Kurban Bayramı’na sayılı gün kala, bayramların olmazsa olmazı geleneksel şerbetli tatlılarımızdan baklava yeniden mutfakların e çok aranan lezzeti olarak yerini aldı. Sevdiklerine en güzel tam kıvamında baklavayı ikram etmek isteyen ev hanımları, baklava hamuru nasıl yapılır aramalarına çoktan başladı bile. Sizler için, ev baklava hamuru malzemelerini, tarifini ve yapım aşamalarını paylaşıyoruz.
#Baklava HamuruTescilli lezzetimiz Antep baklavası Masterchef ile birlikte yeniden gündeme geldi. Bol fıstıklı Antep Baklavası hamuru da özenle açılıyor ve özel günler başta olmak üzere Türk mutfağında sık sık yerini alıyor. Peki, evde baklava nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler? İşte, Antep baklavası tarifi ve yapımı...
#Antep Baklavası TarifiRamazan ayının sonlarına yaklaşırken bayram hazırlıklarına şimdiden başlanıyor. Bayramların olmazsa olması ev baklavası tarifi ise her zamanki gibi en çok aranan lezzetlerin başında geliyor. Ev yapımı baklava tarifi püf noktası şerbetinde olduğu gibi hamuru da el açması ise bazı detayları gerektiriyor. Peki, gerçek ev baklavası nasıl yapılır? İşte ev yapımı baklava tarifi ve püf noktaları...
#Ev BaklavasıKurban Bayramı hazırlıkları Özel ve güzel anları içerisinde bulunduran bayram günleri kalabalık aileleri bayram sofralarında bir araya getiren günlerdir. Henüz bayram için bir tatlı yapmadıysanız en kolay ev baklavası yapmayı öğreneceksiniz. Ev baklavası nasıl yapılır, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? İşte Türk mutfağının en geleneksel ve bayramların vazgeçilmez tatlısı olan kıyır kıyır ev baklavası tarifi…
#Ev BaklavasıKurban Bayramı hazırlıkları Özel ve güzel anları içerisinde bulunduran bayram günleri kalabalık aileleri bayram sofralarında bir araya getiren günlerdir. Henüz bayram için bir tatlı yapmadıysanız en kolay ev baklavası yapmayı öğreneceksiniz. Ev baklavası nasıl yapılır, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? İşte Türk mutfağının en geleneksel ve bayramların vazgeçilmez tatlısı olan kıyır kıyır ev baklavası tarifi…
#Ev BaklavasıHappy Moon’s ve Help Steps’ten afet bölgesindeki kadınlara destek... Şef Somer Sivrioğlu’nun ramazan için hazırladığı tarif videoları yayında... Nar ekşisi yönetmeliği değişti... Oligark’ta baharı karşılayan yemekler... Beta Tea’den iftar menüsü... Jumbo Patisserie’den yeni tatlılar... Yeme-içme dünyasından haberler...
#Somer SivrioğluAvustralyalı şefler depremzedelere yardım için özel bir yemek düzenliyor. Karaca’nın yeni koleksiyonu ‘Paye’ raflarda... Ordu pidesi tescillendi... Gusto by USLA’nın menüsü yenilendi.... Yeni gözdemiz kıtır karamelli donut... Yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#Yeme-İçmeGeçmişte bayramlar ne kadar da güzeldi değil mi? Önce büyüklerimizin elleri öpülür, ardından da anneannemizin veya babaannemizin günler öncesinden hazır ettiği o en enfes ev yapımı baklavası yenirdi. Şimdilerde ise baklava dükkanlarına koşar olduk. Ama merak etmeyin! İncecik kat kat yufkalarının arasında ceviz saklayan o bol şerbetli özlenen tatlımızı Şef Rüzgar Sünbül özel tarifleri ve püf noktalarıyla geri getiriyoruz. Baklava neden şekerlenir, baklava hamuru nasıl yapılır? İşte, Rüzgar Şef ev yapımı baklava tarifi incelikleri ve püf noktaları...
#Ev Yapımı BaklavaBayramların geleneksel tatlılarından ev baklavası kıyır kıyır ağızda dağılan tadıyla yine bayram sofralarının vazgeçilmezi oluyor. El açması ev baklavası yapımı için elbette önemli püf noktaları uygulamak gerekiyor. Her ne kadar zahmetli olsa da birazdan vereceğimiz ev baklavası tarifi ile sevdiklerinize bu bayram da nefis bir tatlı ziyafeti verebilirsiniz. Peki, ev baklavası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, cevizli ev baklavası tarifi, yapımı ve püf noktaları...
#Ev BaklavasıKen Sushi and More’un şefi Aras Serkek farklı teknikleri birleştirerek eğlenceli suşiler hazırlıyor. Üzeri pancar, havuç veya pırasa kıtırları ya da çıtır baklava hamurlarıyla süslenen çeşitlerin arasında nori sevmeyenler için soya kâğıdından suşi de var.
#SuşiBir ısırık aldığınızda ağzınızda yayılan sütlü şerbetiyle çok sevilen iki tatlı onlar... Sütlü nuriye de soğuk baklava da baklavalık yufkaların yağlandıktan sonra fırına verilmesiyle hazırlanıyor. Birinin arasında bol fındık, diğerinin arasında toz fıstık... Okurlarımız hangisini sevdiklerini nedenleriyle anlattı.
#Sütlü Nuriyeİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıSıcaklar tüm hızıyla bunaltmaya devam ederken tatlı keyfimizden geri kalacak değiliz! Bici biciden rokokoya, soğuk baklavadan sorbeye ‘serin ve hafif’ tatlılar kolay yeniyor, ağırlık yapmıyor. En lezzetli ‘ferah’ tatlılar yapan yerleri jürimize sorduk.
#GazetehaberleriEv baklavası özel günlerde Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. El açması baklava ayrı bir maharet ister ve incecik açılmış yufkasının yanında bol malzemesiyle damak çatlatır. Cevizlisi, fındıklısı birçok çeşidi olan baklavanın bol fıstıklısının tadına doyum olmaz. Tüm maharetlerinizi göstererek muhteşem ev baklava yapabilirsiniz. Peki ev baklavası nasıl yapılır? İşte ev yapımı baklava tarifi ve çeşitleri…
#Ev BaklavasıBaklava, şerbetli tatlıların en sevilenlerinden biri. Yapılışı her ne kadar zahmetli olsa da çıtır çıtır kıvamıyla tadına doyum olmuyor. Tatlınızın içi için ceviz yerine fıstık da tercih edebilirsiniz. Peki gazete baklavası nasıl yapılır? Gazete baklavası tarifi...
#Gazete Baklavası TarifiKuruçeşme’deki mekânı TOI’nin yerine bir başka markası olan Steeve’i açtı. Günün her saati gidip, mesafeli masalarda oturup ulaşılabilir fiyatlardaki Latin mutfağı lezzetlerinin tadını çıkarabilirsiniz. TOI içinse üzülmeye gerek yok. O artık New York’lu...
#YazarTürkiye’nin ilk ‘dijital yemek festivali’ olma özelliği taşıyan 4’üncü Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 9-11 Ekim’de gerçekleşecek. Tüm lezzet meraklıları sosyal mecradan ünlü şefleri, gastroşovları, mutfak atölyelerini, söyleşi ve panelleri izleyebilecek. Bu vesileyle hem Adana turu yapalım hem de festivale bakalım.
#Adana LezzetleriNihayet bu bayramı önlemlere dikkat ederek de olsa sevdiklerimizle birlikte geçiriyoruz. Harika ikramlarda bulunmak için güzel ve biraz da farklı tarifler arıyorsanız rehberimize göz atın. Ünlü şeflerden öneriler derledik. Kimi bizimle sağlıklı çikolatanın sırrını paylaştı kimi de alışık olmadığımız, bambaşka bir kısır tarifini...
#GazetehaberleriHatay yöresine ait köylerde sac altı da denilen, evde elinizin altında bulunan çeşitli malzemelerle tatlandırabileceğiniz yöresel bir lezzet olan ıspanaklı kömbe tarifiyle sofralarınıza farklı bir lezzet kazandırabilirsiniz. İşte, ıspanaklı kömbe tarifi için gerekli malzemeler ve hazırlanışı hakkında bazı bilgiler;
#KömbeBüzme baklava olarak da bilinen gazete baklavası, şerbetli tatlıların en sevileni baklavanın pek çok çeşidinden biri. Baklava hamuru açacak vakti olmayanlar gazete baklavasını hazır yufka yardımıyla kısa bir sürede hazırlayabilirler. Peki, gazete baklavası nasıl yapılır? İşte videolu gazete baklavası tarifi
#Gazete BaklavasıTürk mutfağının en meşakkatli tatlısı baklava, özellikle bayram sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Baklavanın, hazırlanışı ve içeriğinin bölgelere göre değişse de ortak kültürümüz halinde geldi ancak bu enfes lezzet becerinin yanı sıra zaman istiyor. Baklava hamuru açacak vakti olmayanlar ise pratik tariflerin peşinde. Peki, kolay baklava nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte, adım adım kolay baklavanın yapılışı
#Kolay Baklava Nasıl YapılırRamazanın son haftasına girdik. Şimdi önümüzde sevdiklerimizle birlikte geçireceğimiz güzel bir bayram var. Bayram denince akla ilk gelen elbette baklava oluyor. Son dönemde hazır baklava yufkaları marketlerde kolayca bulunabilse de evde baklava yapmayı düşünen birçok kişi baklavanın hamurunu da kendisi açmak istiyor. Bunun için bilmeniz gerekenleri ve pişince kıyır kıyır olan bir baklava hamuru tarifini içeriğimizde bulabilirsiniz.
#Baklava Nasıl YapılırGeçtiğimiz yıl fıstık fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle kilosu 120 liradan satılan baklava bu yıl 70 liraya kadar geriledi. Adana’da baklava üreticisi Mehmet Tekin, geçen yıl yaşanan fıstık krizinin ardından bu yıl hasadın bol olması nedeniyle baklavanın fiyatının düştüğünü belirtti. Tekin, kaliteli baklavanın kilosunun 70 TL’den satıldığını söyledi.Adana’da ailesiyle birlikte 40 yıldır fıstıklı baklava, şöbiyet, dürüm, dolama, bülbül yuvası, fıstık ezmesi ve su böreği üretimi yapan Gaziantepli Mehmet Tekin, geçen yıl 220 TL’ye satılan fıstığın kilosunun bu yıl ürünün bol olması nedeniyle 140 TL’den alıcı bulduğunu söyledi. Tekin, buna bağlı olarak geçen yıl 120 TL’ye kadar çıkan ’kaliteli baklavanın kilosunun da bu sene 70 TL’den satıldığını kaydetti. Tekin ayrıca, baklava yapımının her aşamasının ustalık isteyen bir meziyet olduğunu dile getirdi.Tekin, baklavayı daha ucuza yemek isteyen vatandaşların da kendilerinden baklava hamuru alarak evlerinde baklava imal edebildiğini söyledi.
#BaklavaGeleneksel şerbetli tatlılarımızdan baklava bayram sofralarını şenlendirmeye devam ediyor. Bayram ve özel gün sofralarının baş tacı olan bu lezzeti evde de yapabilmek mümkün. Şerbetli tatlıların en gözdesi ve en zahmetli olanı baklava, bayramların en güzel ikramlarından biri... Bayramda konuklarına ev yapımı baklava sunmak isteyenler için ev baklavası ve hazır yufkadan baklava tarifini derledik.
#Baklava Tarifi