Duyanlar şaşırıyor: Bu baklava diğerlerinden çok farklı Amasya el emeğiyle hazırlanan tatlı türü baklavanın yapımında “kül” kullanılıyor. Hamurun oluşmasında kullanılan suya katılan külün geleneksel ‘küllü baklava ’ya gevreklik kazandırdığı belirtiliyor. Odun ateşinin külünü elekten geçirip süzen kadınlar, önce suyla karıştırıyor. Birkaç gün dinlendirilen su sonra hamura katılıyor. Yüz yılı aşkın süredir uygulanan bu geleneksel yöntemin tatlıya gevreklik ve lezzet kattığı düşünülüyor. Şerbet katılıp köy fırınlarında odun ateşinde pişirilen bu özel tatlının yapımındaki püf noktalar “Küllü su, tatlının gevrek olmasını sağlıyor. Tatlıya lezzet veriyor. Kül olmazsa olmaz. En az 150-200 yıllık bir kültürün devamlılığı sağlanıyor”
#BaklavaEv baklavası, bu yıl da ramazan ayında gönüller arası bağın temelini damaklarda attıracak. Bayrama özel olarak evde hazırlanan ev baklavası, genellikle cevizli veya fındıklı yapılıyor. Bayram baklavasının hamuru ne kadar kritik bir rol oynasa da şerbeti de lezzeti açısından önemli bir rol oynar. Türk mutfağının sevilen lezzet ev baklavası fıstıklı, cevizli ve fındıklı olarak hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay, kıyır kıyır bayram tatlısı ev yapımı baklava nasıl yapılır? Baklava şerbeti ne zaman dökülür? İşte, kıyır kıyır ağızda dağılan Ramazan Bayramı ev baklavası tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Ev BaklavasıKalburabastı tatlısı, Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri. Yapılışı da baklava gibi tatlılara kıyasla kolay olan kalburabastının ağızda dağılanı makbul. Kıvamıyla ve lezzetiyle parmak yediren bir kalburabastı yapmak için dikkat etmeniz gereken birkaç basit püf noktası bulunuyor. İşte kalburabastı yapmanın püf noktaları…
#KalburabastıGelinim Mutfakta kaymaklı kolay baklava tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Özellikle bayram ve özel günlerde yapılan kaymaklı baklava evde kolay tarifle pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Peki, evde kaymaklı kolay baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kaymaklı kolay baklava tarifi ve yapılışı...
#Kaymaklı Kolay BaklavaŞerbetli tatlılar Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Aynı zamanda her tatlının bir şerbet usulü vardır. Bu da şerbet tatlıya sıcak mı, soğuk mu dökülür sorusunu beraberinde getirir. Bu konuya bir açıklık getirmek ve en hafifinden bir şerbet tarifi vermek istedik. İşte, şerbet yapımının detayları…
#Şerbet Yapımının Püf NoktalarıSevgili lezzetsever dostlarım... Bir Ramazan ayına daha kavuşmanın sevinci ve heyecanı içindeyiz. Bir ay boyunca iftarlar yapılacak, kocaman sofralar kurulacak, o sofralara “onun da sahibi gelir” diye bir tabak fazla konacak, paylaşımlar artarken, en keyifli sohbetler de birbirinden enfes lezzetlerle buluşacak. Ee peki, bu bereketli akşamlarda tatlı yiyip tatlı konuşmayalım mı yani?
#Haşhaş Ezmeli Milföy TatlısıRamazan pidesi, iftar sofralarının olmazsa olmazı. Nefis kokusu ve sıcacık haliyle sofralar lezzet katan ramazan pidesini Airfryer ile pişirmek daha kolay. Üstelik birkaç dakikada da pişiyor. Peki Airfryer'da ramazan pidesi nasıl yapılır, kaç dakikada pişer?
#Airfyer Ramazan Pidesi TarifiIsparta Eğirdir yöresine ait sazan dolması MasterChef programı ile aranan tariflerden biri oldu. İç pilavı ile muhteşem bir lezzet olan sazan dolması kışa hazırlandığımız bu aylarda akşam yemeği için harika bir alternatif. Peki, sazan dolması nasıl yapılır? İşte MasterChef sazan dolması tarifi ve malzemeleri...
#Sazan DolmasıArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 23 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de 'Sütlü Nuriye' tatlısı oldu. Sütlü Nuriye nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı Sütlü Nuriye tarifi
#Sütlü NuriyeKaradeniz bölgesinin ilgi duyulan şehri olan Zonguldak, ekonomisi ve turizmi kadar yemekleri ile de meşhurdur. Sizler için Zonguldak Yemekleri - Zonguldak'ta ne yenir ve neyi meşhur? Zonguldak mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Zonguldak YemekleriBayramlaşma sonrası incecik, porselen bir fincanda bol köpüklü bir Türk kahvesi, yanında lokumu ve likörüyle ikram edilir. Eskiden ev sahibinin nezaketini kaybetmeden sıkıldığı misafiri yolcu etmesini sağlayan âdetse şerbet ikramıymış... Bazı şeyler var ki bizleri görünmez iplerle geçmişimize ve birbirimize bağlıyor, tıpkı sonsuz çeşitlilikteki bayram ikramlarımız gibi...
#BayramRamazan Bayramı ev baklavası bayramların vazgeçilmezi olarak bu yıl da araştırılıyor. Bayram baklavası kadar baklava şerbeti de hazırlamada önemli bir rol oynar. Türk mutfağının sevilen lezzet ev baklavası fıstıklı, cevizli ve fındıklı olarak hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay, kıyır kıyır bayram tatlısı ev yapımı baklava nasıl yapılır? Baklava şerbeti ne zaman dökülür? İşte, Ramazan Bayramı ev baklavası tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Ev Baklavasıİçimi çok kolay bir çorba. Hem oldukça sağlıklı hem de çok besleyici. Harika bir başlangıç. Çok besleyici, bir çorba... Kereviz yediremediğiniz sevdiklerinize, bayılarak yiyecekleri bir çorba tarifi. İşte, sizler için hazırladığım, tül perde tatlısı, kereviz çorbası, makarna böreği ve daha fazlasından oluşan Ramazan 22. gün menüsü...
#Ramazan Menüsü11 Ayın sultanı Ramazan geldi. Her yıl heyecanla beklediğimiz Ramazan'da her güne bir iftar menüsü çıkardık. 30 güne özel hazırlanmış, denenmiş, ekonomik, kolay, Rüzgar SÜNBÜL ile leziz yemeklerden oluşan İftar menüsü örnekleriyle işinizi kolaylaştıracağız.. Güzel iftar sofralarında sevdikleriyle buluşmak, paylaşmak, oruçla vücudumuzu terbiye etmek, Ramazan'ın olmazsa olmazı.
#Ramazan MenüsüGelinim Mutfakta sopuk baklava pastası tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Çayın yanına hafif ve nefis bir tatlı alternatifi olan soğuk baklava pastası keki ve kremasıyla pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Peki, soğuk baklava pastası nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta soğuk baklava pastası tarifi ve malzemeleri...
#Soğuk Baklava PastasıRize mutfağına ait çok sevilen yöresel tatlılarımızdan kocakarı gerdanı merak ediliyor. MasterChef yarışmasıyla gündeme gelen kocakarı gerdanı tatlısı izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü. Peki, MasterChef kocakarı gerdanı tatlısı nasıl yapılır? İşte, kocakarı gerdanı tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Masterchef Kocakarı GerdanıBayram tatlısı olmazsa olmaz. Çok pratik ama aşırı havalı, çıtır çıtır bir baklava tarifi vereceğim sizlere. 20 dakika içerisinde hazırlayıp fırına atacaksınız ama tadanlar bu kadar kısa sürede hazırladığınızı asla anlamayacak. Bu aramızda bir sır! Ben kimseye söylemem merak etmeyin :)
#Havuç Dilim Baklava Tarifiİslamiyet öncesi dönemde Türklerin mutfak alışkanlıkları arasında yumurtanın yer aldığı bilinse de; yumurtanın ne şekilde tüketildiği hakkında bilgiye rastlanmıyor. Bazı kaynaklarda yalnızca göç dönemlerine dair yumurta ve kıyma doldurulup sarılan yufkalardan bahsedilmiştir.
#BursaGelinim Mutfakta izleyicileri, programda verilen tarifleri yakından takip ediyorlar. Günün tatlısı olan tedirgin baklava tarifi en çok araştırılan tatlılar arasında yer alıyor. Peki, Gelinim Mutfakta tedirgin baklava nasıl yapılır? İşte tedirgin baklava tarifi ve malzemeleri...
#Tedirgin BaklavaEge mutfağında sıkça yer bulan fava evde yapılabilen en kolay ve en lezzetli meze çeşitlerinden biri. Her evde bulunan malzemelerden yapılan favayı ana yemeğinizin yanında sunarak sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Peki, fava nedir, neyden yapılır? İşte fava yapımında kullanılan malzemeler ve fava yapımının ipuçları…
#FavaAy baklavayı hiç denediniz mi? Eğer denemek isterseniz, çıtır çıtır lezzeti ile ay baklavayı çok beğeneceksiniz. Üstelik yapılışı da kolay. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Peki ay baklava nasıl yapılır? İşte ay baklava tarifi...
#Ay Baklava Nasıl Yapılır