktım” diye eve koşan çocuklar için besleyici yani vitamini, proteini, lifi dengeli ve pratik yapılabilecek önerilerim var. Bizim evde çok sevilen nugget’tan karnabaharlı muffin’e hepsi hem leziz hem de çocukların bayılacağı tarifler…
#OkulYaz dönemine girilen bugünlerde artan vücut sıcaklığı nedeniyle beslenmeyle ilgili ihtiyaçlar değişkenlik gösterirken, beslenme düzeni de değişebiliyor. Bu nedenle yaz sıcaklarında çocuğun sağlığının korunması için tercih edilecek gıdalar, öğün sayıları, sıvı tüketim miktarı ve tüketilecek sıvılar yönünden dikkatli olmak gerekiyor. Peki yazın çocuklar nasıl beslenmeli?
#BeslenmeArjantin’de değişmeyen tek şey değişimin sürekliliği. Ülkede hükümet ve ekonomi sürekli dalgalanıyor. Fakat Buenos Aires halkı bu iniş-çıkışlara son derece alışkın. Ekonomik zorluklara rağmen kitapçısından barına mekânlar yenileniyor. Hemen her gün yeni bir restoran açılıyor. Kısacası heyecan bu şehirde hiç bitmiyor.
#Buenos AiresDünyanın en çok turist çeken başkentlerinden biri olan Moskova, ne kadar soğuk olursa olsun sunduğu muhteşem masalsı görüntüleriyle kış mevsimin çok yakıştığı bir şehir. Birçok tarihi olaya tanıklık eden dünyanın en ünlü meydanlarından biri olan beyazlara bürünmüş Kızıl Meydanı, Moskova’nın sembolü Kremlin Sarayı, rengarenk kubbeleriyle şato görünümüyle Aziz Vasil Katedrali, tarihi, içinizi ısıtacak kafeleri ve restoranlarıyla şüphesiz kış mevsimini yaşamak isteyenler için en güzel rotalardan biri Moskova. İşte size Moskova gezi rehberi…
#MoskovaAddis Ababa; yani Etiyopya’nın yerel dili Amharikçe’de “yeni çiçek” anlamına gelen başkent. 10 gün sürecek bir iş gezisi teklifini almadan önce ben de bu ismi duyunca aklına sadece bir pasta çeşidi gelen çoğunluktaydım. Teklifi kabul edip vize evraklarını hazırlamaya başladığım andan itibaren ülke ve şehir ile ilgili bilgi toplamaya çalıştım.
#Addis AbabaHER yazımızı bir bir alıyorlar elimizden. Oysa ki, biz bu dünyaya en çok, “yaz görmeye” geldik. Bisikletle giderken ellerimizi lavanta tarlalarının arasından geçirmeye, güneşi kirpiklerimizin arasından süzdürmeye, rüzgarla bir olup püfür püfür esmeye, aşık olmaya, aşk acısı çekmeye, eşe dosta bakmaya, uzun sofralar kurmaya, ada vapuruna binmeye, eti kemik geçiyor demeye, kurabiye pişirmeye, ıssız koylarda yüzmeye, yanık tene yoğurt sürmeye geldik!
#OtelEkmek israfını önlemeye yönelik olarak, bayat ekmekleri birbirinden lezzetli tatlı ve yemeklere dönüştürmek için çok sayıda tarif bulunuyor. Zengin fakir tüm sofraların vazgeçilmezi ve genellikle ne olur olmaz endişesiyle fazladan satın alınan, sonra tüketilemediğinden bir kısmı çöpe atılan ekmeğin israfını önlemek için başlatılan kampanya, yoğun ilgiyle ülke genelinde devam ediyor.