1 Kasım Dünya Vegan Günü farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliklerle tüm dünyada kutlanıyor. Hayvan hakları, iklim krizi ya da sürdürülebilirlik... Sebebi ne olursa olsun bitki temelli beslenenlerin sayısının artmasıyla birlikte vegan mekânlar da hızla çoğalıyor. Jürimize vegan tabaklarıyla lezzetten ödün vermeyen adresleri sorduk.
#GastronomiYeni yıl akşamının planlarını yapmaya başladığımız bugünlerde kutlamaların vazgeçilmez mutluluğu pastalar akla ilk gelen tatlı seçeneklerinden... Üstelik evde kendi rüya pastamızı hazırlamak kolay. Bitki bazlı, vegan, glütensiz ve şekersiz malzemelerdentüm ekipmana, ihtiyacımız olan hemen her şeyi Metro Türkiye’de bulmak mümkün.
#Yeni YılEmre Şen’in balkabağı çorbası, butik otel Casa Lavanda’nın restoranını kulaktan kulağa duyuran lezzetlerden biriydi. Adana’daki ünlü Pasta Bahçesi’nin yanık tereyağı ve kaymakla yapılan cheesecake’iyse Le Cordon Bleu Londra mezunu şef Yiğit Zeyneloğlu’nun reçetesi... Zeyneloğlu cheesecake’ini nasıl yaptığını anlattı. Şen de hem çorbasının tarifini verdi hem de balkabağı pişirirken işimize yarayacak tüyoları...
#BalkabağıBalkabağı sezonu geldi; hem evlerde hem restoranlarda çeşit çeşit tatlıları yapılmaya başladı. Kireçte bekletilip çıtırlaştırılanı da çok seviliyor, şekerle pişirilip cevizle servis edileni de... Pudingi de cheesecake’i de çok leziz oluyor. Balkabağıyla yapılan tatlıların en iyileri nerede yenir, uzman jürimize sorduk.
#BalkabağıPatili dostlarınıza bir doğum günü partisi vermeye ne dersiniz? Hele de iştahla yiyecekleri ama daha da önemlisi, şeker ve koruyucu madde içermeyen bir pastayla, en sevdiği arkadaşlarıyla... Onlara özel; etli, sebzeli veya meyveli pastalar ve partiler hazırlayan mekânların sayısı gün geçtikçe artıyor. Birkaçına göz atalım...
#Doğum Günü PartisiEkimin en turuncu rengi balkabağı tüm neşesiyle gülümsüyor. Balkabağı deyince sadece kabak tatlısı akla gelmesin. Çorbasından böreğine, kekinden zeytinyağlısına, pilavından ekmeğine salatasına... Balkabağı ile birleşince ortaya çıkan ve damakları şenlendiren lezzetler neler mi?
#BalkabağıVejetaryen ve vegan mutfak kültürüne sahip ancak damak tadınıza uygun restoran ve kafeleri bulamıyorsanız listemiz tam size göre! Raw beslenme anlayışı, vegan, vejetaryen, glütensiz ve paleo gibi mutfak arayışları için Türkiye’de seçenekler kısıtlı ancak biz en iyilerini seçtik. Beş jüri üyesinin ilk tercihi Zencefil restoran oldu.
#Türkiye’Deki Vegan RestoranlarLos Angeles bölgesinin en eski, çılgınca genç ruhlu şehirleri köklü, kültürel ve bilimsel kurumlarının yanı sıra sanat alanında da iddialı müzelere sahip... Çevresindeki Altadena, South Pasadena gibi kasabalar iklimleri, mimarileriyle Akdeniz’i andırıyor. Ünlü Route 66’nın beton kilometre taşları, klasik motelleri yerli yerinde…
#PasadenaÜç yıldır düzenlenen Nişantaşı restoran haftası başladı. 20 Mart’a kadar sürecek etkinlik için bölgedeki restoran ve kafeler 20 ve 45 liralık fırsat mönüleri hazırladı. Sponsor Kayra şarapları. Sizin için birkaç mönü seçtim, diğerlerini restoran haftasının internet sitesinden takip edebilirsiniz.
2006’ya girdiğimiz gece, İstanbul lokantaları yine lezzet yarışında olacak. Bu sene öyle çok seçenek var ki, ne yapacağınıza aşağı yukarı karar verdiyseniz bile, şimdi de kafanız ne yiyeceğiniz yüzünden karışacak. Ne alırdınız? Hamsi mi, ıstakoz mu? Michelin yıldızlı İspanyol aşçıdan yemek mi, en Türk ellerden çıkma mezeler mi? Bildik yılbaşı hindisinden şaşmam diyenler de üzülmeyecek. Buyrun, buradan seçin...
İstanbullulara 168 yıldır hizmet veren Beyaz Fırın, yeni yerini bugün Bağdat Caddesi’nde açıyor. Yeni mekan diğerlerinden epey farklı. İçinde birçok bölüm var. Yeni Beyaz Fırın’ın Açık Mutfaklı Pastane konsepti, en çok ilgi çekecek köşelerden biri. Büyük bir ahşap imalat tahtası ortaya konularak, ürünler müşterilerin gözü önünde hazırlanacak, iki fırında pişirilerek sıcak sıcak servis yapılacak.