Güncelleme Tarihi:
Alze Gar’da mezeler ve yemeklerin günlük olarak hazırlandığıni belirten İşletmeci Öztürk, "Türkiye’nin her tarafından özel olarak getirtilen malzemeler kullanılıyor. Büyükannelerin el yapımı yoğurdu, Manavgat’tan yağ, Kars’tan kaşar peyniri, Trabzon’dan tereyağ, Ayvalık’tan ot çeşitleri geliyor" diye konuştu. Ana yemeklerin mezelerle lezzet yarışına girdiğini belirten Öztürk, enginar kalbi, deniz mahsulleri böreği, deniz ürünleri salatası, avakado karides, deniz börülcesi, levrek karpoçya, ayva kebabı, balık kokoreç, balık köfte ve kayra koruğunun da aralarında bulunduğu çok geniş bir menüye sahip olduklarını anlattı. Öztürk, dünya mutfağını yakından takip ettiklerini ve ustalarının yaratıcılıklarını, becerilerini onlarla karşılaştırarak iddialarını ortaya koyduklarını söyledi. İşletmecilerden Gürsel Öztürk ise Gaziosmanpaşa Filistin Caddesi’ndeki mekânlarının bürokratlardan işadamlarına, sanatçılardan gençlere kadar geniş bir kesime hitap ettiğini dile getirdi.