Geçmişte bayramlar ne kadar da güzeldi değil mi? Önce büyüklerimizin elleri öpülür, ardından da anneannemizin veya babaannemizin günler öncesinden hazır ettiği o en enfes ev yapımı baklavası yenirdi. Şimdilerde ise baklava dükkanlarına koşar olduk. Ama merak etmeyin! İncecik kat kat yufkalarının arasında ceviz saklayan o bol şerbetli özlenen tatlımızı Şef Rüzgar Sünbül özel tarifleri ve püf noktalarıyla geri getiriyoruz. Baklava neden şekerlenir, baklava hamuru nasıl yapılır? İşte, Rüzgar Şef ev yapımı baklava tarifi incelikleri ve püf noktaları...
#Ev Yapımı BaklavaMutfağımızın meşhur tatlısı baklava bayramın vazgeçilmezlerinden biri. Kurban Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde ev yapımı baklava tarifinin yanı sıra nasıl kesildiği de araştırılıyor. Baklavanızı hazırladıktan sonra kare, yıldız veya havuç şeklinde dilimleyerek lezzetinin yanı sıra görsel olarak da tadanların beğenisine sunabilirsiniz. Peki baklava nasıl kesilir? İşte yuvarlak ve kare tepside düz, kare, yıldız ve havuç dilim kolay baklava kesimi...
#Baklava Nasıl KesilirRamazan Bayramı’nın gelmesiyle birlikte Türk mutfağında meşhur olan ev yapımı baklava tarifi araştırılmaya başlandı. Malzemeleri, şerbeti ve yapımıyla merak edilen evde baklava yapımı tüm ayrıntılarıyla haberimizde. Peki, Baklava nasıl yapılır ve kolay baklava çeşitleri nelerdir? İşte, evde kolay baklava tarifi yapımı ve malzemeleri
#Baklava Nasıl YapılırReçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır. Birçok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. doğal bir tat ve görünüm, aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir. Peki, ev yapımı reçel nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kışlık reçelin bozulmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli reçel tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı ReçelTepsi oruğu sini köfte olarak da bilinmektedir. Hatay yöresine ait olan tepsi oruğu, içli köftenin tepsiye basılarak pişirilmiş ve dilimlenmiş hali olarak özetlenebilir. İster baklava dilimi, ister üçgen, ister havuç dilimi olarak sunulabilir. Peki, tepsi oruğu nasıl yapılır? İşte adım adım tepsi oruğu tarifi...
#Tepsi Oruğu Nasıl Yapılır?Türk mutfağı ile özdeşleşen ve vazgeçilmez tatlılardan olan baklavanın seveni de çeşidi de çok. Genellikle antep fıstığıyla yapılan havuç dilim baklava da bunlardan biri. Antep yöresine has olan bir baklava olan havuç dilim baklavanın farkı şeklinin yanı sıra şerbetinde. Peki, Havuç dilim baklava nasıl yapılır?
#Havuç Dilim Baklava TarifiAnkara’nın tarihi konaklarıyla ünlü Beypazarı ilçesinde, eskiden misafirlere ikram edilmek için sonbaharda pişirilen ve özel kaplarda kış boyunca saklanabilen “Beypazarı Kurusu” ilçede gelişen turizmle birlikte adını Türkiye’ye duyurdu. Tarihi İpek Yolu üzerindeki ilçede geçmiş yıllarda kadınların evlerindeki fırınlarda, asma yaprakları üzerinde pişirdikleri kurular, şimdi ilçede faaliyet gösteren 10 fırında üretilerek satışa sunuluyor.