Havalar ısındı, kamp ve piknik sezonu da açıldı. Yemyeşil doğanın ve temiz havanın tadına açık hava etkinlikleriyle varmak isteyenlere 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer yeme-içme planlama önerileri verdi. Gastronometro şefleriyse pratik ton balıklı ve sebzeli wrap tarifi paylaştı.
#PiknikANADOLU Cerrahi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü, Ramazan ayı öncesi mide botoksu işlemi yaptıran veya yaptırmak isteyen hastaların en çok merak ettikleri konulardan birinin mide botoksu işlemi sonrası oruç tutup tutamayacakları olduğunu belirterek, hastaların merak ettiği konular hakkında bilgiler verdi.
#1Yavaş yavaş balık sezonuna yaklaşırken sağlığımız için oldukça faydalı olan çeşitli balık yemekleri de yeniden mutfaklarda yerini almaya başlıyor. Sizlere farklı bir balık alternatif tarifi olarak sunacağım balık köftesini mutlaka denemenizi tavsiye ederim. İşte balık köftesi malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Balık Köfte1969’da turistleri balık avı turuna çıkarmayla başlayan günlük tekne gezileri, aradan geçen 53 yılda başkalarına da örnek oldu, koca bir sektöre dönüştü. Yüzen masasıyla, suyun içinde ut taksimiyle ‘Yaralı Ceylan’, işte bu yüzden bence aralarında en kült olanı. İsteyen farklı organizasyonlar için de tekneyi kapatabiliyor.
#YazarJapon mutfağına özgü olarak bilinen Panko; köfte, et, balık gibi yiyecekler kızartılırken daha çıtır olmaları ve daha güzel görünmeleri için kullanılan bir malzemedir. Kızartmalar için kullanılan ve et gibi besinlerin soslandığı sos çeşitlerinin kalınlaştırılması adına da kullanılan bir malzeme olarak belirtilebilir. Peki, panko nedir? Panko nasıl yapılır? Japon ekmek kırıntısı tarifi nasıl yapılmaktadır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Panko Nedir?Ayvalık, sonu ille denize kavuşan daracık taş sokaklarından Çamlık’a, Sarımsaklı’dan Cunda’ya hayallerdeki Ege kasabası. Girit’ten ve Midilli’den esen lezzet rüzgârıysa zeytinyağına ve balığına meftun. Tabak tabak Ayvalık-Cunda turumuzda gelenekseli de var, modern adresler de....
#YAZARFarklı ülkelerde, farklı merkezlerde yapılan pek çok bilimsel araştırma bize net ve açık olarak şunu gösterdi: Besin tüketimimiz azalıp aç kalma süremiz uzadıkça sağlığımız iyileşiyor. Özellikle 50’li yaşları takiben daha az ve öz yemek, günde 2 öğüne geçmek sadece hayat kalitemizi yükseltmekle kalmıyor, hastalıkları önlüyor, ömrü uzatıyor.
#Yazarİlki geçen yıl yapılan Diyet Fest’in ikincisi bugün ve yarın KüçükÇiftlik Park’ta. Katılımın ücretsiz olduğu festivalde, müzik, eğlence, sporun yanı sıra workshop’lar ve söyleşiler de var. Ama katılamazsanız üzülmeyin! Sizin için festivalde panel düzenleyecek en popüler diyetisyenlerden haftalık örnek programlar aldık.
#DiyetTürkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu balıkçı Kenan Balcı, müzesini ziyarete gelen öğrencilere elleriyle hazırlayıp pişirdiği balık köftesini ikram edip tarifini anlattı. Çocukların zaman zaman kılçıklarından dolayı balık yemek istemediğini söyleyen Kenan Balcı, kolayca hazırlanan balık köftesi ile miniklerin de sağlıklı beslenebileceğini belirtti.
#Balık KöftesiYeni doğum yapmış anneler, emzirme döneminde nelere dikkat etmelidir? Annenin sütü az geliyorsa neler yapılmalıdır? Anneler bu süreçte nasıl beslenmelidir? Anne sütü nasıl saklanmalıdır? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, lohusalık döneminde en çok merak edilenleri açıkladı.
#LohusaFethiye ile Dalaman arasında bir cennet diyarı Göcek… Sessiz, sakin ve dinginlik hakim sokaklarında. Manolya ve palmiye ağaçlarının süslediği sahilinde yürümek; beyaz, pembe ve fuşya rengi begonviller arasında sokaklarında tur atmak ya da masmavi koylarında teknelerle dolaşmak insana huzur veriyor. İşte size Göcek gezi rehberi…
#GöcekÇeyrek asırlık tecrübeyle, Osmanlı-Türk mutfağı ile birlikte balık ve ızgara ürünlerinde de iddiasını ortaya koyan Alze Gar Lokantası’nın işletmecisi Zehra Öztürk, “Türkiye’nin en iyi malzemelerini en usta aşçılarıyla buluşturduk. Deneyenler, hayatın en güzel zevkinin yemek olduğuna bir kez daha inanıyor” dedi.